Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Gelderse economie groeit harder dan gemiddeld

economie Gelderland

De Gelderse economie blijft groeien. Dat blijkt uit de Econometer van provincie Gelderland. In het tweede kwartaal is de Gelderse economie met 2,7 procent gegroeid en ligt daarmee iets boven de landelijke groei van 2,3 procent. De werkloosheid is gedaald tot 5,7 procent. Dit is lager dan het landelijk gemiddelde van 6,2 procent.

Met Zeeland en Overijssel zijn de ondernemers in Gelderland het meest positief over de ontwikkeling van de economie. Gedeputeerde Michiel Scheffer: “De Gelderse economie zit weer in de lift. De industrie groeit en er staan minder mensen aan de kant. De uitdaging voor de komende jaren is die groei uit te bouwen en om te zetten in werkgelegenheid. Meer groei, meer banen!”

Export

De groei van economie in Nederland is volgens het CBS met name te danken aan meer export, meer investeringen en meer consumptie. Van alle sectoren groeide de bouw en de zakelijke dienstverlening het sterkst. De industrie als belangrijkste exporteur van Nederlandse goederen kende in de eerste 2 kwartalen van 2016 een groei van 3 tot 4 procent. De economie in Gelderland groeit met 2,7 procent iets sneller dan het landelijke niveau.

De Gelderse industrie blijft groeien. De hoeveelheid werk dat uit orders komt, is toegenomen van 2,5 maanden werk in 2014 naar 2,9 maanden in het derde kwartaal van 2016. Het ondernemersklimaat in Gelderland springt er landelijk gezien bovenuit. Gelderland is de vierde industrieregio van Nederland. In september 2016 presenteerden bedrijven, scholen en overheden een Industrie Agenda. Door slimmer en schoner te produceren willen zij de Gelderse industrie op 3 krijgen.

Wereldtop

Tot 2020 zet de provincie 100 miljoen euro in voor duurzame economische groei en werkgelegenheid. Het midden- en kleinbedrijf (MKB) staat hierin centraal als motor van de economie. Michiel Scheffer: “De Gelderse economie is wereldtop. Maar het moet en kan nog beter. Door nieuwe ontwikkelingen toe te passen in duurzame productie maakt Gelderland werk van innovatie. Zo kunnen we ook in de toekomst internationaal blijven concurreren.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair