Beginpagina Nieuws Archief Groeit Arnhem uit tot Halloweenstad van Nederland?

Groeit Arnhem uit tot Halloweenstad van Nederland?

5 min leestijd
0

Halloween begint langzaam maar zeker een echt evenement te worden in Arnhem. Het succes van dit jaar smaakt het naar meer.

Rustig groeien

Halloween bestaat natuurlijk al een tijdje in Nederland. Ook Arnhem deed vroeger al braaf mee, met diverse Halloween-feesten in de stad. Een paar jaar geleden kwam daar ook de eerste Zombiewalk bij.¬†Met ingang van dit jaar is hier verder¬†een andere enge parade, het Jansplein als schrikplein, Burgers’ Zoo in Mexicaanse Halloween en natuurlijk het engste spookhuis van Arnhem¬†bijgekomen. Het evenement begint dus meer¬†steeds meer voet aan de grond te krijgen in Arnhem. Naast de horeca doen er ook steeds meer winkels mee met het enge feestgedruis. Ook de vele bezoekers die verkleed naar de stad kwamen, zorgden voor een gezellige maar vooral schrikachtige sfeer in de stad.

Positieve reacties

Veel bezoekers van Arnhem hebben afgelopen zaterdag genoten van diverse horrortochten en schrikpleinen. Op het Jansplein liep een aantal acteurs rond in een mistige omgeving, met allerlei lampen die de mist een groene kleur gaf. Ook horrorgeluid zorgde voor hoop kriebels. Bezoekers vonden het zo spannend dat ze  gillend wegrenden voor de acteurs. Nadat ze bijgekomen waren, moesten ze er hard om lachen. Wel lieten deelnemers weten dat ze er nog meer van hadden verwacht. Ze hebben behoefte aan een evenement tussen de grote evenementen in.

Doorgroeien tot Halloweenstad

Als Arnhem verstandig is, pakt de stad door op dit gebied. Er zijn in Nederland geen andere steden die Halloween zo oppakken als thema. Daarom werd er ook door bezoekers de oproep gedaan om dit verder te ontwikkelen en Arnhem tijdens Halloween om te dopen tot Horrorstad of Halloweenstad. Volgens hen moeten op meerdere plekken in de stad acteurs rondlopen of moet het op een andere manier enger worden gemaakt. Een bezoeker fantaseerde al over spinraggen over alle lantarenpalen, enge geluiden in straten en straten vol enge gedaantes.

Meer nieuws uit Arnhem?


Chico's Place

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

 

 

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Aanleg zonnepark Koningspleij kan van start

De gemeente geeft definitief groen licht voor de bouw van het zonnepark Koningspleij Noord…