Connect with us
He Komaan

Archief

Groeit Arnhem uit tot Halloweenstad van Nederland?

Halloween begint langzaam maar zeker een echt evenement te worden in Arnhem. Het succes van dit jaar smaakt het naar meer.

Rustig groeien

Halloween bestaat natuurlijk al een tijdje in Nederland. Ook Arnhem deed vroeger al braaf mee, met diverse Halloween-feesten in de stad. Een paar jaar geleden kwam daar ook de eerste Zombiewalk bij. Met ingang van dit jaar is hier verder een andere enge parade, het Jansplein als schrikplein, Burgers’ Zoo in Mexicaanse Halloween en natuurlijk het engste spookhuis van Arnhem bijgekomen. Het evenement begint dus meer steeds meer voet aan de grond te krijgen in Arnhem. Naast de horeca doen er ook steeds meer winkels mee met het enge feestgedruis. Ook de vele bezoekers die verkleed naar de stad kwamen, zorgden voor een gezellige maar vooral schrikachtige sfeer in de stad.

Positieve reacties

Veel bezoekers van Arnhem hebben afgelopen zaterdag genoten van diverse horrortochten en schrikpleinen. Op het Jansplein liep een aantal acteurs rond in een mistige omgeving, met allerlei lampen die de mist een groene kleur gaf. Ook horrorgeluid zorgde voor hoop kriebels. Bezoekers vonden het zo spannend dat ze  gillend wegrenden voor de acteurs. Nadat ze bijgekomen waren, moesten ze er hard om lachen. Wel lieten deelnemers weten dat ze er nog meer van hadden verwacht. Ze hebben behoefte aan een evenement tussen de grote evenementen in.

Doorgroeien tot Halloweenstad

Als Arnhem verstandig is, pakt de stad door op dit gebied. Er zijn in Nederland geen andere steden die Halloween zo oppakken als thema. Daarom werd er ook door bezoekers de oproep gedaan om dit verder te ontwikkelen en Arnhem tijdens Halloween om te dopen tot Horrorstad of Halloweenstad. Volgens hen moeten op meerdere plekken in de stad acteurs rondlopen of moet het op een andere manier enger worden gemaakt. Een bezoeker fantaseerde al over spinraggen over alle lantarenpalen, enge geluiden in straten en straten vol enge gedaantes.

Meer nieuws uit Arnhem?


Chico's Place

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

 

 

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair