Connect with us
he kom aan

Archief

Groeit Arnhem uit tot Halloweenstad van Nederland?

Halloween begint langzaam maar zeker een echt evenement te worden in Arnhem. Het succes van dit jaar smaakt het naar meer.

Rustig groeien

Halloween bestaat natuurlijk al een tijdje in Nederland. Ook Arnhem deed vroeger al braaf mee, met diverse Halloween-feesten in de stad. Een paar jaar geleden kwam daar ook de eerste Zombiewalk bij. Met ingang van dit jaar is hier verder een andere enge parade, het Jansplein als schrikplein, Burgers’ Zoo in Mexicaanse Halloween en natuurlijk het engste spookhuis van Arnhem bijgekomen. Het evenement begint dus meer steeds meer voet aan de grond te krijgen in Arnhem. Naast de horeca doen er ook steeds meer winkels mee met het enge feestgedruis. Ook de vele bezoekers die verkleed naar de stad kwamen, zorgden voor een gezellige maar vooral schrikachtige sfeer in de stad.

Positieve reacties

Veel bezoekers van Arnhem hebben afgelopen zaterdag genoten van diverse horrortochten en schrikpleinen. Op het Jansplein liep een aantal acteurs rond in een mistige omgeving, met allerlei lampen die de mist een groene kleur gaf. Ook horrorgeluid zorgde voor hoop kriebels. Bezoekers vonden het zo spannend dat ze  gillend wegrenden voor de acteurs. Nadat ze bijgekomen waren, moesten ze er hard om lachen. Wel lieten deelnemers weten dat ze er nog meer van hadden verwacht. Ze hebben behoefte aan een evenement tussen de grote evenementen in.

Doorgroeien tot Halloweenstad

Als Arnhem verstandig is, pakt de stad door op dit gebied. Er zijn in Nederland geen andere steden die Halloween zo oppakken als thema. Daarom werd er ook door bezoekers de oproep gedaan om dit verder te ontwikkelen en Arnhem tijdens Halloween om te dopen tot Horrorstad of Halloweenstad. Volgens hen moeten op meerdere plekken in de stad acteurs rondlopen of moet het op een andere manier enger worden gemaakt. Een bezoeker fantaseerde al over spinraggen over alle lantarenpalen, enge geluiden in straten en straten vol enge gedaantes.

Meer nieuws uit Arnhem?


Chico's Place

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

 

 

Reacties

Reacties

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair