Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Rijnstate eerste Fairtrade-ziekenhuis van Nederland

fairtrade-ziekenhuis

Rijnstate is uitgeroepen tot het eerste Fairtrade-ziekenhuis van Nederland. Door het gebruik van Fairtrade koffie en thee op alle locaties voldoet het Arnhemse ziekenhuis aan alle eisen voor deze titel. Wethouder Anja Haga heeft deze status donderdag officieel uitgereikt.

Jaarlijks schenkt Rijnstate zo’n 2,9 miljoen kopjes koffie geschonken en worden er zo’n 900.000 zakjes thee gebruikt. Alle koffie en thee in het ziekenhuis is Fairtrade. Jankees Cappon, van de Raad van bestuur van Rijnstate: “Zorgen doen we niet alleen voor patiënten van nu. We willen als Rijnstate ook bijdragen aan een betere leefomgeving voor toekomstige generaties. De keuze voor Fairtrade koffie en thee is dan ook heel vanzelfsprekend.”

Alles duurzaam

Om een product Fairtrade te kunnen noemen, moeten alle partijen in de handelsketen aantoonbaar maken dat zij aan de internationale principes van Fairtrade voldoen. Leveranciers van Fairtrade ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en werken onder menswaardige omstandigheden. Kinderarbeid en extreem lange werkdagen zijn taboe. Ook moet er aandacht zijn voor milieuvriendelijke productieprocessen.

“De keuze voor Fairtrade producten past in het beleid van Rijnstate om steeds meer gebruik te maken van duurzame oplossingen, zowel in de directe patiëntenzorg als de processen daaromheen”, aldus het ziekenhuis. “In bouw- en renovatieactiviteiten maakt Rijnstate verantwoord gebruik van grondstoffen en materialen. Maar ook in het personeelsbeleid van Rijnstate is aandacht voor duurzaam personeelsbeleid.”

Babymutsjes

De Fairtrade-werkgroep is met Rijnstate in aanraking gekomen omdat het ziekenhuis duurzame babymutsjes wilde afnemen. Zij bevestigt dat het ziekenhuis op veel fronten duurzaam bezig is. “Het feit dat Rijnstate hierin fors heeft geïnvesteerd geeft aan dat zij het belang ervan serieus nemen”, schrijft de groep in een juryrapport over de toekenning van de titel.

Wel heeft de werkgroep een punt van kritiek. Het ziekenhuis zou het Fairtrade-beleid beter moeten uitdragen. Ook dient een samenwerking met de Wereldwinkel, die handelt in Fairtrade-producten, beter moeten.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair