fbpx
Connect with us

Nieuws

14 juli: Park open

De tweede editie van Arnhems livemuziekfestival heeft weer een dijk van een line-up. Wie 14 juli komt, maakt een trip over de hele wereld. Gewoon op je kleedje op de Ronde Weide. Het is niet alleen maar reggae wat klok slaat, maar de bas en de drums staan onmiskenbaar in de hoofdrol. Maak je klaar voor de volgende smaken: hiphop-rap-funk-rock-reggae, indie-rock, indie-folk, exotica-pop en rootsreggae!

Foto: Park Open

De middag begint met 3000 PIECES dat een spannende en originele crossover brengt van hiphop, rap, funk, rock en reggae. De band weet vijf genres op unieke en eigen wijze samen te brengen en speelt daarmee in de traditie van Urban Dance Squad, The Red Hot Chili Peppers en The Sugarhill Gang. Paradiso kregen ze al een keer vol, nu de openingsact van Park Open!

Smoking Alaska

Daarna stapt Smoking Alaska uit Duiven op het podium. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Maak je op voor een grote variatie van zachte melancholische nummers tot alternatieve rock. Hun debuutalbum werd internationaal verkocht en hun nieuwste ep ‘Bring Me Back a Souvenir’ die dit voorjaar uitkwam, staat geheid op de setlist. 

Snow Coats

De derde band is het Doetinchemse Snow Coats dat in tegenstelling tot zijn naam warme indie-folk muziek maakt. Chillen dus. Ze stonden al eens op de Zwarte Cross, hebben de Popronde en diverse buitenlandse tours gedaan en zijn onlangs door 3voor12 Gelderland uitgeroepen tot beste Gelderse band.

Thaïti

Dan: Thaïti! Deze eigenzinnige Worldbeat-formatie uit Nijmegen brengt exotica-pop met 80’s disco-invloeden. Thaïti schildert de kleuren van hun self-made jungle op elk podium dat ze spelen. Percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks. Ook R&B-is bij vlagen terug te horen. Maak je klaar voor een muzikale en energieke wereldreis: very special!

Reality

En de zondag wordt afgesloten door Reality, een 10-koppige band met een sound geïnspireerd door godfather of ska Laurel Aitken, The Specials, UB 40 (voorprogramma Europese tour jaren 80) en The Selecter. Live brengt de formatie een zeer dansbare en aanstekelijke mix van rootsreggae, rock en soul. De songs zijn een unieke mix van sociaal bewustzijn, sterke melodieën en pakkende refreinen. Natuurlijk spelen ze klassiekers als ‘Soweto’ en ‘Circumstances’ maar ook nieuwe songs! 

Kinderpodium Mieters!

Nieuw dit jaar is het Park Open kinderpodium Mieters!: een talentenshow voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar die ook wel eens op het podium willen zingen. Er zijn zelfs prijzen te winnen… de hoofdprijs is een clip van het optreden op  Park Open én een speciaal gearrangeerde Park Open-versie van het lied. Stuur je favoriete song in en doe mee! Aanmelden via parkopen.nl/mieters 

#opnaarde30!

Nog één jaar en Park Open tikt de dertig aan. Dat moet gevierd worden! Je kunt helpen er volgend jaar een superjubileumjaar van te maken met een kleine bijdrage. Op parkopen.nl kun je met je Tikkie-app een QR-code scannen en geven wat je missen kunt. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we er genoeg van maken! #opnaarde30!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

VVD-Wethouder Van der Zee ‘Hier kan ook een moskee of GGZ-instelling komen’

Donderdag 20 februari was in een SP-filmpje te zien hoe VVD-Wethouder Roeland van der Zee boze reacties kreeg op zijn uitspraak “Als Moviera van de aankoop afziet, dan staat het penseel in de verkoop met een maatschappelijke bestemming. Dan kan er een moskee of GGZ-instelling op komen.”

Foto: Screenshot filmpje SP Arnhem – Facebook

Een pijnlijke situatie ontstond er donderdag avond in de wijk Elderveld. Daar wil het stadsbestuur een bos kappen om een nieuwbouw opvang te bouwen van de vrouwenopvang Moviera. Buurtbewoners zien liever dat de nog leegstaande panden of bouwkavels gebruikt worden. VVD-Wethouder Roeland van der Zee probeerde tijdens een informatieavond de verkoop te verdedigen en maakte een flinke uitglijder door tegen de bewoners te zeggen dat als ze eventueel ook een moskee of een GGZ-instelling kunnen verwachten als ze de verkoop niet steunen. Dit zorgde voor een hoop boze reacties bij de aanwezige wijkbewoners.

Boze reacties

Onder het filmpje staan negatieve reacties zoals: ‘Het was een diep trieste avond! De wethouder vond, ” nee daar geef ik geen antwoord op” een prima reactie op vragen. Al maanden liggen er vragen, vandaag zou eindelijk antwoord komen. Niets van waar.” en “Oh…U dreigt met een GGZ instelling? Beetje last van discriminatie en valse beeldvorming? Schandalig!!!” Op de laatste reactie reageerde de SP met “Ja en dan te bedenken dat hij ook nog de wethouder zorg is…”.
Ook Fractievoorzitter Talip Aydemir van DENK Verenigd Arnhem is verbaasd over Wethouder Roeland van der Zee! “Bizar dat een Wethouder zo schandalige uitspraak doet over moskee gebouw en indirect dreigt met de komst van een moskee. Ik hoop echt dat dit een misverstand is en dat hij het anders bedoelde. Is dit een uitspraak van het college? Of een fout van de wethouder. Geen historisch besef helaas”

Moviera

Stichting Moviera wil komend jaar in Arnhem-Zuid beginnen met de bouw van een crisisopvang van maximaal honderd vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld. Het gaat om een gebouw met twee verdiepingen aan de Wassenaarweg. Hier moet ook het hoofdkantoor in terecht komen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Familievoorstelling GEK GEZICHT van Introdans vol technologie en humor

Op zaterdag 7 maart gaat de fantasierijke familievoorstelling GEK GEZICHT in première in Stadstheater Arnhem. Met deze voorstelling richt Introdans de schijnwerpers op choreografen Alexander Ekman en David Middendorp. GEK GEZICHT is tot en met 30 mei te zien in de Nederlandse theaters.

Foto: Introdans – Hans Withroos

De choreografen Ekman en Middendorp hebben een heel eigen stijl en bijzondere werkwijze. Beiden staan bekend om de heerlijke, aanstekelijke humor in hun producties. En beiden zijn internationaal buitengewoon succesvol. De Zweed Alexander Ekman wordt vooral geroemd om zijn timing en de theatrale gekkigheid in zijn choreografieën. In GEK GEZICHT danst Introdans zijn Swingle Sisters en WHIM, Fractured Fairytale. Het werk van David Middendorp trekt de aandacht vanwege de wijze waarop deze jonge Nederlander dans en animatie combineert. Voor GEK
GEZICHT creëert Middendorp een nieuw duet: Wereldleiders. Daarnaast is zijn Blue Journey te zien en het voor Introdans nieuwe Face Machine.

Nieuw werk van David Middendorp: Wereldleiders

Speciaal voor de voorstelling GEK GEZICHT creëerde choreograaf David Middendorp een nieuw duet: Wereldleiders. Het verbeeldt een debat tussen twee extreem machtige mensen. Middendorp liet zich inspireren door handbewegingen van politici en vertaalde die naar dans. Ook in dit nieuwe ballet maakt hij gebruik van vernieuwende technologie. De dansers bewegen als marionetten in een game-achtige setting, waarbij de reële en virtuele werkelijkheid elkaar beïnvloeden. Om dit mogelijk te maken, zijn 17 camera’s in het decor verstopt en staan de coulissen vol met computers. Dit ballet is een coproductie van Introdans en Another Kind of Blue.

Middendorp startte zijn professionele danscarrière bij Introdans en danste vervolgens bij verschillende gezelschappen. Hierna besloot hij om zich volledig op zijn eigen werk te concentreren. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam na de televisietalentenjacht America’s Got Talent. Inmiddels is Middendorp zijn eigen stichting begonnen van waaruit hij zijn choreografieën produceert: Another Kind of Blue. Zijn werk onderzoekt de grenzen van de combinatie van dans en techniek. “Als ik een voorstelling maak die altijd perfect werkt, heb ik niet genoeg risico genomen” Inmiddels heeft hij drie werken voor Introdans gecreëerd en er staan er al meerdere van hem op het repertoire.

Data

GEK GEZICHT Première zal op 7 maart 2020 plaatsvinden in het Stadstheater Arnhem. Overige speelperiode zal t/m 30 mei 2020
in Nederlandse theaters te zien zijn. Meer info op introdans.nl

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Provincie Gelderland selecteert Museum Arnhem en Museum Het Valkhof voor landelijke subsidie

Mondriaan

Museum Arnhem en Museum het Valkhof zijn door de Provincie Gelderland voorgedragen om, voor een periode van vier jaar, jaarlijks een aanvullende subsidie van € 250.000,- te ontvangen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Samen dienden de musea een plan in voor een vierjarig programma van aanvullende activiteiten gericht op het museumpubliek van de toekomst. Elke provincie mag één project voordragen aan het ministerie. Het is de eerste keer dat deze musea hiervoor in aanmerking komen. 

Zowel Museum Arnhem als Museum Het Valkhof zit middenin in een proces van vernieuwing. Museum Arnhem wordt komende tijd verbouwd om beter aan te sluiten bij de wensen van deze tijd en presenteert zijn collectie straks op een meer eigentijdse manier en voor een groter publiek. Het Valkhof heeft plannen om gebouw en programma beter te laten aansluiten bij een bredere doelgroep. De musea delen de ambitie om een nieuw publiek aan zich binden: zowel jong als diverser. Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem: “Iedereen moet zich straks welkom kunnen voelen in onze musea. Door samen te werken hebben we extra slagkracht om innovatief te werk te gaan en zetten we bovendien onze regio stevig op de culturele kaart van Nederland.” 

Publiek van de toekomst

In de toekomst willen de musea de nieuwe publieksgroepen al in een vroeg stadium bij tentoonstellingen en activiteiten betrekken. Het doel hiervan is dat nieuwe doelgroepen, zoals jongeren, zich meer betrokken voelen bij de musea en dat de programma’s beter aansluiten bij hun perspectieven en verwachtingen. Hedwig Saam, directeur van Museum Het Valkhof: “In plaats van een ‘artist in residence’ kun je een ‘public in residence’ bij ons verwachten”. Het plan van de musea wordt, met de voordracht van de provincie, eind februari ingediend bij het ministerie. De musea krijgen eind 2020 te horen of ze ook daadwerkelijk in aanmerking komen voor de subsidie.  

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair