fbpx
Connect with us

Nieuws

14 juli: Park open

De tweede editie van Arnhems livemuziekfestival heeft weer een dijk van een line-up. Wie 14 juli komt, maakt een trip over de hele wereld. Gewoon op je kleedje op de Ronde Weide. Het is niet alleen maar reggae wat klok slaat, maar de bas en de drums staan onmiskenbaar in de hoofdrol. Maak je klaar voor de volgende smaken: hiphop-rap-funk-rock-reggae, indie-rock, indie-folk, exotica-pop en rootsreggae!

Foto: Park Open

De middag begint met 3000 PIECES dat een spannende en originele crossover brengt van hiphop, rap, funk, rock en reggae. De band weet vijf genres op unieke en eigen wijze samen te brengen en speelt daarmee in de traditie van Urban Dance Squad, The Red Hot Chili Peppers en The Sugarhill Gang. Paradiso kregen ze al een keer vol, nu de openingsact van Park Open!

Smoking Alaska

Daarna stapt Smoking Alaska uit Duiven op het podium. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Maak je op voor een grote variatie van zachte melancholische nummers tot alternatieve rock. Hun debuutalbum werd internationaal verkocht en hun nieuwste ep ‘Bring Me Back a Souvenir’ die dit voorjaar uitkwam, staat geheid op de setlist. 

Snow Coats

De derde band is het Doetinchemse Snow Coats dat in tegenstelling tot zijn naam warme indie-folk muziek maakt. Chillen dus. Ze stonden al eens op de Zwarte Cross, hebben de Popronde en diverse buitenlandse tours gedaan en zijn onlangs door 3voor12 Gelderland uitgeroepen tot beste Gelderse band.

Thaïti

Dan: Thaïti! Deze eigenzinnige Worldbeat-formatie uit Nijmegen brengt exotica-pop met 80’s disco-invloeden. Thaïti schildert de kleuren van hun self-made jungle op elk podium dat ze spelen. Percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks. Ook R&B-is bij vlagen terug te horen. Maak je klaar voor een muzikale en energieke wereldreis: very special!

Reality

En de zondag wordt afgesloten door Reality, een 10-koppige band met een sound geïnspireerd door godfather of ska Laurel Aitken, The Specials, UB 40 (voorprogramma Europese tour jaren 80) en The Selecter. Live brengt de formatie een zeer dansbare en aanstekelijke mix van rootsreggae, rock en soul. De songs zijn een unieke mix van sociaal bewustzijn, sterke melodieën en pakkende refreinen. Natuurlijk spelen ze klassiekers als ‘Soweto’ en ‘Circumstances’ maar ook nieuwe songs! 

Kinderpodium Mieters!

Nieuw dit jaar is het Park Open kinderpodium Mieters!: een talentenshow voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar die ook wel eens op het podium willen zingen. Er zijn zelfs prijzen te winnen… de hoofdprijs is een clip van het optreden op  Park Open én een speciaal gearrangeerde Park Open-versie van het lied. Stuur je favoriete song in en doe mee! Aanmelden via parkopen.nl/mieters 

#opnaarde30!

Nog één jaar en Park Open tikt de dertig aan. Dat moet gevierd worden! Je kunt helpen er volgend jaar een superjubileumjaar van te maken met een kleine bijdrage. Op parkopen.nl kun je met je Tikkie-app een QR-code scannen en geven wat je missen kunt. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we er genoeg van maken! #opnaarde30!

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Museum Arnhem gaat terug naar school!

Museum Arnhem ontwikkelde in co-creatie met Rijn IJssel een vernieuwend kunsteducatieprogramma speciaal voor MBO-studenten. Met de nieuwe Museum Bus Arnhem wordt de collectie vervoerd naar de klas. WebVR wordt als vooruitstrevende techniek gebruikt om kunstwerken in een virtueel museum te tonen. Het virtuele museum is te bezoeken op www.museumarnhemvr.nl.

Foto: Museum Arnhem

Het reizende educatie- en publieksprogramma is opgezet onder de noemer ‘Museum Arnhem op locatie’. Begeleid door kunstenaars en docenten leggen MBO-studenten de komende jaren aan de hand van de collectie van het museum een link naar hun toekomstige beroepspraktijk. Om studenten met echte museumstukken in contact te brengen en de veelzijdigheid van de museumcollectie te laten zien is een tweedehands bus aangeschaft. In transportkisten worden de collectiestukken vervoerd. Deze kisten worden in de klas omgebouwd tot tentoonstellingswand. Het educatieve programma is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, VSB Fonds, Prins Bernard Cultuur Fonds Gelderland en Fonds 21.

Virtueel museum

In het project maken studenten ook zelf kunstwerken. Aangezien Museum Arnhem op dit moment zijn deuren heeft gesloten vanwege een renovatie, is gekeken naar een andere manier om de werken tentoon te stellen. Deze virtuele tentoonstelling is mogelijk door de toepassing van WebVR, een vooruitstrevend nieuw medium, en is ontworpen door multidisciplinair designer Rudolf Romero. Hij zijn al enkele jaren op internationale podia pionierend op het gebied van tentoonstellen van kunst in een virtuele ruimte. Vernieuwend aspect is dat de virtuele tentoonstelling ook te bezoeken is via een laptop (dus zonder VR-bril).

Start project met studenten Creatieve industrie

Het project is gestart met studenten van de Creatieve Industrie die de opleiding Art & Design volgen. Zij kozen inspirerende werken uit de collectie van Museum Arnhem. Onder begeleiding van Mirka Farabegoli maakten zij zelf nieuwe kunstwerken rondom het thema ‘identiteit’. De tentoonstelling is in het virtuele museum te zien.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Eurovisietune en ‘Arcade’ klinken uit kerktorens

Beiaardiers van Arnhem, Nijmegen en Huissen spelen de komende dagen de officiële Eurovisietune. Deze openingsprelude van het ‘Te Deum’ van componist Marc-Antoine Charpentier is een bekende melodie die menigeen zal herkennen.

Foto: Eusebius

laat de regio letterlijk horen dat zij het bid dat Arnhem gaat uitbrengen om het Songfestival te mogen organiseren ondersteunt. Naast de Eurovisietune zullen de beiaardiers ook het nummer Arcade van Duncan Laurence ten gehore brengen. Beiaardier Marcel Siebers bijt aanstaande vrijdag 5 juli om 15.00 het spits af. Vanuit de O.L.V. ten Hemelopneming Kerk in Huissen zal hij de twee muzieknummers ten gehore brengen. Zaterdag is het de beurt aan de Eusebiuskerk in Arnhem. Stadsbeiaardier Bob van der Linde bespeelt dan rond 10.00 het carillon in de toren. Maandag 8 juli is Nijmegen aan de beurt. Beiaardier Malgosia Fiebig laat dan om 11.00 de twee nummers horen vanuit de St. Stevenstoren in het centrum van de stad.

Bidbook

Woensdag stemde de gemeenteraad van Arnhem in met de kandidaatstelling van Arnhem als gaststad. Ook de provincie Gelderland steunde gisteren het initiatief van Arnhem om zich op te werpen als kandidaatstad. Het definitieve bidbook van Arnhem moet uiterlijk 10 juli worden aangeboden aan het organiserend comité.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Concertserie Nederlands Symfonie Project 2019

De jaarlijkse concertreeks van het Nederlands Symfonie Project (Nederlands Symfonie Project) vindt in augustus 2019 weer plaats. Dit projectmatige symfonieorkest bestaat uit conservatoriumstudenten, recent afgestuurde professionele musici en top-amateurs en heeft als doel jonge, getalenteerde musici ervaring op te laten doen met het spelen van grote werken uit het symfonische repertoire.

Daarnaast bevordert het Nederlands Symfonie Project artistieke kruisbestuiving door telkens de samenwerking te zoeken met andere kunstvormen. De artistieke leiding van het geheel is in handen van de jonge dirigent Pim Cuijpers.

Programma

Het Nederlands Symfonie Project presenteert de komende zomer een tot de verbeelding sprekend programma. Het openingswerk is Prélude à l’après-midi d’un Faune van Claude Debussy. Dit impressionistische werk, naar het gelijknamige gedicht door Stéphane Mallarmé, verhaalt over een faun, die op een zwoele ochtend wakker wordt en dagdroomt over sensuele nimfen.

Het concert

vervolgt met de Cinderella Suite no. 1 van Sergej Prokofjev. Hierin is het betoverende sprookje Assepoester te horen, met het bal, het glazen muiltje en de klok die middernacht slaat. Tijdens de uitvoering van deze suite zal zandkunstenaar Gert van der Vijver dit verhaal met zandschilderingen
nog een extra dimensie geven. Na de pauze speelt het orkest Richard Strauss’ magistrale Don Quichote. In dit werk over de gelijknamige Spaanse edelman die ten strijde trok tegen schapen en windmolens, de hoofdpersoon uit het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, wordt de solopartij gespeeld door celliste Eline Hensels, winnaar van het Nationaal Celloconcours 2018. Met dit programma nemen de musici van het Nederlands Symfonie Project de luisteraar mee naar een andere werkelijkheid: één waarin fantasie, illusies, het bovennatuurlijke en bedriegende schijn hand in hand gaan. Het thema van het Nederlands Symfonie Project is dit jaar dan ook “schijn bedriegt”.

Concerten

Donderdag 22 augustus – 19.30 uur, Schouwburg Amphion, Doetinchem (gratis toegang)
Vrijdag 23 augustus – 20.00 uur, Musis Sacrum (Parkzaal), Arnhem
Zaterdag 24 augustus – 20.15 uur, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam
Woensdag 28 augustus – 20.00 uur, Hanzehof, Zutphen (opening Cellofestival Zutphen)
Zaterdag 14 september – 20.30 uur, festival Klassiek op het Amstelveld, Amsterdam

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue ReadingPopulair