fbpx
Connect with us

Nieuws

140 ouderen aan de pannenkoeken

Foto: Haarhuis

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Hotel Haarhuis zijn ruim 140 ouderen uit Arnhem door het hotel en Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) verrast met een uitje door de regio. Met het uitje heeft het hotel haar 100-jarige jubileum feestelijk afgesloten.

Op 1 mei 2018 vierde Hotel Haarhuis haar 100 ste verjaardag. Om dit bijzondere jubileum te vieren werden er meerdere evenementen georganiseerd, waaronder een feestelijk jubileumgala. Tijdens
het jubileumgala heeft het hotel een mooi bedrag opgehaald ten behoeve van een goed doel. Laura Winters, Marketing Coördinator van Hotel Haarhuis; “Vorig jaar hebben we onder het motto:
de 100-jarige trakteert 100-jarigen, 18 leeftijdsgenoten op onze verjaardag verrast met een speciale jubileumtaart en een High Tea in ons hotel. Het was heel fijn om te zien hoe zij genoten van deze
verrassing. De keuze was daarom snel gemaakt om de ouderen in Arnhem nogmaals te verrassen, maar dan niet alleen de 100-jarigen. Vandaar dat wij samen met SWOA zijn gaan kijken hoe we zoveel mogelijk ouderen uit Arnhem in de watten konden leggen met het bedrag dat wij tijdens het
jubileumjaar hebben opgehaald.”

Pannenkoekenboot

Samen met SWOA, kwam het hotel tot een uitje waarbij ouderen die er zelfstandig niet meer op uit kunnen, zijn verrast. Het georganiseerde uitje begon vanochtend om 10:30 uur, met een bezoek aan Hotel Haarhuis, waar ze werden ontvangen met koffie/thee en gebak. Vervolgens vertrok het gezelschap met een drietal touringcars richting Nijmegen. Daar stond een rondvaart van 1,5 uur met de bekende Pannenkoekenboot op het programma en uiteraard mocht het pannenkoeken eten niet ontbreken. In de middag keerde het gezelschap terug bij het hotel. Het 100-jarige jubileum is hiermee feestelijk afgesloten. Marjon van Baars, Projectcoördinator bij SWOA: “Het is heel mooi dat Hotel Haarhuis ons de kans heeft gegeven om iets leuks te doen voor Arnhemse ouderen. Wij merken dat veel ouderen niet altijd meer in staat zijn om er zelf op uit te gaan. SWOA kijkt naar wat er nog wél kan. Samen met Hotel Haarhuis organiseerden we op een laagdrempelige manier een mooi uitje en bezorgden wij 140 ouderen een onvergetelijke dag!”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair