Connect with us
he kom aan

Archief

Politie zoekt getuigen mishandeling Arnhemmer Winterswijk

De politie is in een onderzoek naar een ernstige mishandeling van een Arnhemmer in Winterswijk in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 oktober nog steeds dringend op zoek naar getuigen. In het onderzoek zijn inmiddels drie verdachten aangehouden, maar nog altijd is ieders rol niet helemaal duidelijk.

De mishandeling vond die nacht plaats rond 03.30 uur, aan de Markt in Winterswijk. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Arnhem, raakte buiten een café aan de Markt in gesprek met een man die hij niet kende. Op dat moment stonden er zo’n 15 tot 20 mensen buiten het café op straat.

Agressief

Toen de Arnhemmer het gevoel kreeg dat de voor hem onbekende man een agressieve houding begon aan te nemen, liep hij weg, richting de kerk. Terwijl de Arnhemmer om de kerk heen liep zou hij van achteren belaagd zijn door enkele mannen, die hem zouden hebben geschopt en geslagen.

Op dat moment is er geen politie gebeld. Het slachtoffer is door een omstander naar het ziekenhuis gebracht, waar hij behandeld is en diverse hechtingen kreeg. Het slachtoffer heeft diverse verwondingen op zijn hoofd opgelopen en is ook een tand kwijtgeraakt door de mishandeling. Zaterdagochtend heeft hij de politie gebeld over het voorval en aangifte gedaan.

Getuigen gezocht

De politie stelde een onderzoek in en kreeg enkele verdachten in beeld. Deze verdachten, een 20-jarige man uit Arnhem en twee jonge mannen van 18 en 19 uit Winterswijk, zijn afgelopen week aangehouden. Een van hen meldde zichzelf bij de politie. De verdachten zijn verhoord maar nog altijd heeft de politie veel vragen over de exacte toedracht van de mishandeling en ieders rol hierin.

De politie roept iedereen die getuige was van de mishandeling en de politie nog niet gesproken heeft op om alsnog zo snel mogelijk de politie te bellen. Dit kan via 0900-8844, maar anoniem een tip doorgeven kan ook, via 08000-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair