Connect with us
He Komaan

Archief

Politie zoekt getuigen mishandeling Arnhemmer Winterswijk

De politie is in een onderzoek naar een ernstige mishandeling van een Arnhemmer in Winterswijk in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 oktober nog steeds dringend op zoek naar getuigen. In het onderzoek zijn inmiddels drie verdachten aangehouden, maar nog altijd is ieders rol niet helemaal duidelijk.

De mishandeling vond die nacht plaats rond 03.30 uur, aan de Markt in Winterswijk. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Arnhem, raakte buiten een café aan de Markt in gesprek met een man die hij niet kende. Op dat moment stonden er zo’n 15 tot 20 mensen buiten het café op straat.

Agressief

Toen de Arnhemmer het gevoel kreeg dat de voor hem onbekende man een agressieve houding begon aan te nemen, liep hij weg, richting de kerk. Terwijl de Arnhemmer om de kerk heen liep zou hij van achteren belaagd zijn door enkele mannen, die hem zouden hebben geschopt en geslagen.

Op dat moment is er geen politie gebeld. Het slachtoffer is door een omstander naar het ziekenhuis gebracht, waar hij behandeld is en diverse hechtingen kreeg. Het slachtoffer heeft diverse verwondingen op zijn hoofd opgelopen en is ook een tand kwijtgeraakt door de mishandeling. Zaterdagochtend heeft hij de politie gebeld over het voorval en aangifte gedaan.

Getuigen gezocht

De politie stelde een onderzoek in en kreeg enkele verdachten in beeld. Deze verdachten, een 20-jarige man uit Arnhem en twee jonge mannen van 18 en 19 uit Winterswijk, zijn afgelopen week aangehouden. Een van hen meldde zichzelf bij de politie. De verdachten zijn verhoord maar nog altijd heeft de politie veel vragen over de exacte toedracht van de mishandeling en ieders rol hierin.

De politie roept iedereen die getuige was van de mishandeling en de politie nog niet gesproken heeft op om alsnog zo snel mogelijk de politie te bellen. Dit kan via 0900-8844, maar anoniem een tip doorgeven kan ook, via 08000-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt looddief aan

politie

In de nacht van dinsdag 20 februari op woensdag 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van lood. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige.

Rond 05.00 uur in de ochtend kreeg de politie een melding dat iemand op het dak liep van een woning aan de Jansbuitensingel. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en troffen een 40-jarige Arnhemmer aan op het dak.

Heterdaad

Op het dak lag opgerold lood en gereedschap. Dit was voor de agenten voldoende aanleiding om de man op heterdaad aan te houden voor diefstal van lood. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor, het gereedschap en lood is in beslag genomen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

toeristen trein, stormbaan en spelletjes op station Velperpoort

Zaterdag vanaf 12 uur tot 17:00 zijn er leuke activiteiten te vinden op station Velperpoort en in de Steenstraat. Zo zal er voor de Stadskiosk een leuk treintje met locomotief en wagonnetjes neergezet. De machinist rijdt een vaste route door de Steenstraat met als eindpunt Station Velperpoort. Van daaruit kan hij ook weer bezoekers mee terugnemen die graag naar de binnenstad willen.  Daarnaast zal er een stormbaan zijn van 25 meter lang en 4 meter hoog en kunnen mensen onder het genot van een kop koffie of chocomelk leuke dingen doen.

Treintje

Je kent het vast wel, zo´n leuke toeristentreintje wat op vakantie rijdt naar leuke attracties of bijzondere plekken. Zo´n treintje rijdt er dit weekend van Velperpoort naar de begin van de Steenstraat. Daar zal het treintje weer omkeren. Dit keer hoef je er niet als toerist gebruik van te maken, maar als Arnhemmer.

Stormbaan

Naast een leuk treintje zal er ook een echte stormbaan zijn voor kinderen. De stormbaan is 25 meter lang en 4 meter hoog. De stormbaan is gratis toegankelijk. Verder zijn er nog andere spelletjes en is er een rad van fortuin. Ook kunnen mensen kop koffie of warme chocolademelk krijgen bij de ingang van de Steenstraat en bij station Velperpoort.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair