Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Onderzoekers: Euroscoop Rijnhal trekt bioscopen centrum leeg

Euroscoop

De vestiging van een megabioscoop bij de Rijnhal zal vooral de Vue-bioscoop (‘Blikken Bioscoop’) en Stadsbioscoop Rembrandt schaden. Naar schatting zal een kwart tot de helft van de bioscoopbezoekers in Arnhem naar de nieuwe Euroscoop trekken. Wel neemt het totale bioscoopbezoek in de stad toe.

Dat concludeert Bureau Stedelijke Planning. Dit Amsterdamse onderzoeksbureau heeft in opdracht van de gemeente de effecten van de vestiging van de mammoetbios onderzocht. Vue zou in het ergste geval 25 procent van zijn bezoekers naar de Euroscoop zien vertrekken. Dat zou bij Rembrandt 19 procent zijn.

Voelbaar in Nijmegen

Ook buiten de gemeentegrenzen is de komst van de bioscoop bij de Rijnhal voelbaar. Cinemec in Nijmegen-Lent zou eveneens 19 procent van de kijkers kwijtraken. Het moderne Pathé Arnhem raakt hooguit 13 procent kwijt.

Filmtheater Focus zal relatief het minst onder lijden de komst van Euroscoop. Het nog te bouwen filmhuis zou 3 tot 6 procent van zijn bezoekers kwijtraken. Dat betrekkelijk lage aantal komt door het verschil in aanbod. Dat wijkt af van wat de meeste bioscopen laten zien. Focus biedt de bezoeker meer zogeheten arthouse-films.

Verrijking

Bureau Stedelijke Planning is al met al positief over de komst van Euroscoop naar de locatie in Arnhem-Zuid. De onderzoekers zien de komst van de megabioscoop als een verrijking van de stad. Zij verwachten dat de cinema ook een nieuwe markt aanboort en dat het totaal aantal bioscoopbezoekers in Arnhem zal toenemen.

Evengoed zien zij de schaduwkanten. “De spoeling wordt dun. Mogelijk geraken bioscopen in de gevarenzone”, waarschuwen ze. “Het meest kwetsbaar is Vue, gevolgd door Rembrandt stadsbioscoop en CineMec Nijmegen. Het is denkbaar dat een van deze bioscopen uitvalt.”

Weinig effect horeca

Voor de horeca in de binnenstad zou de komst van de grote bios niet veel uitmaken. De bestaande bioscopen zorgen nu voor klandizie voor die sector. Dat zou iets afnemen. De komst van Euroscoop zou daarentegen extra publiek naar Arnhem trekken. Dat zou voor nieuwe bezoekers aan het Arnhemse centrum zorgen.

Euroscoop verwacht dat de nieuwe megabioscoop maar liefst 483.000 bezoekers per jaar zal trekken. Het is de bedoeling dat de bouw in oktober 2017 begint. Op 15 november presenteert de bioscoopketen haar plannen voor een bioscoop in Arnhem-Zuid.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair