Connect with us
he kom aan

Archief

Gemeente sloopt middeleeuwse muur voor Jansbeek

Het stuk stadsmuur dat al sinds 2011 achter de Rozet staat, wordt gesloopt. De stenen worden gebruikt in de varenmuur die op het Kerkplein komt. Dat heeft cultuurwethouder Gerrie Elfrink woensdag bekendgemaakt.

Sinds 2011 staan op het Roermondsplein resten van de oude stadsmuur van Arnhem. Dit stuk geschiedenis, dat tevoorschijn kwam bij archeologisch onderzoek voor de bouw van Rozet, wordt volgens de gemeente door veel mensen gewaardeerd. De stenen uit de muur krijgen binnenkort een nieuw leven.

Varenmuur

Ze worden gebruikt in de varenmuur die op het Kerkplein in de nieuwe Jansbeek wordt aangelegd. “De Jansbeek, die ook een stuk Arnhemse geschiedenis tot leven brengt, krijgt daarmee een authentieke historische uitstraling.”

Eind 2011 is tijdens archeologisch onderzoek ter hoogte van Rozet een deel van de Arnhemse stadsmuur gelicht. Het betrof een stuk muur van 4 bij 2 meter, aan de bovenkant trapsgewijs afgebrokkeld in de loop der eeuwen. Het muurstuk was de aanzet van het Rijnpoort-bastion dat aan het einde van de 16e eeuw gerealiseerd is in opdracht van prins Maurits.

Hoge kosten

Als tijdelijke locatie is de muur destijds op het Roermondsplein geplaatst, aldus de gemeente. “Er is lang nagedacht over het behouden van de stadsmuur. De kosten voor het conserveren en het verplaatsen naar een goede, definitieve plek zijn echter zeer hoog.”

Het plaatsen van de stenen in de varenmuur betekent dat de stadsmuur behouden blijft voor de stad op betaalbare wijze, vindt
de gemeente. De varenmuur zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 gerealiseerd worden.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place
Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair