Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Discussie referendum Stadsblokken-Meinerswijk verhardt

Ook al hielden het ja- en het nee-kamp dinsdag een keurige discussie in het stadhuis over de toekomst van het gebied Stadsblokken-Meinerswijk, sindsdien is de woordelijke strijd een stuk grimmiger geworden. Eerst kreeg projectontwikkelaar KWP, bekend als hartstochtelijk voorstander, verwijten over een advertentie in een lokaal huis-aan-huisblad.

Daarin stond dat de ‘woningcorporaties van Arnhem’ achter het plan stonden. Die bleken daar niets van te weten en waren alles behalve geamuseerd. Dat was natuurlijk koren op de molen van tegenstanders, die rustig KWP als onbetrouwbaar konden afschilderen.

Misleidend

Maar het tegenkamp kan er ook wat van, aldus KWP in De Gelderlander. Een afbeelding in de nee-campagne van de Burgercoalitie Stadsblokken Meinerswijk is ‘schandalig, misleidend en onjuist’, vindt de projectontwikkelaar. Hilde Stroot van de burgercoalitie vindt juist dat er ‘een eerlijker beeld’ wordt geschetst. Het plaatje slaat op de gemeentelijke visie, niet op het plan van KWP, zegt zij tegen de krant. “Wij geven inzicht in de mogelijke bouwvolumes.”

Bij de discussie publiceerde Ik hou van Arnhem de uitkomst van een peiling onder een kleine honderd Arnhemmers. Daaruit kwam dat een kleine meerderheid van de stemgerechtigde Arnhemmers voor het bestemmingsplan van de gemeente stemt. Uit een andere peiling, van Arnhem Direct, blijkt juist een nipte meerderheid tegen te zijn. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad zegt de uitslag van het referendum over te nemen.

Zeer serieus

VVD en ChristenUnie hebben verklaard voor het plan te stemmen, wat de uitkomst ook is. “Wij vertegenwoordigen de voorstemmers”, zeggen de liberalen. PvdA en CDA beraden zich nog, maar nemen de uitslag ‘zeer serieus’. Veruit de meeste partijen zijn los van het referendum voorstander van het plan.

Waar stemmen we op 30 november precies voor of tegen? “Het referendum gaat over de vraag of u de voorwaarden steunt die de gemeente wil meegeven voor natuurontwikkeling, culturele voorzieningen, recreatie en bebouwing”, aldus de gemeente. Wat de uitslag ook mag zijn, de discussie over Stadsblokken-Meinerswijk leeft wel in de stad.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place
Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair