Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Discussie referendum Stadsblokken-Meinerswijk verhardt

Ook al hielden het ja- en het nee-kamp dinsdag een keurige discussie in het stadhuis over de toekomst van het gebied Stadsblokken-Meinerswijk, sindsdien is de woordelijke strijd een stuk grimmiger geworden. Eerst kreeg projectontwikkelaar KWP, bekend als hartstochtelijk voorstander, verwijten over een advertentie in een lokaal huis-aan-huisblad.

Daarin stond dat de ‘woningcorporaties van Arnhem’ achter het plan stonden. Die bleken daar niets van te weten en waren alles behalve geamuseerd. Dat was natuurlijk koren op de molen van tegenstanders, die rustig KWP als onbetrouwbaar konden afschilderen.

Misleidend

Maar het tegenkamp kan er ook wat van, aldus KWP in De Gelderlander. Een afbeelding in de nee-campagne van de Burgercoalitie Stadsblokken Meinerswijk is ‘schandalig, misleidend en onjuist’, vindt de projectontwikkelaar. Hilde Stroot van de burgercoalitie vindt juist dat er ‘een eerlijker beeld’ wordt geschetst. Het plaatje slaat op de gemeentelijke visie, niet op het plan van KWP, zegt zij tegen de krant. “Wij geven inzicht in de mogelijke bouwvolumes.”

Bij de discussie publiceerde Ik hou van Arnhem de uitkomst van een peiling onder een kleine honderd Arnhemmers. Daaruit kwam dat een kleine meerderheid van de stemgerechtigde Arnhemmers voor het bestemmingsplan van de gemeente stemt. Uit een andere peiling, van Arnhem Direct, blijkt juist een nipte meerderheid tegen te zijn. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad zegt de uitslag van het referendum over te nemen.

Zeer serieus

VVD en ChristenUnie hebben verklaard voor het plan te stemmen, wat de uitkomst ook is. “Wij vertegenwoordigen de voorstemmers”, zeggen de liberalen. PvdA en CDA beraden zich nog, maar nemen de uitslag ‘zeer serieus’. Veruit de meeste partijen zijn los van het referendum voorstander van het plan.

Waar stemmen we op 30 november precies voor of tegen? “Het referendum gaat over de vraag of u de voorwaarden steunt die de gemeente wil meegeven voor natuurontwikkeling, culturele voorzieningen, recreatie en bebouwing”, aldus de gemeente. Wat de uitslag ook mag zijn, de discussie over Stadsblokken-Meinerswijk leeft wel in de stad.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place
Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair