Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Nieuwe Markt krijgt langzaam vorm

werkzaamheden markt

Bouwvakkers hebben gisteren de nieuwe lantaarnpalen neergezet op de Markt. Het plein tussen de Eusebiuskerk en het Provinciehuis ondergaat een opknapbeurt. Jarenlang was het eigenlijk niet meer dan een naargeestige parkeerplaats. Daar moet nu verandering in komen. Over een week moet het plein klaar zijn.

Het huidige Kerkplein gaat in deze vorm verdwijnen. Filmtheater Focus moet er verrijzen, samen met wat woonappartementen. Zo ontstaat er een nieuw pleintje, waar de gemeente nog een naam voor zoekt. Arnhemmers mogen meedenken over de naam van die plek.

Afscheid Kerkplein

De oude Markt moet de functie van het Kerkplein voor een deel overnemen. Dat gebeurt vanaf volgende week al. Vrijdag en zaterdag nemen de marktkooplui op muzikale wijze afscheid van het Kerkplein. Volgende week is er op beide marktdagen een feestelijke opening op het nieuwe marktplein. Daar zijn dan prijzen als een goedgevulde boodschappentas te winnen.

Vorige week is een deel van de Markt geplaveid. Schoolkinderen van de Arnhemse basisschool De Binnenstad hebben donderdag 24 november de laatste stenen gelegd. Voor zij dat deden hebben twee leerlingen ieder een tijdscapsule in twee buizen in de grond van de Markt laten glijden.

Luwte

De Markt was vanaf de middeleeuwen het belangrijkste plein van Arnhem. Tot in de jaren 60 was nog wekelijks de markt op het plein. Toen dat zich verplaatste naar het Kerkplein, kwam het oude marktplein in de luwte te liggen en werd het meer een parkeerplaats. Het plein moet nu weer een deel van zijn oude allure terugkrijgen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair