Connect with us
Arnhem Centraal

Archief

Buurtbewoners vrezen plannen met Stedelijk Gymnasium

stedelijk gymnasium

Zes bewoners van het Statenkwartier hebben hun krachten gebundeld uit zorg over de toekomst van het voormalige gymnasium-terrein aan de Statenlaan. Zij vrezen voor aantasting van cultuurhistorische waarden in het gebied. In een brief aan medebewoners van de wijk zeggen ze dat het overleg tussen de huidige eigenaar en de wijk ‘nog niet vlot’.

Het zestal heeft daarom nu de groep Mooi Staten Groen opgericht. Hun doel is de ontwikkelingen rond het inmiddels tot De Kleine Campus omgedoopte terrein in de gaten te houden en de buurt daarover te informeren. Hun pijlen richten ze vooral op de huidige eigenaar, projectontwikkelaar Schipper Bosch.

Hoogbouw

In 2007 verliet het Stedelijk Gymnasium het monumentale pand aan de Statenlaan. Aanvankelijk zou er hoogbouw op het terrein komen, maar daar heeft de buurt volgens de brief een stokje voor gestoken. Sinds 2012 is er een nieuw bestemmingsplan voor het terrein. “Met veel meer groen”, schrijft Mooi Staten Groen.

Schipper Bosch heeft volgens de buurtbewoners grootste plannen met onder meer horeca, evenementen, nieuwbouw en meer parkeerplaatsen. Mooi Staten Groen noemt met name de ‘aantasting van de cultuurhistorisch waardevolle vijver’ als punt van vrees. “De projectontwikkelaar lijkt zich vooral te richten op het verkrijgen van juridische mogelijkheden (vergunning) voor zijn plannen.”

Klankbordgroep

De buurtbewoners zijn niet tevreden met bestaand formeel overleg van de projectontwikkelaar met een klankbordgroep van buurtbewoners. Dat zou door Schipper Bosch zelf zijn samengesteld en nog maar één keer bij elkaar zijn gekomen.

In 2013 heeft ‘creatief ondernemer’ Floris Schoonderbeek het terrein van de gemeente overgenomen. Die wilde de panden op kleinschaligere wijze ontwikkelen, met instemming van de buurt. Schoonderbeek is volgens de briefschrijvers mede-eigenaar van Schippers Bosch. Op het terrein staan onder meer het rijksmonumentale Gymnasium-gebouw en de voormalige conciërge-woning.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Auto-eigenaar hindert brandweer en slaat politie

brandweerkazerne Arnhem

Een eigenaar van een auto kon het niet waarderen toen de brandweer aan hem vroeg zijn wagen weg te halen van een plek op de Hommelstraat. De brandweer wilde daar een brand blussen. Toen agenten te hulp schoten en de automobilist sommeerden weg te gaan, ontstond er een opstootje.

Dat melden diverse media. De auto-eigenaar deelde een tik uit aan een agent. Hij ging weg en kwam even later terug met versterking. Deze omstanders gingen uiteindelijk met de aanwezige agenten op de vuist. Uiteindelijk heeft de politie drie mensen aangehouden.

Wasdroger

De auto versperde de weg voor de brandweer. Uiteindelijk bleek dat niet zo’n ramp te zijn. Er was een wasdroger in brand gevlogen en de eigenaar had zelf de brand geblust.

Update: De politie heeft inmiddels laten weten dat er twee man zijn gearresteerd: de 31-jarige automobilist en een omstander. Laatstgenoemde is gepakt wegens belediging van een agent.

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair