Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Taxibedrijf moet provincie boekhouding laten zien

taxi

Willemsen – De Koning moet inlichtingen over zijn financiële situatie aan de provincie Gelderland geven. Dit heeft de voorzieningenrechter vrijdag bepaald in een kort geding tussen de provincie en het taxibedrijf. De provincie wil beslag leggen op het vermogen van het deels Arnhemse bedrijf.

Willemsen – De Koning wil geen schriftelijke stukken te verschaffen. Die zouden bedrijfsvertrouwelijke en concurrentiegevoelige informatie bevatten. Volgens de rechter heeft Willemsen – De Koning dat niet hard kunnen maken. De provincie is geen concurrent en er mag verwacht worden dat ze zorgvuldig met de informatie om gaat.

Kapot procederen

De eigenaar van Willemsen – De Koning is ervan overtuigd dat de provincie hem kapot procedeert en misbruik maakt van haar bevoegdheden. De voorzieningenrechter vindt dat niet juist. De provinciale overheid is op grond van regels over aanbestedingsrecht en verboden staatssteun verplicht te proberen extra betalingen die zij het bedrijf heeft gedaan terug te krijgen.

Het bedrijf zou te veel geld hebben ontvangen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Willemsen – De Koning heeft vervoer op grond van die wet uitgevoerd voor Gelderland. Toen dat om veel minder ritten bleek te gaan dan vooraf was ingeschat, heeft het bedrijf in een procedure wel extra vergoeding van de provincie gevorderd. In afwachting van de uitkomst daarvan heeft de provincie het bedrijf extra betalingen gedaan.

3 miljoen terug

Daarbij is de afspraak gemaakt dat indien de vordering van Willemsen – De Koning werd afgewezen, het de extra bedragen moet terugbetalen. Nadat de vordering van het taxibedrijf door de rechtbank op 17 december 2014 is afgewezen, heeft de provincie aanspraak gemaakt op terugbetaling hiervan.

De rechtbank Willemsen – De Koning veroordeeld om een bedrag van ruim 3 miljoen met rente aan de provincie te betalen. Het bedrijf heeft daaraan niet vrijwillig voldaan en het is de provincie niet gelukt het vonnis via de deurwaarder ten uitvoer te leggen.

Vermogen onttrokken

Daarom vorderde de provincie in kort geding dat Willemsen – De Koning inlichtingen, onderbouwd met stukken, moet geven over al haar vermogen. Zo kan de provincie zien waarop beslag kan worden gelegd en of door de recente verkopen van aandelen van Willemsen – De Koning vermogen is onttrokken aan het bedrijf.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair