Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Taxibedrijf moet provincie boekhouding laten zien

taxi

Willemsen – De Koning moet inlichtingen over zijn financiële situatie aan de provincie Gelderland geven. Dit heeft de voorzieningenrechter vrijdag bepaald in een kort geding tussen de provincie en het taxibedrijf. De provincie wil beslag leggen op het vermogen van het deels Arnhemse bedrijf.

Willemsen – De Koning wil geen schriftelijke stukken te verschaffen. Die zouden bedrijfsvertrouwelijke en concurrentiegevoelige informatie bevatten. Volgens de rechter heeft Willemsen – De Koning dat niet hard kunnen maken. De provincie is geen concurrent en er mag verwacht worden dat ze zorgvuldig met de informatie om gaat.

Kapot procederen

De eigenaar van Willemsen – De Koning is ervan overtuigd dat de provincie hem kapot procedeert en misbruik maakt van haar bevoegdheden. De voorzieningenrechter vindt dat niet juist. De provinciale overheid is op grond van regels over aanbestedingsrecht en verboden staatssteun verplicht te proberen extra betalingen die zij het bedrijf heeft gedaan terug te krijgen.

Het bedrijf zou te veel geld hebben ontvangen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Willemsen – De Koning heeft vervoer op grond van die wet uitgevoerd voor Gelderland. Toen dat om veel minder ritten bleek te gaan dan vooraf was ingeschat, heeft het bedrijf in een procedure wel extra vergoeding van de provincie gevorderd. In afwachting van de uitkomst daarvan heeft de provincie het bedrijf extra betalingen gedaan.

3 miljoen terug

Daarbij is de afspraak gemaakt dat indien de vordering van Willemsen – De Koning werd afgewezen, het de extra bedragen moet terugbetalen. Nadat de vordering van het taxibedrijf door de rechtbank op 17 december 2014 is afgewezen, heeft de provincie aanspraak gemaakt op terugbetaling hiervan.

De rechtbank Willemsen – De Koning veroordeeld om een bedrag van ruim 3 miljoen met rente aan de provincie te betalen. Het bedrijf heeft daaraan niet vrijwillig voldaan en het is de provincie niet gelukt het vonnis via de deurwaarder ten uitvoer te leggen.

Vermogen onttrokken

Daarom vorderde de provincie in kort geding dat Willemsen – De Koning inlichtingen, onderbouwd met stukken, moet geven over al haar vermogen. Zo kan de provincie zien waarop beslag kan worden gelegd en of door de recente verkopen van aandelen van Willemsen – De Koning vermogen is onttrokken aan het bedrijf.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair