Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Taxibedrijf moet provincie boekhouding laten zien

taxi

Willemsen – De Koning moet inlichtingen over zijn financiële situatie aan de provincie Gelderland geven. Dit heeft de voorzieningenrechter vrijdag bepaald in een kort geding tussen de provincie en het taxibedrijf. De provincie wil beslag leggen op het vermogen van het deels Arnhemse bedrijf.

Willemsen – De Koning wil geen schriftelijke stukken te verschaffen. Die zouden bedrijfsvertrouwelijke en concurrentiegevoelige informatie bevatten. Volgens de rechter heeft Willemsen – De Koning dat niet hard kunnen maken. De provincie is geen concurrent en er mag verwacht worden dat ze zorgvuldig met de informatie om gaat.

Kapot procederen

De eigenaar van Willemsen – De Koning is ervan overtuigd dat de provincie hem kapot procedeert en misbruik maakt van haar bevoegdheden. De voorzieningenrechter vindt dat niet juist. De provinciale overheid is op grond van regels over aanbestedingsrecht en verboden staatssteun verplicht te proberen extra betalingen die zij het bedrijf heeft gedaan terug te krijgen.

Het bedrijf zou te veel geld hebben ontvangen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Willemsen – De Koning heeft vervoer op grond van die wet uitgevoerd voor Gelderland. Toen dat om veel minder ritten bleek te gaan dan vooraf was ingeschat, heeft het bedrijf in een procedure wel extra vergoeding van de provincie gevorderd. In afwachting van de uitkomst daarvan heeft de provincie het bedrijf extra betalingen gedaan.

3 miljoen terug

Daarbij is de afspraak gemaakt dat indien de vordering van Willemsen – De Koning werd afgewezen, het de extra bedragen moet terugbetalen. Nadat de vordering van het taxibedrijf door de rechtbank op 17 december 2014 is afgewezen, heeft de provincie aanspraak gemaakt op terugbetaling hiervan.

De rechtbank Willemsen – De Koning veroordeeld om een bedrag van ruim 3 miljoen met rente aan de provincie te betalen. Het bedrijf heeft daaraan niet vrijwillig voldaan en het is de provincie niet gelukt het vonnis via de deurwaarder ten uitvoer te leggen.

Vermogen onttrokken

Daarom vorderde de provincie in kort geding dat Willemsen – De Koning inlichtingen, onderbouwd met stukken, moet geven over al haar vermogen. Zo kan de provincie zien waarop beslag kan worden gelegd en of door de recente verkopen van aandelen van Willemsen – De Koning vermogen is onttrokken aan het bedrijf.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Politie houdt man aan voor diefstal en aanrandingen

politie uniform
Foto: Politie

Op maandagavond twee april hield de politie een 45-jarige man uit Wehl aan voor diefstal van geld. Op maandagmiddag zou hij aan de Velperbuitensingel voor een winkel een bankbiljet hebben gestolen uit de handen van een man uit Arnhem.

De man kwam met het geld in de hand naar buiten lopen en de man uit Wehl zou het bankbiljet uit de handen van de Arnhemmer hebben gegrist. De Arnhemmer en andere getuigen konden een beschrijving van de man geven. Op basis van deze beschrijving hield de politie op maandagavond de 45-jarige man uit Wehl aan op de Driekoningendwarsstraat.

Onzedelijk

In verband met meerdere aangiftes van aanranding was de politie al op zoek naar deze verdachte. In de periode van 24 tot 28 maart ontving de politie vijf meldingen van onzedelijke betasting in de binnenstad van Arnhem.

Op vrijdag 6 april is de man in verband met de diefstal en de aanrandingen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die gelastte dat de man nog twee weken vast blijft zitten.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Apple en HAN slaan handen in één

HAN

Apple en de HAN zijn recent een samenwerking gestart waarbij de HAN scholieren, studenten, werkenden en werkzoekenden vanaf mei 2018 intensief gaat begeleiden bij het leren maken van een app voor in de Appstore.

Apple en de HAN gaan deze groep mensen helpen en begeleiden. Op 7 mei 2018 start er een eerste introductiecursus waar iedereen zich voor kan inschrijven en die wordt begeleid door Apple Certified Trainers van de HAN. Deze cursus ‘Intro to app development with Apple Swift’ duurt één maand. In deze periode krijgen de deelnemers twaalf begeleide sessies; meestal ’s avonds, een enkele keer overdag. Naast deze bijeenkomsten zijn er ook studie-uren thuis. In totaal zijn er ongeveer 90 uren mee gemoeid. Het interactieve cursusmateriaal (gratis) komt van Apple en wordt zelf gedownload, evenals de benodigde software (ook gratis).

Geen IT-ervaring nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen. Een IT-achtergrond is niet nodig; ook geen kennis van programmeren. Swift is namelijk Apple’s makkelijk aan te leren taal waarbij direct rechts op het scherm te zien is wat links op het scherm wordt ingetypt. “Interactief, intuïtief, begrijpelijk. Wat de HAN van deelnemers vraagt, is minimaal MBO-/HAVO niveau, kennis van het Engels maar vooral leuke, creatieve ideeën voor apps en zin om die met de wereld te delen… te beginnen in de cursusgroep waar de factor ‘fun’ een belangrijk ingrediënt is.” aldus Tom Vermulst, Opleidingsmanager HAN.

Vervolgcursussen

Na de introductiecursus kunnen deelnemers in september 2018 door naar de cursus ‘App development with Apple Swift’. Te kiezen is een 3- of 8-maanden variant. In beide varianten wordt dezelfde lesstof behandeld, ook weer materiaal van Apple zelf, maar wordt dat uitgesmeerd over een korte of langere periode. Aan het eind van deze twee cursussen bouwt de deelnemer daadwerkelijk zijn eigen app en publiceert die.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair