Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Een TomTom voor het liefdespad

liefde

In het leven van nu zijn we gewend aan snelwegen. Met 120 kilometer per uur gaan we recht op ons doel af. Er is maar één weg in ons leven dat steeds kronkeliger lijkt te worden: het pad van de liefde. Mijn overgrootvader werd nog via de kerk gekoppeld met een keurig, katholiek meisje van goede komaf. Geen stress, het kwam vanzelf wel goed. Tegenwoordig moeten we over een bergpad vol kuilen de ware weten te vinden.

We moeten het dus zelf zien te rooien op dit Pad van de Liefde. En iedereen verwacht dat we dat wel eventjes doen. Maar hoe komen we daar? Is er een TomTom voor het pad van de liefde? Wie neemt de plaats van de pastoor of de dominee in en wijst ons de weg?

Antwoord

Gelukkig hebben we mensen met kennis op dit gebied. Neem nou Jeannette Journée. Zij heeft de nodige ervaring en weet wel van wanten. Weet zij een antwoord op alle vragen over dating en liefde? Welnee, want dat heeft niemand. Maar ze komt een aardig eind.

Enige weken geleden heeft ze een oproep bij Ik hou van Arnhem geplaatst. Wie heeft er nog vragen? Wie kan ik helpen? Daar hebben we er al een paar van binnen gekregen. Maar we willen er meer, veel meer. Want dan kan Jeannette er uitgebreid antwoord op geven in de komende columns. Uiteraard mogen de vragen anoniem; dat jij je vragen op dit gebied niet op straat wil gooien, snappen we allemaal.

Interessante vragen

Zo hebben we al een interessante vraag binnen, van iemand die anoniem wil blijven. “Ik zit in de bijstand en kan niet eens een kopje thee in een café betalen. Hoe moet ik dan daten?”. Een andere: “Ik heb kinderen. Wanneer vertel ik mijn date dat?” Nog eentje: “Ik vind mijn date wel leuk, maar hij woont in de buurt van Rotterdam. Afkappen dan maar?”

Dat kronkelende bergpad  is misschien zwaar, maar je hebt er in elk geval mooi uitzicht. Een A12 van liefde lijkt makkelijk, maar wordt ook wel snel saai. Dus slechter dan mijn overgrootvader hebben we het zeker niet. En bovendien: op de A12 staat ook wel heel vaak een file.

Jeannette Journée gaat volgende week hier weer verder met haar column

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair