Connect with us
Korenkwartier proeft

Archief

Een TomTom voor het liefdespad

liefde

In het leven van nu zijn we gewend aan snelwegen. Met 120 kilometer per uur gaan we recht op ons doel af. Er is maar één weg in ons leven dat steeds kronkeliger lijkt te worden: het pad van de liefde. Mijn overgrootvader werd nog via de kerk gekoppeld met een keurig, katholiek meisje van goede komaf. Geen stress, het kwam vanzelf wel goed. Tegenwoordig moeten we over een bergpad vol kuilen de ware weten te vinden.

We moeten het dus zelf zien te rooien op dit Pad van de Liefde. En iedereen verwacht dat we dat wel eventjes doen. Maar hoe komen we daar? Is er een TomTom voor het pad van de liefde? Wie neemt de plaats van de pastoor of de dominee in en wijst ons de weg?

Antwoord

Gelukkig hebben we mensen met kennis op dit gebied. Neem nou Jeannette Journée. Zij heeft de nodige ervaring en weet wel van wanten. Weet zij een antwoord op alle vragen over dating en liefde? Welnee, want dat heeft niemand. Maar ze komt een aardig eind.

Enige weken geleden heeft ze een oproep bij Ik hou van Arnhem geplaatst. Wie heeft er nog vragen? Wie kan ik helpen? Daar hebben we er al een paar van binnen gekregen. Maar we willen er meer, veel meer. Want dan kan Jeannette er uitgebreid antwoord op geven in de komende columns. Uiteraard mogen de vragen anoniem; dat jij je vragen op dit gebied niet op straat wil gooien, snappen we allemaal.

Interessante vragen

Zo hebben we al een interessante vraag binnen, van iemand die anoniem wil blijven. “Ik zit in de bijstand en kan niet eens een kopje thee in een café betalen. Hoe moet ik dan daten?”. Een andere: “Ik heb kinderen. Wanneer vertel ik mijn date dat?” Nog eentje: “Ik vind mijn date wel leuk, maar hij woont in de buurt van Rotterdam. Afkappen dan maar?”

Dat kronkelende bergpad  is misschien zwaar, maar je hebt er in elk geval mooi uitzicht. Een A12 van liefde lijkt makkelijk, maar wordt ook wel snel saai. Dus slechter dan mijn overgrootvader hebben we het zeker niet. En bovendien: op de A12 staat ook wel heel vaak een file.

Jeannette Journée gaat volgende week hier weer verder met haar column

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

  • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
  • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
  • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
  • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
  • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

    Meer nieuws?

     

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair