Beginpagina Nieuws Archief EU-steun moet Arnhemmers aan werk helpen

EU-steun moet Arnhemmers aan werk helpen

4 min leestijd
0
lasser

Arnhem en een aantal omliggende gemeenten hebben 4 miljoen euro van de Europese Unie gevraagd om de komende twee jaar de arbeidsmarkt in de regio te verbeteren. Zij verwachten dat het Europees Sociaal Fonds (ESF) deze aanvraag goedkeurt. Ruim 7.000 mensen uit Arnhem en omgeving hebben volgens de gemeente al in 2015 en 2016 perspectief op werk gekregen dankzij Europees geld.

Gemeenten uit de arbeidsmarktregio Gelderland-Midden, praktijkscholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs hebben in die periode bijna 3 miljoen euro ontvangen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Voor de komende jaren vragen de gemeenten extra geld om ook statushouders op zoek naar werk te steunen.

Voorbereid op arbeidsmarkt

De afgelopen twee jaren hebben de scholen bijna 1.100 leerlingen ondersteund. Leer-werkbedrijven hebben leerlingen voorbereid op de arbeidsmarkt. In veel gevallen werd dit gecombineerd met (externe) stagebegeleiding en branchegerichte cursussen en opleidingen.

Deelnemende gemeenten hebben uiteindelijk 6.000 mensen met een uitkering een opleiding of training aangeboden. Daardoor moeten hun kansen op de arbeidsmarkt zijn vergroot. Ook werden mensen geholpen bij het vinden van dagbesteding. De deelnemende gemeenten zijn: de Liemersgemeenten, Lingewaard, Doesburg, Renkum, Rheden, Rozendaal en Arnhem.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Aanleg zonnepark Koningspleij kan van start

De gemeente geeft definitief groen licht voor de bouw van het zonnepark Koningspleij Noord…