Beginpagina Nieuws Archief Meevaller en tegenvaller voor gemeente: 1 miljoen verlies

Meevaller en tegenvaller voor gemeente: 1 miljoen verlies

4 min leestijd
0
verbouw musis

De gemeente kampt met een forse tegenvaller van ruim een miljoen euro. Verwijdering van asbest uit Musis Sacrum blijkt 2,4 miljoen euro te kosten. Tegelijkertijd is de bouw van de stationshal 1,35 miljoen goedkoper uitgevallen voor de stad. De overige 1,05 miljoen moet uit de algemene middelen komen.

Volgens de gemeentewoordvoering bestaat de schade bij Musis uit saneringskosten, vertraging van de bouw en de verplaatsing van voorstellingen en repetities. De asbest blijkt daar in de jaren 80 als puin te zijn gestort. Waarom dat is gebeurd is voor de gemeente niet duidelijk. “De asbest had daar niet mogen zitten en is ondanks uitgebreid onderzoek niet eerder aan het licht gekomen.”

3 miljoen winst

De bouw van de Openbaar Vervoerterminal (OVT) in Arnhem is afgesloten met een positief resultaat van 3 miljoen euro, zo blijkt uit de voorlopige eindafrekening. Van die meevaller komt 1,35 miljoen euro bij de gemeente terecht.
In het verleden is veel extra geld naar station Arnhem Centraal gegaan, zegt wethouder Gerrie Elfrink. “Zes jaar geleden hebben we gezegd: we gaan het station afmaken en er gaat geen cent meer bij.”

Volgens velen was dat een gedurfde opgave, vertelt de wethouder. “Maar het is ons wel gelukt. En wel op zo’n manier dat er geld over is en 1,35 miljoen terug gaat in de gemeentekas.” Jammer dat de gemeente dat blijkbaar gelijk weer kwijt is. Elfrink: “De ontdekking van het asbestpuin was een zeer onaangename verrassing. Er rest dan niets anders dan de zaak zo goed mogelijk oplossen.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Vitesse schiet niets op met 1-1 bij Zulte Waregem

Vitesse heeft aan het uitduel met Zulte Waregem in de Europa League een punt overgehouden.…