Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Huis van de Maand: Hoedekenskerkestraat 45

Huis van de maand

In Arnhem staan altijd wel bijzondere huizen te koop. Ik hou van Arnhem licht er elke maand één uit.

Het huis van Ivo Kuipers staat in een rustig deel van De Laar-Oost. Een ideale buurt voor zijn gezin om te wonen. Genoeg speeltuinen en groen in de buurt. De tussenwoning uit de jaren 80 heeft drie woonlagen en een tuin op het zuiden.

Zo op het oog is het gewoon een van de vele rijtjeshuizen in de buurt. Maar schijn bedriegt, verzekert Kuipers. “Wij dachten begin dit jaar: we gaan het huis opknappen, of we gaan verhuizen. Het is het allebei geworden!”

Van deze tijd

En daarin onderscheidt dit huis zich van al die andere tussenwoningen. Die andere zijn nog grotendeels jaren 80. Het huis van Kuiper is helemaal aangepast aan deze tijd. “We hebben de benedenverdieping volledig gerenoveerd dit jaar. Het schilderwerk, toilet, trap en vloer zijn volledig vernieuwd. We hebben de spagtelputz, de ruwe laag op de muur, er helemaal afgehaald en voorzien van stucwerk.”

“Het huis is gewoon af”, vertelt hij. “Niets is ouder dan tien jaar. Misschien dat de nieuwe bewoner hooguit een andere kleur op de muur wil.”

Perfecte ligging

Ook perfect aan de woning is de ligging. “Buslijnen stoppen hier in de buurt. Je kunt in 10 minuten op de Rijnstraat staan vanaf hier. Winkels zijn op loopafstand en binnen 5 minuten ben je bijj de Rijkerswoerdse plassen. We wonen vlakbij de Jumbo. Je hebt hier de rust van een buitenwijk, maar je bent zo in de stad.”

Waarom wil Kuipers dan toch verhuizen? Dat heeft te maken met zijn werk. Dat is verhuisd. “Daarom wil ik naar een ander deel van de stad, van waar ik sneller op de goede snelweg ben. Ik wil wel graag nieuwbouw. Schuytgraaf ligt voor mij gunstig, dat is zeker een optie. Wij willen graag ruimer gaan wonen en zijn op zoek naar een nieuwbouwwoning daar.”

Hoedekenskerkestraat 45: de feiten

  • Vraagprijs: 175.000 euro
  • Bouwjaar: 1982
  • Woonoppervlakte: 109 vierkante meter; overige ruimte 6 vierkante meter
  • Inhoud: 365 kubieke meter
  • Indeling: 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers. Badkamer met ligbad. Apart toilet.
  • Energielabel: C

Meer informatie over dit huis? Kijk op Funda.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair