Connect with us
he kom aan

Archief

Huis van de Maand: Hoedekenskerkestraat 45

Huis van de maand

In Arnhem staan altijd wel bijzondere huizen te koop. Ik hou van Arnhem licht er elke maand één uit.

Het huis van Ivo Kuipers staat in een rustig deel van De Laar-Oost. Een ideale buurt voor zijn gezin om te wonen. Genoeg speeltuinen en groen in de buurt. De tussenwoning uit de jaren 80 heeft drie woonlagen en een tuin op het zuiden.

Zo op het oog is het gewoon een van de vele rijtjeshuizen in de buurt. Maar schijn bedriegt, verzekert Kuipers. “Wij dachten begin dit jaar: we gaan het huis opknappen, of we gaan verhuizen. Het is het allebei geworden!”

Van deze tijd

En daarin onderscheidt dit huis zich van al die andere tussenwoningen. Die andere zijn nog grotendeels jaren 80. Het huis van Kuiper is helemaal aangepast aan deze tijd. “We hebben de benedenverdieping volledig gerenoveerd dit jaar. Het schilderwerk, toilet, trap en vloer zijn volledig vernieuwd. We hebben de spagtelputz, de ruwe laag op de muur, er helemaal afgehaald en voorzien van stucwerk.”

“Het huis is gewoon af”, vertelt hij. “Niets is ouder dan tien jaar. Misschien dat de nieuwe bewoner hooguit een andere kleur op de muur wil.”

Perfecte ligging

Ook perfect aan de woning is de ligging. “Buslijnen stoppen hier in de buurt. Je kunt in 10 minuten op de Rijnstraat staan vanaf hier. Winkels zijn op loopafstand en binnen 5 minuten ben je bijj de Rijkerswoerdse plassen. We wonen vlakbij de Jumbo. Je hebt hier de rust van een buitenwijk, maar je bent zo in de stad.”

Waarom wil Kuipers dan toch verhuizen? Dat heeft te maken met zijn werk. Dat is verhuisd. “Daarom wil ik naar een ander deel van de stad, van waar ik sneller op de goede snelweg ben. Ik wil wel graag nieuwbouw. Schuytgraaf ligt voor mij gunstig, dat is zeker een optie. Wij willen graag ruimer gaan wonen en zijn op zoek naar een nieuwbouwwoning daar.”

Hoedekenskerkestraat 45: de feiten

  • Vraagprijs: 175.000 euro
  • Bouwjaar: 1982
  • Woonoppervlakte: 109 vierkante meter; overige ruimte 6 vierkante meter
  • Inhoud: 365 kubieke meter
  • Indeling: 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers. Badkamer met ligbad. Apart toilet.
  • Energielabel: C

Meer informatie over dit huis? Kijk op Funda.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Archief

Knuffelen met de Kerstman? Zaterdag kan het op de Korenmarkt

foto: Musiskwartier

De Kerstman doet het nog even rustig aan voor hij zondagnacht langs heel wat schoorstenen moet reizen. Om alvast op te warmen brengt hij een bezoekje samen met zijn vrouw aan het Korenkwartier. Naast een bezoekje aan de Kerstman kun je ook op de foto met levende dieren uit de kerststal.

De ondernemers van het Korenkwartier hebben de Kerstman en zijn vrouw uitgenodigd om zaterdag tussen 13:00 en 17:00 een bezoek te brengen aan hun markt. Dat heeft geresulteerd dat hij zaterdag te ontmoeten is op de Korenmarkt. Daarom nodigen zowel de ondernemers als de Kerstman met zijn vrouw alle Arnhemmers uit. Dus grijp je kans en ga voor het laatst dit jaar op de foto met hem, geef nog je laatste wensen van je verlanglijstje door of even krijg een warme knuffel van hem. Mocht je behoefte hebben om niet alleen de Kerstman te knuffelen, maar ook een hoop dieren uit de kerststal? Dan kun je zaterdag ook langs komen. Er lopen namelijk een hoop geiten, schapen, koeien en andere dieren in de kerststal.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Gek van geluk tijdens de Ladies Night

Pathé Arnhem
Gek van geluk? Misschien word je dat wel op 29 november in Pathé Arnhem. Daar kunnen dames tijdens de Ladies Night de fil Gek van geluk bekijken.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.
Voor meer info en tickets kun je kijken op de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair