Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Huis van de Maand: Hoedekenskerkestraat 45

Huis van de maand

In Arnhem staan altijd wel bijzondere huizen te koop. Ik hou van Arnhem licht er elke maand één uit.

Het huis van Ivo Kuipers staat in een rustig deel van De Laar-Oost. Een ideale buurt voor zijn gezin om te wonen. Genoeg speeltuinen en groen in de buurt. De tussenwoning uit de jaren 80 heeft drie woonlagen en een tuin op het zuiden.

Zo op het oog is het gewoon een van de vele rijtjeshuizen in de buurt. Maar schijn bedriegt, verzekert Kuipers. “Wij dachten begin dit jaar: we gaan het huis opknappen, of we gaan verhuizen. Het is het allebei geworden!”

Van deze tijd

En daarin onderscheidt dit huis zich van al die andere tussenwoningen. Die andere zijn nog grotendeels jaren 80. Het huis van Kuiper is helemaal aangepast aan deze tijd. “We hebben de benedenverdieping volledig gerenoveerd dit jaar. Het schilderwerk, toilet, trap en vloer zijn volledig vernieuwd. We hebben de spagtelputz, de ruwe laag op de muur, er helemaal afgehaald en voorzien van stucwerk.”

“Het huis is gewoon af”, vertelt hij. “Niets is ouder dan tien jaar. Misschien dat de nieuwe bewoner hooguit een andere kleur op de muur wil.”

Perfecte ligging

Ook perfect aan de woning is de ligging. “Buslijnen stoppen hier in de buurt. Je kunt in 10 minuten op de Rijnstraat staan vanaf hier. Winkels zijn op loopafstand en binnen 5 minuten ben je bijj de Rijkerswoerdse plassen. We wonen vlakbij de Jumbo. Je hebt hier de rust van een buitenwijk, maar je bent zo in de stad.”

Waarom wil Kuipers dan toch verhuizen? Dat heeft te maken met zijn werk. Dat is verhuisd. “Daarom wil ik naar een ander deel van de stad, van waar ik sneller op de goede snelweg ben. Ik wil wel graag nieuwbouw. Schuytgraaf ligt voor mij gunstig, dat is zeker een optie. Wij willen graag ruimer gaan wonen en zijn op zoek naar een nieuwbouwwoning daar.”

Hoedekenskerkestraat 45: de feiten

 • Vraagprijs: 175.000 euro
 • Bouwjaar: 1982
 • Woonoppervlakte: 109 vierkante meter; overige ruimte 6 vierkante meter
 • Inhoud: 365 kubieke meter
 • Indeling: 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers. Badkamer met ligbad. Apart toilet.
 • Energielabel: C

Meer informatie over dit huis? Kijk op Funda.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Archief

Gemeenteraad: ‘Air B&B meld u’

hotel molendal arnhem
foto: hotel molendal arnhem

Woensdag avond is in de gemeenteraad de meldplicht voor Air B&B besproken. De VVD maakt zich zorgen over de eerlijke speelveld voor hotels en Air B&B’s De ruime meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van dit idee. De VVD heeft dit voorstel gedaan omdat ze graag een eerlijk speelveld willen creëren voor alle organisaties of personen die overnachtingen aanbieden.

Volgens het VVD-raadslid Bas van Es is er geen eerlijk speelveld voor hotels en Air B&B’s. Zo moeten hotels straks toeristenbelasting betalen, allerlei vergunningen aanvragen, brandveiligheidssystemen in huis hebben, etc. Personen die hun woning ter beschikking stellen bij sites zoals Marktplaats en Airbnb hoeven in theorie niets te doen. Ook Lammert de Vries van HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) vind het niet eerlijk. “Eigenaren van Air B&B kunnen bijvoorbeeld huursubsidie aanvragen, terwijl hoteleigenaren dit niet kunnen voor hun hotel.”

Hoe groot zijn de problemen?

Hoe groot de problemen zijn door de komst van Air B&B is onduidelijk. “Er is geen zicht op de grootte van de problematiek. Maar Arnhem is geen Amsterdam.” reageerde Lammert de Vries op de vraag van Groenlinks-raadlid Gemici. Volgens de gemeente zijn er maar 4 klachten binnen gekomen over Air B&B. VVD-raadslid Bas van Es vult aan met een casus waar een villa staat in Arnhem met 22 kamers. Deze wordt gerund door een man uit het westen van het land. “Dit is geen Air B&B maar gewoon een hotel.” aldus het VVD-raadslid. Volgens het VVD-raadslid zijn er op de piekmomenten in de zomerperiode ruim 200 – 400 Air B&B eenheden beschikbaar in Arnhem.

Niet naleven van de regels

Ook worden regels niet structureel nageleefd. SP-raadslid Gerrie Elfrink vroeg of er niet juist meer geïnvesteerd moet worden in meer  handhavers. “Ja, dat zou zeker wenselijk zijn. Maar we zouden nu met de huidige aantal handhavers kunnen afhandelen.” verdedigde Bas van Es zijn standpunt. Volgens het SP-raadslid is dit zeer onwenselijk. De partij ziet liever de handhavers bij de echte problemen in de Arnhemse gemeenschap.

Meerderheid voor meldplicht

Twaalf raadsleden van D66, CDA, PvdD en SP zijn niet eens met het voorstel van de VVD-raadslid en zullen volgende week tegen het voorstel stemmen. De 27 raadsleden van Arnhem Centraal, Partij voor de Arbeid, VVD, Denk Verenigd Arnhem, GroenLinks, PVV en ChristenUnie zullen voorstemmen. Daarmee wil de meerderheid van de gemeenteraad dat eigenaren van Air B&B zich gaan melden bij de gemeente.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Zondag nacht sterrenregen

foto: Pixabay - Skeeze

Van zondag 12 op 13 augustus zal er een regen te zien zijn van vallende sterren. De jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm Perseïden wordt verwacht in de nacht van zondag op maandag. Mogelijk komen er dan zo’n 100 sterren per uur langs. Dit jaar zijn er veel meer sterren te zien dan vorig jaar, dit komt door de nieuwe maan.

Maar hoe kun je het beste de sterrenregen zien?

 • Het beste kijkmoment is rond 3:30 uur te kijken, daar zullen de meesten sterren te zien zijn.
 • Bekijk de beste website of app om de weersvoorspelling te weten. Mogelijk is er ook bewolking, waardoor het moeilijk te zien is.
 • Zoek een donkere plek. Bijvoorbeeld een open veldje, park of buiten de bebouwde kom.
 • Laat je ogen even wennen aan het donker, dus kijk tussendoor even niet op je smartphone of in het licht.
 • Neem af en toe een kijkpauzes. als je te lang kijkt worden je ogen moe.

  Meer nieuws?

   

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhem strooit zout

foto: Pixabay

Het is hartje zomer en alsnog gaan er strooiwagens rond door de gemeente. Dat is een vreemd straatbeeld. Woensdag wordt er zout gestrooid in Arnhem. Natuurlijk niet vanwege gladheid, maar juist vanwege de zomerse hitte. Een strooiwagen van de gemeente strooit zout op verschillende kruispunten door de hele stad.

In de tropische zon kan de temperatuur van het asfalt tot boven de 50c graden oplopen. Bij deze temperatuur wordt het asfalt zacht en raakt beschadigd. Om te voorkomen dat het asfalt kapot gaat, zet de gemeente Arnhem strooizout als wapen in. Een eigenschap van zout is dat het vocht aantrekt en opneemt. Het strooizout haalt vocht uit de buitenlucht en verkoelt vervolgens het asfalt. Ook vermindert zout het plakkerig worden van asfalt Met name op drukke kruispunten, waar weinig tot geen bomen staan, wordt gestrooid. De zomer zon heeft
juist op deze plekken vrij spel.

Buiten de spits

Om de overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gestrooid. De gemeente Arnhem houdt de temperatuur van wegen met sensors in de gaten. Wanneer de hitte aan blijft houden, kan de strooiwagen deze zomer nog een keer in het straatbeeld voorbijkomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair