Connect with us
Arnhem Centraal

Archief

Huis van de Maand: Hoedekenskerkestraat 45

Huis van de maand

In Arnhem staan altijd wel bijzondere huizen te koop. Ik hou van Arnhem licht er elke maand één uit.

Het huis van Ivo Kuipers staat in een rustig deel van De Laar-Oost. Een ideale buurt voor zijn gezin om te wonen. Genoeg speeltuinen en groen in de buurt. De tussenwoning uit de jaren 80 heeft drie woonlagen en een tuin op het zuiden.

Zo op het oog is het gewoon een van de vele rijtjeshuizen in de buurt. Maar schijn bedriegt, verzekert Kuipers. “Wij dachten begin dit jaar: we gaan het huis opknappen, of we gaan verhuizen. Het is het allebei geworden!”

Van deze tijd

En daarin onderscheidt dit huis zich van al die andere tussenwoningen. Die andere zijn nog grotendeels jaren 80. Het huis van Kuiper is helemaal aangepast aan deze tijd. “We hebben de benedenverdieping volledig gerenoveerd dit jaar. Het schilderwerk, toilet, trap en vloer zijn volledig vernieuwd. We hebben de spagtelputz, de ruwe laag op de muur, er helemaal afgehaald en voorzien van stucwerk.”

“Het huis is gewoon af”, vertelt hij. “Niets is ouder dan tien jaar. Misschien dat de nieuwe bewoner hooguit een andere kleur op de muur wil.”

Perfecte ligging

Ook perfect aan de woning is de ligging. “Buslijnen stoppen hier in de buurt. Je kunt in 10 minuten op de Rijnstraat staan vanaf hier. Winkels zijn op loopafstand en binnen 5 minuten ben je bijj de Rijkerswoerdse plassen. We wonen vlakbij de Jumbo. Je hebt hier de rust van een buitenwijk, maar je bent zo in de stad.”

Waarom wil Kuipers dan toch verhuizen? Dat heeft te maken met zijn werk. Dat is verhuisd. “Daarom wil ik naar een ander deel van de stad, van waar ik sneller op de goede snelweg ben. Ik wil wel graag nieuwbouw. Schuytgraaf ligt voor mij gunstig, dat is zeker een optie. Wij willen graag ruimer gaan wonen en zijn op zoek naar een nieuwbouwwoning daar.”

Hoedekenskerkestraat 45: de feiten

  • Vraagprijs: 175.000 euro
  • Bouwjaar: 1982
  • Woonoppervlakte: 109 vierkante meter; overige ruimte 6 vierkante meter
  • Inhoud: 365 kubieke meter
  • Indeling: 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers. Badkamer met ligbad. Apart toilet.
  • Energielabel: C

Meer informatie over dit huis? Kijk op Funda.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Autodief ramt politie-auto

Beschadigde politieaauto

Een vermeende autodief is maandagnacht bij Beneden-Leeuwen met een bestelwagen ingereden op een politie-auto. Op Facebook vertelt de politie Arnhem-Zuid dat agenten de man al vanaf Arnhem hadden achtervolgd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man voor doodslag. Het politievoertuig is zwaar beschadigd.

Na een melding stonden op verschillende plaatsen voertuigen klaar om naar het gestolen busje uit te kijken. De eenheid Arnhem-Zuid zag op een plek aan de A325 de bestelwagen in de richting van Elst rijden. “Wij hebben het voertuig een stopteken gegeven”, meldt de politie. “In eerste instantie stopte het. Op het moment dat wij uitstapten, reed het voertuig met hoge snelheid weg.”

Remmen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam. Daar probeerde de verdachte meerdere malen de politie af te snijden door hard te remmen. Bij Beneden-Leeuwen reed het busje een talud af en stopte het. “De verdachte reed vervolgens met hoge snelheid achteruit en ramde ons politievoertuig.”

De achtervolging ging verder door de woonwijk. Uiteindelijk liet de vermeende dief de wagen achter en ging te voet verder. Een inmiddels opgeroepen agent van de Landelijke Eenheid zag de verdachte rennen en heeft hem aangehouden.

Speurhond

Uiteindelijk heeft politie uit Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, van de Landelijke eenheid en helikoptereenheid Zulu meegedaan aan de achtervolging. Zelfs een speurhond was van de partij.

Meer nieuws? 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Arnhemmer aangehouden om mensenhandel

politie uniform

De politie heeft maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden bij een actie tegen mensenhandel. Donderdagmiddag liet de politie weten dat ze Arnhem in actie zijn gekomen op drie adressen in de wijken Malburgen en De Laar. de woningen zijn doorzocht.

Het team Mensenhandel van de politie deed al langer onderzoek naar deze man. Hij zou verschillende vrouwen hebben gedwongen in de prostitutie te werken. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. Dat is opgevallen.

Harde criminaliteit

Burgers hebben de politie gebeld. Dit leidde tot een onderzoek en het optreden van maandag. “Mensenhandel is harde criminaliteit en een schending van de rechten van de mens. De politie neemt het daarom hoog op als –meestal vrouwen en meisjes- worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren.”

Los van recherche-onderzoeken onderneemt de politie op meer terreinen actie tegen mensenhandel. Zo wordt er op regelmatige basis toezicht gehouden op bordelen, clubs en escortbedrijven. Daarbij wordt er gecontroleerd op illegaliteit, vergunningsvoorwaarden, de leeftijd en de mate van dwang. Ook begeleidt de politie slachtoffers tijdens de juridische procedure.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Auto-eigenaar hindert brandweer en slaat politie

brandweerkazerne Arnhem

Een eigenaar van een auto kon het niet waarderen toen de brandweer aan hem vroeg zijn wagen weg te halen van een plek op de Hommelstraat. De brandweer wilde daar een brand blussen. Toen agenten te hulp schoten en de automobilist sommeerden weg te gaan, ontstond er een opstootje.

Dat melden diverse media. De auto-eigenaar deelde een tik uit aan een agent. Hij ging weg en kwam even later terug met versterking. Deze omstanders gingen uiteindelijk met de aanwezige agenten op de vuist. Uiteindelijk heeft de politie drie mensen aangehouden.

Wasdroger

De auto versperde de weg voor de brandweer. Uiteindelijk bleek dat niet zo’n ramp te zijn. Er was een wasdroger in brand gevlogen en de eigenaar had zelf de brand geblust.

Update: De politie heeft inmiddels laten weten dat er twee man zijn gearresteerd: de 31-jarige automobilist en een omstander. Laatstgenoemde is gepakt wegens belediging van een agent.

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair