Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

‘RTV-voorzitter Korff zorgde voor onrust en frustratie’

cameraploeg rtv

Het plotselinge vertrek van voorzitter Irene Korff kwam voor RTV Arnhem als een verrassing. Volgens Marcel Hoebe, hoofd personeel en organisatie van de omroep, lijkt het erop dat ze nu een beschadigingscampagne tegen de mensen van RTV houdt. Ik hou van Arnhem sprak met hem. “Om het vertrek van Irene wordt bij de overgrote meerderheid van de medewerkers geen traan gelaten.”

RTV Arnhem-voorzitter Irene Korff zond deze week een e-mail naar haar mede-bestuursleden. Daarin gaf ze te kennen met onmiddellijke ingang het voorzitterschap van RTV Arnhem neer te leggen. Voor mede-bestuurslid Marcel Hoebe en zijn collega’s kwam dat als een verrassing. Evengoed was er daarvoor wel het een en ander gebeurd, vertelt de personeelsmanager van de lokale omroep.

“Recent heeft Irene een bedrijfsplan bij de gemeente Arnhem ingediend met een begroting voor 2017. Die liet een tekort zien. De andere bestuursleden waren bang dat dit onze financiering voor 2017 in gevaar zou brengen, en daarmee het voortbestaan van RTV Arnhem. Een afkeurende reactie van de gemeente op deze begroting bevestigde die vrees.”

Incidenten

Hier waren volgens Hoebe al een aantal incidenten aan voorafgegaan. De gebeurtenissen rondom de begroting waren voor hem en de overige bestuursleden aanleiding om eens na te denken. Was Korff nog wel de aangewezen persoon om hen voor te zitten in de vergaderingen? “Elk bestuur heeft het recht om zijn eigen voorzitter te kiezen.”

Unaniem besloot het RTV-bestuur dat ze niet meer wilden dat Korff de vergaderingen bleef voorzitten. Zij wilden haar daarvan op de hoogte te stellen tijdens de bestuursvergadering afgelopen dinsdag. Hoebe: “Om Irene hiermee niet tijdens de vergadering te overvallen, heb ik haar verzocht om een persoonlijk onderhoud om haar hierover te informeren.”

Alternatief

Dit vond afgelopen maandagmiddag plaats. “Ik heb ook bij Irene aangegeven dat ondanks dit verzoek een positie als algemeen bestuurslid mogelijk bleef, of als alternatief een plek in het mediabedrijf met in het bijzonder de nieuwe media.”

Als reactie daarop gaf Korff volgens Hoebe te kennen de vergadering niet bij te wonen, omdat ze dat niet aankon. “Dat vond ik jammer, maar wel begrijpelijk. We zijn vervolgens uit elkaar gegaan met de afspraak dat we elkaar opnieuw in het nieuwe jaar zouden spreken over of en hoe ze nog voor RTV Arnhem actief zou kunnen zijn.”

In De Gelderlander stelt Korff dat ze voor veel besluiten werd gepasseerd. Herkennen jullie dat?

“Dat verbaast mij zeer. Tot nu toe heeft ze er nooit met één woord met mij of de andere bestuursleden over gerept. Dit lijkt dus zeer op een jij-bak. Wat ik wel kwijt wil, is dat besluiten worden opgenomen in de actie- en besluitenlijst van de notulen en die zijn tot op heden altijd goedgekeurd. Ook door Irene.”

Hoe wordt er binnen RTV-Arnhem gereageerd op vertrek van Irene?

“Zulke dingen zijn nooit goed voor een organisatie, zeker niet als die in de opbouwfase zit. Maar om het vertrek van Irene wordt bij de overgrote meerderheid van de medewerkers geen traan gelaten. Haar aanwezigheid op de werkvloer veroorzaakte door haar bemoeienissen bij het mediabedrijf en bij de ondersteunende diensten onrust, spanning en frustratie.”

Voor de meeste mensen is het vertrek overigens een non-event, stelt Hoebe. “Ze gaan gewoon door met wat ze leuk vinden en dat is met media bezig zijn of om dat voor anderen mogelijk te maken.”

In het artikel in De Gelderlander werd de suggestie gewekt dat het verloop bij RTV groot is…

“De cijfers spreken dat tegen. Dit jaar zijn er meer mensen aangenomen dan de afgelopen jaren bij elkaar. Uit mijn hoofd zeg ik: tegen de 15 nieuwe mensen. Ik weet ook wie weg zijn gegaan en waarom, want met iedereen die vertrokken is, heb ik een exitgesprek gehad. Dat zijn er ongeveer drie geweest, van wie Irene er één is. En juist zij heeft mij dat gesprek onthouden. Iets wat ik overigens nog steeds buitengewoon jammer vind, ondanks haar beschadigingscampagne jegens de mensen van RTV Arnhem waarmee ze bezig lijkt te zijn.”

Hoe gaat het met nu met RTV-Arnhem?

“RTV Arnhem is na een turbulente periode sinds een jaar in de opbouwfase. Toegegeven, ook Irene heeft daaraan haar steentje bijgedragen. Het huidige bestuur is eensgezind en gemotiveerd om uitvoering te geven aan het bedrijfsplan. Door snel de gemeente te informeren over de ontstane situatie wil zij blijven doorgaan met dit bestuur.”

“Inmiddels hebben we de toezegging, dat ook de financiering voor de eerste helft van 2017 geregeld is. Vóór 1 juli 2017 krijgen we te horen of dat ook het geval is voor de tweede helft van dat jaar en 2018. Gezien het kennis- en ervaringsniveau van de huidige bestuursleden heb ik er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken.”

“Ook in de samenwerking met andere partijen zit een gestage ontwikkeling. Meer onderwijsinstellingen weten ons te vinden als leerwerkplek. En ook de aanwas van geïnteresseerde kandidaat-vrijwilligers loopt langzaam maar geleidelijk door. Gaat het snel genoeg? Nee, nooit.”

Hoebe wil ook een persoonlijke noot kwijt. “Het heeft mij gestoord, dat in de schrijvende media onze ex-voorzitter is neergezet als reddende engel van RTV Arnhem. De afgelopen jaren zijn turbulent geweest bij de omroep. Desondanks zijn medewerkers zich vrijwillig blijven inzetten als programmamakers, presentatoren, redactioneel medewerkers, technici, of als ondersteunend personeel. Zonder hen was er geen RTV Arnhem en is er geen RTV Arnhem. De reddende engel? Dat waren deze medewerkers.”

Reactie Irene Korff op dit artikel: “Ik herken me niet in de woorden van Marcel. Verder heb ik mijn visie al gegeven. Ik vind het jammer dat het bestuur zo reageert.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Archief

Bridge to Liberation zoekt acteurs!

bridge to liberation 2015
foto: Bridge to Liberation

Bridge to Liberation zoekt diverse acteurs. Ondersteunend aan de live experience op 21 september wordt er ook altijd een film gemaakt. Voor deze film zijn ze, net als vorig jaar, op zoek naar acteurs. Pas jij in één van onderstaande karakters? Vind je het leuk om mee te werken een een film? En kan jij tussen 4 en 9 augustus een aantal dagen meewerken aan de productie van de film omdat je niet op vakantie bent? Dan zoekt Bridge to Liberation jou!

Kate

Leeftijd: +/- 35 jaar
Omschrijving: een mooie vrouw met blond haar en een engelachtig voorkomen


Lional

Leeftijd: tussen 70 en 80 jaar
Omschrijving: oude man met grijze haren, acteerervaring vereist


SOLDAAT SKAN

Leeftijd: 25 tot 40 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, geen baard en kort haar, een groot (niet dik) voorkomen


SOLDAAT JOHNNY

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: man, acteerervaring vereist, indringende ogen, vierkante kaaklijn


JAN

Leeftijd: 35 tot 45 jaar
Omschrijving: een gedistingeerde man
Bijzonderheden: in deze rol speel je ook een aantal keren een gewonde soldaat


SOPHIE

Leeftijd: 6 tot 8 jaar
Omschrijving: klein meisje, blond haar


SOLDATEN

We zijn op zoek naar 7 soldaten voor verschillende rollen in verschillende scenes.

Leeftijd: 25 tot 35 jaar
Omschrijving: geen baard, korte haren, soldatentype


BABY

Leeftijd: 6 tot 10 maanden
Omschrijving: liefst weinig haren en lekker mollig

Herken je iemand of jezelf in één van deze karakters? Meld je dan nu aan op de site van Bridge to Liberation!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Diftar op sterven na dood?; Maarten Venhoek (D66) ‘oppositieleider’

Huibert Veth

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth. Hij was woensdag bij de gemeenteraad en bezocht o.a. het vergaderpunt over de afval van Arnhem. Daarnaast bekeek hij wie de oppositieleider is van deze week! Is het opnieuw Gerrie Elfrink (SP) of wordt het nu iemand anders?

Uitstel of toch niet?

Diftar, het systeem waarbij we als Arnhemse inwoners moeten gaan betalen voor ons restafval. Verbruik je meer dan betaal je meer, kortom, de vervuiler betaalt, sympathiek idee toch? Een deel van de burgers blijkt zijn afval echter liever illegaal te dumpen en indien hij ervoor moet gaan betalen zal dit probleem alleen maar groter worden, dan schiet de invoering zijn doel voorbij en wordt de oplossing erger dan de kwaal aldus Sarah Dobbe (SP) die samen met de PVDD en de PVV het debatverzoek deed met de vraag of invoering nog wenselijk is. Directe aanleiding was een brief van het college die volgens Leendert Combee (VVD) vol risico’s en ellende staat. Er is sprake van vervuiling van o.a. het plastic afval wat een financiële tegenvaller van bijna een half miljoen oplevert. Het risico op dumpen van bedrijfsafval. De privacydiscussie met slepende juridische procedures die Diftar continue in een negatief daglicht zullen stellen. En vooralsnog dus een toename in plaats van een afname van gedumpt afval. Maar misschien nog wel het belangrijkste: er is geen draagvlak onder de bevolking, we willen het niet.

Dualisme binnen de coalitie

De conclusie dat Diftar in dat geval een heilloze weg is die we beter voortijdig af kunnen breken wordt alleen door de VVD, PVV en SP getrokken. Cathelijne Bouwkamp (GL) geeft op haar zevende dag als wethouder vooral aan dat ze nog te weinig zicht heeft op de feiten en vraagt de raad opnieuw uitstel van invoering, nu voor onbepaalde tijd. Met name Maarten Venhoek (D66) hakt hier stevig op in. Na de verkiezingen leek hij zijn raadszetel te verliezen, tijdens zijn afscheid somberde hij nog ‘het leven is hard maar uw tijd is opperdepop’. Hans de Vroome werd wethouder en hij kreeg zijn raadszetel terug, dus laat hij van zich horen! Op stevige toon geeft hij aan dat het vorige college en het ambtenarenapparaat toch het nodige werk voor mevrouw Bouwkamp had kunnen doen waardoor ze met een beter verhaal had kunnen komen. Ook verwijt hij de wethouder en het college een gebrek aan ambitie. De oppositieleider van de week is daarmee iemand uit de coalitie. Is dat erg? Wat mij betreft niet, een beetje dualisme is prima maar opvallend is het wel.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Verbouwing blikkenbioscoop uitgesteld

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in juni de blikkenbioscoop 6 weken dicht zou gaan voor renovatie. Door nog onbekende reden is de renovatie uitgesteld tot na de zomervakantie. 

Eerder liet wij al weten dat de blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht zou gaan. Door nog onbekende redenen is dit uitgesteld tot na de zomervakantie. De renovatie moet ervoor zorgen dat er meer bezoekers terug komen. Door de komst van de nieuwe Pathé zijn veel bezoekers vertrokken. Met luxe probeert Vue de bezoekers weer terug krijgen.

Blikkenbioscoop in juni 6 weken dicht voor renovatie

Transformatie naar luxe

De renovatie moet ervoor zorgen dat bezoekers een lux gevoel krijgen bij hun bioscoopbezoek. De Vue heeft besloten om van de 818 stoelen naar de 380 luxe ligstoelen te gaan. Naast de renovatie van het algemene gedeelte krijgt de bioscoop ook een nieuwe ingang en café gedeelte.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair