Connect with us
Arnhem Centrum

Archief

Rennen in een kerstmanpak voor schoon water in Aleppo

Santa Run

Organisatiebureau Town Events en UNICEF Nederland houden woensdag de derde editie van de Santa Run Arnhem. Tientallen studenten rennen op 21 december in kerstmannenpakken door het centrum van Arnhem. Met de Santa Run Arnhem wordt geld ingezameld voor UNICEF, om schoon drinkwater te realiseren Aleppo in Syrië.

Tijdens de Santa Run Arnhem leggen deelnemers in kerstmannenpakken een route van 2,5 kilometer af. Dit sportieve evenement vindt plaats in het centrum van Arnhem. Langs de route zijn verschillende activiteiten, voor de deelnemers én toeschouwers. Zo verzorgt Run2Day Arnhem een sprintbaan, is er een photobooth in kerststijl en kun je onderweg even stoppen voor een hapje of een drankje.

Korenmarkt

De route start en eindigt op de Korenmarkt. Deelnemers kunnen de route meerdere keren lopen. Het evenement begint om 19.00 uur met een opening door de organisatie en een ambassadeur van UNICEF. Vervolgens gaat de run van start. Na afloop daarvan vindt er een loterij plaats. Rond 22.30 uur is op de Korenmarkt een afterparty. Deelnemers van de Santa Run krijgen gratis toegang en een aantal gratis consumpties.

Wie mee wil doen, kan zich inschrijven via santarunarnhem.nl. Deelnemers ontvangen hun eigen kerstmannenpak, een lot voor de loterij en een goodiebag.

Bombardementen

Het geld dat dit jaar wordt ingezameld gaat rechtstreeks naar de noodhulp die UNICEF biedt in Aleppo, Syrië. Deze stad is grotendeels verwoest door bombardementen. Er is geen elektriciteit, waardoor de waterpompstations niet werken en er geen schoon drinkwater is.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Archief

Daniël Becker nieuwe vice voorzitter gemeenteraad

Raadslid Daniël Becker (CU) is de nieuwe vice voorzitter van de gemeenteraad. Hij vervangt hiermee Hans de Vroome (D66) die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

De vice voorzitter heeft onder andere de taak de gemeenteraad te begeleiden op het moment dat de voorzitter (burgemeester Marcouch) afwezig is of als de burgemeester zijn dossier moet behandelen tijdens de gemeenteraad. Ook neemt de vice voorzitter vaak de handtekeningen in ontvangst van Arnhemmers die een actie zijn begonnen omdat ze er ergens niet mee eens zijn.

Daniël Becker kreeg 31 stemmen voor van de 39 raadsleden. Er waren geen tegen kandidaten voor de functie van vice voorzitter.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

SP: Arnhem moet woonoverlast aanpakken

foto: Youtube

Naar schatting 20 duizend Arnhemmers zitten regelmatig in de overlast veroorzaakt door hun buren. Bij woonoverlast gaat het bijvoorbeeld om geluidsoverlast of stank. Het kan ook gaan om vervuiling en verwaarlozing van de woning of om intimidatie door buren of bezoekers. In sommige gevallen neemt dit zulke ernstige vormen aan dat mensen uit ellende gaan verhuizen. De SP vindt dat niet normaal en wil dat de gemeente harder gaat optreden tegen woonoverlast.

De partij heeft daarom een voorstel ingediend die het de burgemeester mogelijk maakt notoire overlastgevers hard aan te pakken. Veroorzakers kunnen boetes krijgen en zelfs uit hun huis worden gezet als zij niet naar de burgemeester luisteren. Ook pandeigenaren kunnen worden aangepakt. Op 1 juli vorig jaar is De Wet aanpak woonoverlast, de zogenaamde aso-wet, in werking getreden. De gemeenteraad kan door het instellen van een verordening regelen dat de burgemeester deze wet kan toepassen. In veel gemeenten heeft de burgemeester dat voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In Arnhem doet de SP dat.

SP-raadslid Gerrie Elfrink doet onderzoek naar woonoverlast in Arnhem. Hij spreekt mensen die gebukt gaan onder de overlast; ‘Het zijn schrijnende verhalen. De SP verwacht dat de gemeenteraad het voorstel snel in behandeling gaat nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair