Beginpagina Nieuws Koperdief die stopteken negeerde moet drie jaar gevangenis in

Koperdief die stopteken negeerde moet drie jaar gevangenis in

4 min leestijd
0
rechtbank

De rechtbank heeft een 49-jarige man uit Huissen veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. De man heeft op 3 mei een levensgevaarlijke achtervolging veroorzaakt door een stopteken te negeren, vindt de rechter. De Huissenaar had toen net koper gestolen.

Hij krijgt deze straf voor 3 strafbare feiten: koperdiefstal, poging tot doodslag op een scooterrijder en een poging tot zware mishandeling van een agent. Tijdens deze achtervolging is de man volgens de rechtbank onder meer op een winkelerf op een stilstaande scooterrijder ingereden. Later zou de koperdief hetzelfde hebben gedaan met een agent die hem met zijn dienstvoertuig had klemgereden in een woonwijk.

Koste wat het kost

De Huissenaar wilde koste wat het kost ontsnappen aan de politie en nam daarbij alle risico’s op de koop toe, oordeelt de rechtbank. Deze dollemansrit, die startte op het Velperbroekcircuit, is door agenten tot een einde gebracht in Arnhem. Daar is de man uiteindelijk aangehouden.

Omdat de rechtbank vindt dat bij de aanhouding door agenten disproportioneel geweld is toegepast, wordt er twee maanden op de straf in mindering gebracht. Toch is de straf hoger dan de officier van justitie eiste, omdat de rechtbank de risico’s ernstiger vindt.

Rijontzegging

Daarnaast is volgens de rechtbank ook de koperdiefstal en een poging tot doodslag op de scooterrijder bewezen. Nu een groot deel van dit gevaar werd veroorzaakt doordat de man in een auto reed, legt de rechtbank ook een rijontzegging van vier jaar op.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…