Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemse arbeidsmarkt blijft taai voor laagopgeleiden

economie Gelderland

Laagopgeleiden blijven moeilijk aan werk komen in Arnhem. Ondanks de aantrekkende economie wordt de werkgelegenheid voor die groep niet beter in de stad. Ook nemen hoger opgeleiden vaak hun plaats in.

Dat is een van de conclusies van Trendrapportage 2016 van de gemeente Arnhem, die dinsdag is verschenen. Vooral in de vervoerssector zijn in de stad nogal wat arbeidsplaatsen verdwenen. In andere sectoren komen er juist arbeidsplaatsen bij, vooral in de horeca, handel, industrie en nutsbedrijven.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid is iets gedaald, naar 9,1 procent van de beroepsbevolking. De verwachting is dat het aantal arbeidsplaatsen in Arnhem verder zal groeien. De bouw, zakelijke dienstverlening en cultuur, sport recreatie zijn volgens de opstellers van het rapport potentiële groeiers. In de hele regio neemt het aantal vacatures toe.

Het werkloosheidspercentage in Arnhem is nog steeds hoger dan het landelijk gemiddelde van 5,6 procent. Daarnaast stellen de rapporteurs vast dat ook in deze stad de arbeidsmarkt verandert. Dat is met onder meer toe te schrijven aan vergrijzing, flexibilisering en technologische ontwikkelingen. Dat is met name voor lager- en middelbaar opgeleiden te merken.

ZZP’ers in Zuid

Die vormen een steeds grotere groep zzp’ers. Dat is te merken aan het aantal bedrijfsvestigingen in Arnhem. Dit is in de afgelopen jaren stevig gegroeid. Het aantal arbeidsplaatsen is niet meegegroeid, schrijven de rapporteurs.

Opvallend is het aantal zzp’ers in Arnhem-Zuid. Zij vormen tweederde van het aantal bedrijven in het stadsdeel en zorgen voor 14 procent van de werkgelegenheid. Ten noorden van de Rijn is 60 procent van de ondernemers zzp’er, goed voor 7 procent van de arbeidsplaatsen.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair