Connect with us
Arnhem Centrum

Uit

Bistro Bootsma: gastvrij adresje in Elden

Bistro Bootsma

Al is Elden al jaren ingesloten door de bebouwing van Arnhem-Zuid, de Brink heeft zeker nog de sfeer van een Betuws dorpsplein. In een bescheiden pandje aan het plein huist Bistro Bootsma. Voor het restaurant kun je de auto makkelijk kwijt en kost het ook nog eens geen cent om hem te parkeren. Dat lukt je niet in de Arnhemse binnenstad!

Eigenares Cleo Bootsma vertelt dat ze is opgegroeid in Elden. Zij komt uit een echte horeca-familie en heeft bij verschillende restaurants in Arnhem uitgebreid ervaring opgedaan. Toen zij het restaurant aan de Eldense Brink kon overnemen, aarzelde ze dan ook niet lang. Sinds november runt zij daar de bistro, die haar achternaam draagt.

Gastvrij

Die uitgebreide horeca-expertise van Bootsma blijkt met name uit de gastvrijheid die de bistro uitstraalt. Ze neemt de jassen aan, ze neemt de tijd om een praatje met de gasten te maken. Het is net of ze iedereen kent, al komen ze er voor het eerst binnen.

Dat gaat gelukkig niet ten koste van de bediening. Al snel ligt er een menukaart op onze tafel. Die is gevarieerd maar gelukkig niet te uitgebreid; alles past precies op een A4’tje. Viseters, vleeseters en vegetariërs kunnen gemakkelijk aan hun trekken komen. De bijgerechten zijn vers met veel groente van het seizoen.

‘Ik ook bordje’

Sympathiek is dat er naast een kindermenu ook een zogeheten ‘Ik ook bordje’ te bestellen is. Kleintjes krijgen een bordje en kunnen dan meehappen met papa en mama. Het tarief daarvoor is precies 0 euro. “Hier komen veel vaker gezinnen met kinderen dan in de stad”, heeft ze ervaren. “Daar spelen we op in.”

Bij het voorgerecht krijg ik garnalen op een bedje van gemarineerde venkel. De zeevruchten zijn precies goed gegaard; zeker niet te rubberachtig. Ook de vitello tonato – kalfsvlees met tonijn – van mijn gezelschap is goed mals en smaakt heerlijk.

Mals

Hertenbiefstuk in rode portsaus met appel-cranberrycompote is mijn hoofdgerecht. Ik wist niet dat je wild zo lekker mals kon krijgen! Ook aan de bijgerechten heeft goed aandacht besteed. Het brede scala aan groente is goed gaar maar niet te veel doorgekookt en bij de knapperige frites krijgen we heerlijke zelfgemaakte mayonaise.

“Prettig dat de sausjes apart worden geserveerd”, merkt mijn partner over haar trio gegrild vlees op. “Zo bepaal je zelf hoeveel je erop doet.” Ook zij roemt de malsheid van haar kalfs-entrecote, varkenshaasje en ribeye.

Verfrissend

nagerecht

Een gepaste afsluiting.

Bijna letterlijk de slagroom op de taart is het nagerecht. Al kun je maar kiezen uit vier, de keuze is moeilijk. De chocolademousse? De Tarte Tatin? Bij mij wordt het na rijp beraad toch de Crèpe Suzette. Dit flensje met onder meer sinaasappelsaus en vanille-roomijs sluit het heerlijke diner op verfrissende wijze af.

Wat voor kopje koffie kunnen we dan nog nemen? “Alles”, verzekert Bootsma me. “Behalve met soja-melk dan”, voegt ze me daar knipogend aan toe. Een latte macchiato blijkt in elk geval geen probleem.

Adresje

Bistro Bootsma biedt de klant gastvrijheid, goed eten en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het Eldense restaurant is echt een ‘adresje’, zo’n plek waarvan de echte Arnhemmer weet dat hij er moet zijn. En wil je je echt laten verrassen? Op maandag kun je er drie gangen ‘eten wat de pot schaft’ voor €17,50.

Bistro Bootsma is te vinden aan Brink 7 in Elden. Het restaurant is alle dagen behalve dinsdag vanaf 17.00 uur geopend. Website: bistrobootsma.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Nieuws

Race to the bridge slaat binnenstad een jaar over

foto: Race to the Bridge

De organisatie van Race to the Bridge heeft bekend gemaakt dat ze aankomende zaterdag de Arnhemse binnenstad overslaan. De organisatie verwacht teveel problemen om de stad in en uit te komen. Hierdoor zijn de oude oorlogsvoertuigen zaterdag niet te zien. Wel zal zondag op de Jansplein de oorlogsvoertuigen te zien zijn. 

“Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de hoofd begeleiding van de Race to the Bridge heeft besloten , het niet verantwoord vindt om de stoet door de binnenstad te laten rijden. Door dat er wegwerkzaamheden plaats vinden bij het roermondsplein willen zij niet het risico lopen dat fout gaat lopen. Wij hebben alle begrip met dit besluit en gaan er van uit dat volgend jaar met het jubileum jaar de optocht door gaat met nog meer voertuigen.” laten teleurgestelde ondernemers van de Koningsstraat weten. De stoet met oorlogsvoertuigen slaat een jaartje Arnhem over tijdens de Race to the Bridge.

Toch nog te zien

De ondernemers Taphuys, Ribs factory, Humpreys, café Sint Jan, Platform Binnenstad Arnhem en Smartvertizing halen zondag een flink aantal oorlogsvoertuigen tussen 13:00 en 16:00 naar het Jansplein.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Halloween (1978) in de bioscoop

foto: Falcon International Pictures

Griezelen met een oude horrorfilm uit 1978 is weer mogelijk. Want Pathé Arnhem gaat de film Halloween weer vertonen op 5,6, 8 en 10 oktober. 

De film Halloween is één van de klassiekers binnen de horrorwereld.  In behoorlijk wat top 10 lijstjes komt deze klassieker ook naar voren. Tijdens Halloween mag deze film dan ook niet gemist worden.

Halloween 1963

De 6-jarige Michael Myers neemt een mes uit de keukenla en loopt de trap op, waar hij zijn oudere zus vermoordt. Hij wordt daarna opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij is nu 21 en er moet bepaald worden of hij vrijgelaten mag worden. De dokter die zich al die jaren met hem bezighield vindt dat Michael nooit vrij mag komen. Maar Michael wacht het onderzoek niet af en ontsnapt. Hij keert terug naar huis waar hij doorgaat met moorden tijdens Halloween.


LET OP: Deze film bevat geen ondertiteling. Mocht je kaartjes willen bestellen, dan kan dat via de site van Pathé.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Zombiewalk in Arnhem tijdens Halloween

foto: Youtube

Op donderdag 25 oktober zullen er weer een horde zombies door de binnenstad trekken. Want dan zal er weer een editie plaats vinden van Zombiewalk Arnhem. De walk zal tussen 19:00 en 21:00 duren.

Deze bijzondere vorm van sponsorloop zal in de avond van donderdag 25 oktober plaatsvinden. De inkomsten van het evenement gaat naar de Dierenasiel Arnhem. De horde zombies starten bij het oude V&D pand in het centrum van Arnhem. De eerste zombiewalk was in 2009 en wordt tegenwoordig door een grote groep zombies gevolgd.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair