Connect with us
He Komaan

Uit

Bistro Bootsma: gastvrij adresje in Elden

Bistro Bootsma

Al is Elden al jaren ingesloten door de bebouwing van Arnhem-Zuid, de Brink heeft zeker nog de sfeer van een Betuws dorpsplein. In een bescheiden pandje aan het plein huist Bistro Bootsma. Voor het restaurant kun je de auto makkelijk kwijt en kost het ook nog eens geen cent om hem te parkeren. Dat lukt je niet in de Arnhemse binnenstad!

Eigenares Cleo Bootsma vertelt dat ze is opgegroeid in Elden. Zij komt uit een echte horeca-familie en heeft bij verschillende restaurants in Arnhem uitgebreid ervaring opgedaan. Toen zij het restaurant aan de Eldense Brink kon overnemen, aarzelde ze dan ook niet lang. Sinds november runt zij daar de bistro, die haar achternaam draagt.

Gastvrij

Die uitgebreide horeca-expertise van Bootsma blijkt met name uit de gastvrijheid die de bistro uitstraalt. Ze neemt de jassen aan, ze neemt de tijd om een praatje met de gasten te maken. Het is net of ze iedereen kent, al komen ze er voor het eerst binnen.

Dat gaat gelukkig niet ten koste van de bediening. Al snel ligt er een menukaart op onze tafel. Die is gevarieerd maar gelukkig niet te uitgebreid; alles past precies op een A4’tje. Viseters, vleeseters en vegetariërs kunnen gemakkelijk aan hun trekken komen. De bijgerechten zijn vers met veel groente van het seizoen.

‘Ik ook bordje’

Sympathiek is dat er naast een kindermenu ook een zogeheten ‘Ik ook bordje’ te bestellen is. Kleintjes krijgen een bordje en kunnen dan meehappen met papa en mama. Het tarief daarvoor is precies 0 euro. “Hier komen veel vaker gezinnen met kinderen dan in de stad”, heeft ze ervaren. “Daar spelen we op in.”

Bij het voorgerecht krijg ik garnalen op een bedje van gemarineerde venkel. De zeevruchten zijn precies goed gegaard; zeker niet te rubberachtig. Ook de vitello tonato – kalfsvlees met tonijn – van mijn gezelschap is goed mals en smaakt heerlijk.

Mals

Hertenbiefstuk in rode portsaus met appel-cranberrycompote is mijn hoofdgerecht. Ik wist niet dat je wild zo lekker mals kon krijgen! Ook aan de bijgerechten heeft goed aandacht besteed. Het brede scala aan groente is goed gaar maar niet te veel doorgekookt en bij de knapperige frites krijgen we heerlijke zelfgemaakte mayonaise.

“Prettig dat de sausjes apart worden geserveerd”, merkt mijn partner over haar trio gegrild vlees op. “Zo bepaal je zelf hoeveel je erop doet.” Ook zij roemt de malsheid van haar kalfs-entrecote, varkenshaasje en ribeye.

Verfrissend

nagerecht

Een gepaste afsluiting.

Bijna letterlijk de slagroom op de taart is het nagerecht. Al kun je maar kiezen uit vier, de keuze is moeilijk. De chocolademousse? De Tarte Tatin? Bij mij wordt het na rijp beraad toch de Crèpe Suzette. Dit flensje met onder meer sinaasappelsaus en vanille-roomijs sluit het heerlijke diner op verfrissende wijze af.

Wat voor kopje koffie kunnen we dan nog nemen? “Alles”, verzekert Bootsma me. “Behalve met soja-melk dan”, voegt ze me daar knipogend aan toe. Een latte macchiato blijkt in elk geval geen probleem.

Adresje

Bistro Bootsma biedt de klant gastvrijheid, goed eten en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het Eldense restaurant is echt een ‘adresje’, zo’n plek waarvan de echte Arnhemmer weet dat hij er moet zijn. En wil je je echt laten verrassen? Op maandag kun je er drie gangen ‘eten wat de pot schaft’ voor €17,50.

Bistro Bootsma is te vinden aan Brink 7 in Elden. Het restaurant is alle dagen behalve dinsdag vanaf 17.00 uur geopend. Website: bistrobootsma.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Nieuws

Openstelling Museumwoning Tante Eef Spijkerkwartier

Zondag 25 maart zal, naast de 8 andere museumwoningen in Arnhem (zie www.museumwoningenarnhem.nl), de woning Spijkerstraat 185 worden opengesteld tussen 11.00 en 17.00 uur.

Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden. Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan iedereen laten zien.

Dierenbeschermster

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed vorig jaar, vlak voor haar 99ste verjaardag.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.

Geschiedenis

Graag vertellen wij wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning. Maar vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel wat met ons delen, mail mw.tante.eef@gmail.com.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Uit

Opera: Semiramide (Rossini) bij Pathé Arnhem!

Op zondag 18 maart om 11.00 uur is de opera Semiramide (Rossini) van The Metropolitan Opera uit New York te bewonderen in Pathé Arnhem! De hogepriester Oroe opent de Babylonische tempel van Baal terwijl Idreno, een Indiase koning, een eerbetoon brengt.

Offer

Assur, een prins die afstamt van Baal, brengt een offer, in de hoop dat de koningin hem zal kiezen om haar overleden echtgenoot op te volgen. Koningin Semiramide komt binnen, maar met een bliksemflits gaat de heilige vlam op het altaar uit. Oroe ziet dat als een slecht voorteken en waarschuwt dat de ceremonie geen doorgang mag vinden.

De live voorstelling van Semiramide wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid. Vanaf 10:30 uur staat er een kop koffie voor je klaar. Koop je tickets via de site van Pathé en geniet van deze Opera!

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Jamie Oliver-restaurant in Arnhem

Jamie Oliver heeft deze woensdag een pizzeria geopend in de binnenstad van Arnhem.

Volgens de wereldberoemde kok is Jamie’s Pizzeria ‘een ode aan de Italiaanse keuken met smaakvolle gerechten gemaakt van de beste ingrediënten’. Naast pizza’s staan er ook voorgerechten, ovengerechten en desserts op de kaart. De producten worden ingekocht bij voornamelijk lokale producenten.

De nieuwe pizzeria is gevestigd in de Koningstraat. Oliver was overigens niet zelf bij de opening.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair