Connect with us
he kom aan

Uit

Bistro Bootsma: gastvrij adresje in Elden

Bistro Bootsma

Al is Elden al jaren ingesloten door de bebouwing van Arnhem-Zuid, de Brink heeft zeker nog de sfeer van een Betuws dorpsplein. In een bescheiden pandje aan het plein huist Bistro Bootsma. Voor het restaurant kun je de auto makkelijk kwijt en kost het ook nog eens geen cent om hem te parkeren. Dat lukt je niet in de Arnhemse binnenstad!

Eigenares Cleo Bootsma vertelt dat ze is opgegroeid in Elden. Zij komt uit een echte horeca-familie en heeft bij verschillende restaurants in Arnhem uitgebreid ervaring opgedaan. Toen zij het restaurant aan de Eldense Brink kon overnemen, aarzelde ze dan ook niet lang. Sinds november runt zij daar de bistro, die haar achternaam draagt.

Gastvrij

Die uitgebreide horeca-expertise van Bootsma blijkt met name uit de gastvrijheid die de bistro uitstraalt. Ze neemt de jassen aan, ze neemt de tijd om een praatje met de gasten te maken. Het is net of ze iedereen kent, al komen ze er voor het eerst binnen.

Dat gaat gelukkig niet ten koste van de bediening. Al snel ligt er een menukaart op onze tafel. Die is gevarieerd maar gelukkig niet te uitgebreid; alles past precies op een A4’tje. Viseters, vleeseters en vegetariërs kunnen gemakkelijk aan hun trekken komen. De bijgerechten zijn vers met veel groente van het seizoen.

‘Ik ook bordje’

Sympathiek is dat er naast een kindermenu ook een zogeheten ‘Ik ook bordje’ te bestellen is. Kleintjes krijgen een bordje en kunnen dan meehappen met papa en mama. Het tarief daarvoor is precies 0 euro. “Hier komen veel vaker gezinnen met kinderen dan in de stad”, heeft ze ervaren. “Daar spelen we op in.”

Bij het voorgerecht krijg ik garnalen op een bedje van gemarineerde venkel. De zeevruchten zijn precies goed gegaard; zeker niet te rubberachtig. Ook de vitello tonato – kalfsvlees met tonijn – van mijn gezelschap is goed mals en smaakt heerlijk.

Mals

Hertenbiefstuk in rode portsaus met appel-cranberrycompote is mijn hoofdgerecht. Ik wist niet dat je wild zo lekker mals kon krijgen! Ook aan de bijgerechten heeft goed aandacht besteed. Het brede scala aan groente is goed gaar maar niet te veel doorgekookt en bij de knapperige frites krijgen we heerlijke zelfgemaakte mayonaise.

“Prettig dat de sausjes apart worden geserveerd”, merkt mijn partner over haar trio gegrild vlees op. “Zo bepaal je zelf hoeveel je erop doet.” Ook zij roemt de malsheid van haar kalfs-entrecote, varkenshaasje en ribeye.

Verfrissend

nagerecht

Een gepaste afsluiting.

Bijna letterlijk de slagroom op de taart is het nagerecht. Al kun je maar kiezen uit vier, de keuze is moeilijk. De chocolademousse? De Tarte Tatin? Bij mij wordt het na rijp beraad toch de Crèpe Suzette. Dit flensje met onder meer sinaasappelsaus en vanille-roomijs sluit het heerlijke diner op verfrissende wijze af.

Wat voor kopje koffie kunnen we dan nog nemen? “Alles”, verzekert Bootsma me. “Behalve met soja-melk dan”, voegt ze me daar knipogend aan toe. Een latte macchiato blijkt in elk geval geen probleem.

Adresje

Bistro Bootsma biedt de klant gastvrijheid, goed eten en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het Eldense restaurant is echt een ‘adresje’, zo’n plek waarvan de echte Arnhemmer weet dat hij er moet zijn. En wil je je echt laten verrassen? Op maandag kun je er drie gangen ‘eten wat de pot schaft’ voor €17,50.

Bistro Bootsma is te vinden aan Brink 7 in Elden. Het restaurant is alle dagen behalve dinsdag vanaf 17.00 uur geopend. Website: bistrobootsma.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Uit

Kleuterbios Pathé: Elias de Kleine Reddingsboot

Elias
Still uit film.

Elias de Kleine Reddingsboot is eindelijk op het grote doek te zien tijdens de Kleuterbios Bij Pathé Arnhem op zondag 14 januari om 10:30 uur. De Pathé Kleuterbios is speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het licht wordt niet helemaal uitgedaan en het geluid staat wat zachter. Tickets zijn inclusief een Kids Combo voor kinderen of koffie/thee en iets lekkers voor volwassenen. Meer informatie is te vinden op de site van Pathé.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snuffelen in het Gelredome

foto: Organisatieburo J en E van Aerle bv

Op zaterdag 13 en zondag 14 Januari vindt in Stadion Gelredome Arnhem een gigantische snuffelmarkt plaats. Het stadion zal gevuld worden met 550 kramen met oude spullen. Door de omvang en de kwaliteit van de aangeboden gebruikte spullen is deze snuffelmarkt niet alleen een begrip in Arnhem. De markt begint om 09:00 uur en sluit om 16:30 uur.

“Men kan naar hartelust komen snuffelen in allerlei oude spullen, serviesgoed, keukenspullen, boeken, sieraden, speelgoed, curiosa, elektrische apparaten, kleine meubeltjes enz. enz. Wie weet ligt er wel iets bijzonders op u te wachten en vindt u nu eindelijk het boek dat u al jaren zocht of een leuk schilderijtje. Ook voor verzamelaars is het altijd leuk snuffelen op zo’n gezellige markt.” aldus de organisatie. De entreeprijs is 4,50 euro voor volwassenen, kinderen onder geleide t/m 12 jaar zijn gratis. Parkeren is gratis

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Zorgen om panterjong

foto: Burgers' Zoo

Afgelopen zondag zijn er in Burgers’ Zoo twee panters geboren. Op de livestream was de geboorte van jongen te volgen. “We hebben in het panterverblijf een situatie gecreëerd waarbij de moeder zich met de jongen terug kan trekken in een veilige en rustige omgeving.” aldus Burgers’ Zoo. Het is een omgeving waar ook de dierverzorgers de komende tijd niet bij kunnen. Als ze de onervaren moeder storen in deze rust dan lopen de jonge panters beide gevaar.

Livestream offline gehaald

Door oplettende dierverzorgers en enkele fanatieke kijkers is opgevallen dat één jong in een slechte conditie lijkt te verkeren. Omdat we niet bij de jongen kunnen komen, is het ook voor Burgers’ Zoo spannend hoe het nu gaat. “Wij hebben er daarom voor gekozen om de livestream offline te halen. Vanzelfsprekend houden wij de situatie goed in de gaten en houden wij jullie via onze social media kanalen op de hoogte hoe het gaat.” aldus Burgers’ Zoo.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair