Connect with us
he kom aan

Nieuws

‘Koepel wellicht komende zomer al te koop’

Koepelgevangenis Arnhem

Het Rijksvastgoedbedrijf wil de Koepelgevangenis te koop zetten. Voor het zover is, gaat deze eigenaar van het monumentale pand in de wijk Lombok eerst de markt verkennen. Dat houdt volgens woordvoerder Frank Wassenaar in dat betrokken partijen eerst gaan kijken wat de (verkoop)mogelijkheden met het complex zijn.

Wanneer daadwerkelijk het ‘te koop’-bordje aan de gevel van de voormalige gevangenis komt te hangen, hangt volgens Wassenaar van die marktverkenning af. “Als deze zogeheten marktconsultatie succesvol is, dan kan dat komende zomer al gebeuren”, vertelt hij.

Reuring

Als er voor die tijd geen geïnteresseerde marktpartijen met een goed plan zijn, zal er ‘placemaking’ plaatsvinden in het pand. Dat betekent dat het Rijksvastgoedbedrijf met derde partijen samen de gebouwen gaat exploiteren om de mogelijkheden ervan te laten zien. “Er moet reuring rondom zo’n pand zijn, anders verkrot het”, licht hij toe.

Dat kost dan wel de nodige tijd. Volgens Wassenaar moeten we dan denken aan een jaar of twee. Als voorbeeld noemt hij placemaking bij een gebouw in Den Haag. Daar kwam een dansacademie met een bijbehorende fysiotherapiepraktijk en horeca. “Als je met al die partijen in zee gaat, kun je niet zeggen ‘kom maar even voor vijf weken'”, verduidelijkt hij.

Prison Experience

Een plan als de Prison Experience, zoals eerder geopperd, zou voorlopig wel doorgang kunnen vinden. “Graag zelfs, want ook dat geeft reuring aan zo’n pand”, zegt hij. “Maar dan moet er wel een duidelijk plan zijn. Dat moet voorzien in onder meer de brandveiligheidseisen en beperkingen van overlast voor de buurt.”

Die plannen stonden met kerst in de kinderschoenen. Sinds de kerst heeft het Rijksvastgoedbedrijf van de initiatiefnemers niets meer vernomen. Maar, zegt Wassenaar: “Kinderschoenen kunnen snel groeien. Het kan over een week zomaar anders zijn.” Wel benadrukt hij dat plannen van derden die van het Rijksvastgoedbedrijf niet in de wielen mogen rijden.

Rondleidingen

Initiatiefnemer Bernard ’t Jong van Prison Experience heeft ons toegezegd per e-mail toe te lichten hoe het staat met de plannen rondom de Prison Experience. Die mail hebben wij vooralsnog niet ontvangen. Wel heeft ’t Jong eerdere berichten ontkend dat belangstellenden al betaald zouden hebben voor in december afgelaste rondleidingen in het gevangeniscomplex.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grootste Kerstmarkt van het oosten zondag in Arnhem centrum

kerstmarkt

Op 17 december keert het gezelligste Kerstmarkt weer terug! Tijdens de Kerstmarkt pakken de winkeliers groots uit en is er voor iedere kerstliefhebber wat wils. Zo kunnen shopliefhebbers van 12:00 uur tot 18:00 volop struinen door de winkelstraten gevuld met kerstkramen vol met prachtige aanbiedingen. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht! Zij kunnen een rondje schaatsen op de ijsbaan op de Jansplaats of Rudolph het rendier aaien bij de levende kerststal op het Brouwersplein. De kerstsfeer zit er goed in met livemuziek en vrolijke kerstacts op verschillende hoeken van de winkelstraten. Warm jezelf op met een chocolademelk bij de vele horecagelegenheden die Arnhem rijk is of tref elkaar aan het einde van de dag een glühwein en een hapje in de stad waar de kerstlampjes nog volop branden.

Muziek voor het goede doel
Op de Jansplaats zal vanaf zaterdag 16 december 18:00 een 24 uurs marathon worden gehouden voor kinderen die in armoede leven in Arnhem. Tijdens radio de Vette Ketting kunnen mensen muziek aanvragen voor speelgoed voor Speelstout of geld voor Ome Joop’s Tour. De finale zal zondag 17 december zijn rond 18:00. Dan maakt wethouder Gerrie Elfrink bekend welk bedrag binnengehaald is.

Levende kerststal
Er is in het Musiskwartier een levende kerststal. Breng een bezoek aan een hoop leuke beesten en natuurlijk de bijbelse figuren.

250 kraampjes
De Grootste Kerstmarkt van het Oosten is verspreid door het centrum van Arnhem en in samenwerking met de ondernemers van het Brouwersplein, de Koningstraat, de 7straatjes, de Bakkerstraat, het Rozet Kwartier, korte straat, de Jansplaats, het Jansplein, de Weverstraat, Wezenstraat en Bovenbeekstraat. Verspreid staan er zo’n 250 kraampjes door de hele binnenstad.

Kerstliedjes
Tussen 12:00 – 19:00 zullen de dames van Bubbels en Boa’s diverse kerstliedjes zingen in het Musiskwartier, Jansplein en Koningsstraat. Tussen 18:00 – 19:00 zullen de dames kerstliedjes zingen op de Korenmarkt en om 20:00 zullen ze een afterpartij geven bij Radio de Vette Ketting op het Jansplein.

Schaatsen
Vanaf 10:00 tot 22:00 kun je schaatsen op Jansplaats. Voor 5 euro kun je op glas ijs begeven inclusief  schaatsen.

Schminken
In de korte straat kunnen kinderen zich laten schminken in kerstsferen. Daarnaast is er een hoop gezelligheid en er zijn leuke kraampjes te vinden.

Kerstkoren
In de weverstraat zullen er diverse kerstkoren te zien en horen zijn. 

Rozet
Tijdens de grootste kerstmarkt van het Oosten vind je bij Rozet de mooiste kunst. Kom langs en vind de mooiste kerstkadootjes en maak je eigen lampion! Vanaf 18:00 zal er een lampionenoptocht naar de Jansplein vertrekken.

Kortom, genoeg te beleven en te doen dit jaar tijdens de grootste Kerstmarkt van het jaar.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Verdient de Kerstman geen eigen intocht in Arnhem?

Foto: Pixabay (CC0)

In vele Amerikaanse en tegenwoordig ook Nederlandse steden zoals Noordwijk, Rotterdam en Maastricht heeft de Kerstman een eigen intocht. Waar Sinterklaas met een stoomboot Nederland bezoekt, zo werd de Kerstman met een oude stoomtrein vanuit Lapland naar Maastricht gebracht. Daar stapte hij over in zijn slee naar zijn een eigen kerstwoning midden in het centrum. De week erna kunnen mensen een bezoek brengen aan de Kerstman en daarmee bijvoorbeeld op de foto. Maar verdient de Kerstman niet net zoals Sinterklaas een eigen feestelijke intocht? In vele steden komt de Kerstman op 7 december aan in de avonduur.

Meet & Greet

In Arnhem komt de Kerstman heel stilletjes aan. Zo zal de Kerstman op verschillende plekken te zien zijn in de stad. Zo ook in de binnenstad van Arnhem waar de Kerstman bijvoorbeeld aanstaande zaterdag (13:00 – 16:30) een bezoek zal brengen aan de Musiskwartier en Koningenstraat om samen met allerlei Disneyfiguren zoals Mickey en Minnie het winkelende publiek in de kerststemming te krijgen. Maar wordt het geen tijd dat de Kerstman een eigen intocht en plek krijgt in de stad?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair