Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Ondernemers krijgen boete omdat ze samenwerken

binnenstad arnhem - ik hou van arnhem

Twee ondernemers in de binnenstad zijn geschrokken van de houding van de gemeente. Zij hebben namelijk een waarschuwing gekregen omdat ze een terras delen. Dit mag namelijk niet volgens de regels van de gemeente Arnhem. Die dreigt met een boete van 500 euro als dit nog eens gebeurt.

Gezamenlijk terras

Beide horeca-ondernemers willen nog niet met hun naam naar buiten treden. Zij hebben naast elkaar een terras. De bedrijven hebben onderling afgesproken om daar één groot terras van te maken. Op deze manier willen ze goed inspelen op de wens van hun bezoekers, zonder dat het de ander belemmert. Ze hebben hierover duidelijke afspraken gemaakt. “Want ik gebruik vooral in de middag het terras en mijn buurman heeft vooral in de avonduren het terras nodig.”

Maar dat is niet toegestaan volgens de regels van de gemeente. Eén van de ondernemers heeft afgelopen week een waarschuwing gehad. Zijn klanten moeten op zijn terras blijven. Indien dit niet gebeurt, kan hij een boete krijgen.

Boete

Elke keer als de gemeente Arnhem ziet dat er gezamenlijk een terras wordt gebruik,t krijgt de ondernemer een boete van 500 euro per keer. Dit kan oplopen tot een bedrag van 1500. De gemeente laat dit in een brief weten. “Ik vind het genoemde bedrag hoog genoeg om u ertoe aan te zetten om maatregelen treffen, passend bij de aard en zwaarte van de overtreding.”

Beide ondernemers zijn sprakeloos. “Wij dachten dat de gemeente samen met de stad wilde werken. Maar blijkbaar mag je niet eens met je buren afspraken maken”, aldus één van de ondernemers. “Wij vinden het raar dat de ambtenaren niet eens naar ons verhaal willen luisteren. Het lijkt net of de gemeente via onze rug geld wil verdienen.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair