Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Ondernemers krijgen boete omdat ze samenwerken

binnenstad arnhem - ik hou van arnhem

Twee ondernemers in de binnenstad zijn geschrokken van de houding van de gemeente. Zij hebben namelijk een waarschuwing gekregen omdat ze een terras delen. Dit mag namelijk niet volgens de regels van de gemeente Arnhem. Die dreigt met een boete van 500 euro als dit nog eens gebeurt.

Gezamenlijk terras

Beide horeca-ondernemers willen nog niet met hun naam naar buiten treden. Zij hebben naast elkaar een terras. De bedrijven hebben onderling afgesproken om daar één groot terras van te maken. Op deze manier willen ze goed inspelen op de wens van hun bezoekers, zonder dat het de ander belemmert. Ze hebben hierover duidelijke afspraken gemaakt. “Want ik gebruik vooral in de middag het terras en mijn buurman heeft vooral in de avonduren het terras nodig.”

Maar dat is niet toegestaan volgens de regels van de gemeente. Eén van de ondernemers heeft afgelopen week een waarschuwing gehad. Zijn klanten moeten op zijn terras blijven. Indien dit niet gebeurt, kan hij een boete krijgen.

Boete

Elke keer als de gemeente Arnhem ziet dat er gezamenlijk een terras wordt gebruik,t krijgt de ondernemer een boete van 500 euro per keer. Dit kan oplopen tot een bedrag van 1500. De gemeente laat dit in een brief weten. “Ik vind het genoemde bedrag hoog genoeg om u ertoe aan te zetten om maatregelen treffen, passend bij de aard en zwaarte van de overtreding.”

Beide ondernemers zijn sprakeloos. “Wij dachten dat de gemeente samen met de stad wilde werken. Maar blijkbaar mag je niet eens met je buren afspraken maken”, aldus één van de ondernemers. “Wij vinden het raar dat de ambtenaren niet eens naar ons verhaal willen luisteren. Het lijkt net of de gemeente via onze rug geld wil verdienen.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Date for 2 banner onderzijde 28816-01

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair