Beginpagina Nieuws Burgers’ Zoo neemt waterdieren over van Belgisch aquarium

Burgers’ Zoo neemt waterdieren over van Belgisch aquarium

4 min leestijd
1
Luipaardhaai

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft er woensdag in totaal 37 dieren in acht verschillende soorten bijgekregen. Deze waterdieren komen van het Antwerpse aquarium Aquatopia. Dat gaat sluiten. De Belgen hebben er wel voor gezorgd dat hun dieren naar collega-dierentuinen gaan.

Burgers’ Zoo hoopt met de komst van de jonge luipaardhaaivrouw een succesvol kweekstel samen te kunnen stellen, aangezien in Arnhem reeds een jonge man aanwezig is. Alle dieren zijn na een quarantaineperiode achter de schermen op termijn in de Ocean te zien. Uitzondering is een groep mangrovekwallen, die voor het nieuwbouwproject Burgers’ Mangrove bestemd zijn.

Quarantaine

Zodra de dieren in Arnhem zijn aangekomen, verblijven ze geruime tijd in quarantaine. Hier kunnen ze allereerst rustig bijkomen van het transport en gecontroleerd worden op eventuele ziektes en parasieten. Bovendien moeten ze stap voor stap wennen aan de Hollandse keuken, aldus de woordvoerder van Burgers’ Zoo. “Het menu wijkt in elk aquarium toch een beetje af van de het voer dat de dieren gewend waren.”

In Burgers’ Zoo leren de haaien en roggen bovendien om voedsel aan te nemen van een voertang. Dierverzorgers voeren de grotere vissoorten in de Ocean individueel, waarbij ze precies bijhouden wat elk dier eet en bijvoorbeeld ook medicijnen kunnen toedienen via het voedsel.

Napoleonsvis

In totaal komen veertien mangrovekwallen, veertien vleermuisvissen, drie koeneusroggen, een napoleonvis, een luipaardhaai, een oranjevleklipvis, twee grote netmurenes en een koningssnapper (baarsachtige).

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…