Connect with us
Sinterklaas

Uit

Eigentijdse voorstelling over achttiende-eeuwse vrouwenverslinder

Don Giovanni

Het Nederlands Blazers Ensemble brengt maandag 30 januari een eigentijdse versie van Mozarts opera Don Giovanni. “Een muziektheatervoorsteling in borstzakformaat”, zo omschrijven ze het zelf.

Het verhaal rond de achttiende-eeuwse vrouwenverslinder krijgt een eigen draai. “De liederen zijn liedjes geworden”, zegt ensembleleider Bart Schneemann. “Schrijver Flip Broekman heeft er prachtige Nederlandstalige teksten van gemaakt à la Toon Hermans en Annie M.G. Schmidt.”

Feest

Oratoriumkoor Toonkunst Arnhem verzorgt het voorprogramma en zingt mee in de voorstelling tijdens een feest van Don Giovanni. De voorstelling is op maandag 30 januari 2017. Het begint om 20.15 uur. Vanaf 19.15 geeft musicoloog Saskia Törnqvist een inleiding en aansluitend verzorgt Toonkunst Arnhem een voorprogramma in de foyer.

De voorstelling is in de Grote Zaal van het Stadstheater, Velperbinnensingel 10 in Arnhem. Tickets & Info: www.nbe.nl.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Nieuws

Bekroonde ‘Driving Miss Daisy’ in Stadstheater

foto: Stadstheater

Woensdagavond zal Anne Wil Blankers schitteren in de bekroonde voorstelling Miss Daisy in het Stadstheater. De voorstelling vertelt het verhaal over de vooroordelen, racisme en het ouder worden.  

Op woensdag 14 november zal de voorstelling Driving Miss Daisy zichtbaar zijn in het Stadstheater. Wanneer de Joodse weduwe Daisy Werthan (gespeeld door de Grande Dame van het Nederlandse toneel, Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Het bekroonde Driving Miss Daisy van Alfred Uhry vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen ze een weg tussen vooroordelen, racisme en ouder worden te vinden.

Kaartjes zijn €24,50 online en aan de deur te koop.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Koken binnen je budget

Rozet organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus “Koken binnen je budget”. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. In Malburgen is begin november een groep begonnen, voor Koken Binnen Je Budget in buurthuis De Klup Presikhaaf vanaf 28 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koken binnen je budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Praktische informatie

  • De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij maken.
  • In buurthuis De Klup Presikhaaf begint de cursus op woensdag 28 november.
  • Deelname is gratis!

Aanmelden

Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Taalhuistelefoon 06-5180 6891 of stuur een e-mail naar maria.de.haan@rozet.nl.

Koken Binnen Je Budget is een initiatief van Rozet, Rijn IJssel en Vitanos.

Waar: Buurthuis De Klup Presikhaaf, Vrij Nederlandstraat 61, 6826 AW Arnhem

Wanneer: Vanaf woensdag 28 november, om 09.30 uur

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Jan Smit in Musis

Foto: Musis Stadstheater

Vrijdag 9 november treed Jan Smit op in Musis. Daar zal hij het concert ‘Met andere woorden’.

Vrijdag 9 november treed Jan Smit op in Musis met een heel mooi project. Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan om twaalf gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de vertrouwde medewerking van muzikaal genie Thomas Tol die de volledige productie op zich nam.

Op 7 september zijn de eerste vier tracks van het nieuwe album beschikbaar en wordt de single bekendgemaakt. Sanne Hans – oftwel Miss Montreal –  is één van de componisten die meeschreef aan dit project. Ook o.a Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon & Frank Boeijen wist Jan te strikken.

Gelrepas houders

Tickets zijn online en aan de deur te koop. Voor de Arnhemmers met een Gelrepas. Dan kun je tegen inlevering van Coupon 90 voor 7 euro naar Jan Smit. Je kunt de bon inleveren bij ons bespreekbureau, geopend van ma t/m za van 12.00 tot 17.00 uur. Neem ook je Gelrepas mee!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair