Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Claudia de Breij vraagt aandacht voor vernieuwing Het Dorp

Mies Bouwman en Claudia de Breij

TV-presentatrice en cabaretière Claudia de Breij is het nieuwe gezicht van de vernieuwing van Het Dorp. Dat heeft tv-icoon Mies Bouwman woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal bekendgemaakt. De Breij gaat aandacht vragen voor de inzet van nieuwe technologieën. Daarmee moeten mensen met een beperking meer grip op hun leven krijgen.

Woensdag is Bouwman samen met De Breij en staatssecretaris Martin van Rijn in Het Dorp om te zien hoe mensen met een beperking gebruikmaken van nieuwe technologieën in de zorg. Het drietal tekent de eerste zogeten Health Deal in de langdurige zorg. Dat laat Het Dorp-eigenaar Siza weten.

Beter leven

“Er zijn zoveel nieuwe uitvindingen die het leven van een gehandicapte een beetje beter maken. Daar hoort een nieuwe beschermvrouw bij en dat is Claudia”, vindt de inmiddels 87-jarige Bouwman. Het Dorp wordt een zorgomgeving waar gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologie. Daar moeten mensen met een beperking kunnen leren hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

Met de Health Deal slaan publieke en private partijen de handen ineen. Daardoor moeten innovatieve en kostenbesparende zorginnovaties tot stand komen en breed toepasbaar worden. Dat doen de partijen samen met Academy Het Dorp. Daarin werken cliënten, kennisinstellingen en bedrijven met elkaar samen, met als doel om innovatie in de langdurende zorg te stimuleren.

Open het Dorp

Mies Bouwman was in 1962 de presentatrice van Open het Dorp. Dankzij deze eerste tv-inzamelingsactie ooit werd de bouw van Het Dorp mogelijk. Sindsdien is Bouwmans naam altijd verbonden gebleven met de Arnhemse gehandicaptenwijk.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair