Beginpagina Nieuws Wereldkampioenschap BMX blijft tot 2020 in Papendal

Wereldkampioenschap BMX blijft tot 2020 in Papendal

4 min leestijd
0
BMX

Sportcentrum Papendal blijft ook de komende vier jaar de gastheer van de UCI BMX Supercross World Cup. Tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020 is Arnhem hiermee verzekerd van de organisatie dit wereldkampioenschap crossfietsen. Dit jaar maakt de World Cup deel uit van een driedaags Festivalweekend op Papendal, met naast de BMX’ers ook een fietstoertocht en een muziek- en foodtruckfestival.

Olympische medaillewinnaars Jelle van Gorkom en Laura Smulders en publiekslievelingen zoals wereldkampioen Niek Kimmann en Twan van Gendt gaan op eigen bodem de strijd aan met buitenlandse wereldtoppers, aldus de organisatie. De UCI BMX Supercross World Cup wordt op zaterdag 6 én zondag 7 mei 2017 alweer voor de zevende keer gehouden op Papendal. Nieuw is dat er nu op beide dagen een World Cup ronde is.

Erkenning

Jochem Schellens, directeur van Papendal, zegt blij te zijn met de toekenning door de UCI van opnieuw vier jaar BMX: “Het is een geweldige erkenning voor Papendal en de inspanningen die wij hier doen voor en met de BMX. We zijn trots, en dat gaan we laten zien ook.”

In mei neemt Papendal voor het eerst de regie van de World Cup helemaal zelf in handen, zegt Schellens. De kaartverkoop voor dit topevenement, dat wederom ondersteund wordt door provincie Gelderland en gemeente Arnhem, start op woensdag 1 februari 2017. Alle informatie vindt u hier terug.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Gemakkelijk met het OV naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Syntus Gelderland gaan een samenwerkingsverband aan d…