Beginpagina Nieuws Veel kantoren in regio overbodig

Veel kantoren in regio overbodig

3 min leestijd
0
kantoor

Het aanbod van kantoren in de regio Nijmegen-Arnhem sluit niet aan op de vraag van de huidige zoekers. Dat is gebleken uit een onderzoek van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield. Ondanks een piek in de ingebruikname van kantoorruimte van bedrijven, is het aanbod met 2,9 procent toegenomen.

Afgelopen jaar hebben bedrijven in de regio 305.000 vierkante meter kantoorruimte betrokken. In de periode daarvoor was dat gemiddeld 100.000 vierkante meter per jaar. Het totaal aan aangeboden kantoorruimte is gestegen naar 380.000 vierkante meter. Ter vergelijking: het Empire State Building heeft een oppervlakte van 209.000 vierkante meter.

Nieuwbouw

Nieuwe bedrijven vestigen zich voornamelijk in nieuwbouw. Ondanks een stijging van het aanbod liet de gemiddelde huurprijs een kleine toename zien van 2,2 procent tot 47 euro per vierkante meter per jaar. Het leegstandspercentage nam af met 6,3 procent naar 14,3 procent. Steeds vaker staan kantoren te koop of te huur die nog wel in gebruik zijn.

In Arnhem kwam de grootste transactie tot stand aan de Westervoortsedijk. Daar nam veiligheidsbedrijf UL Netherlands 2.600 vierkante meter in gebruik.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…