Connect with us

Nieuws

Plan voor ICT-campus in Koepelgevangenis

Koepelgevangenis Arnhem

Een groep hackers heeft concrete plannen om van de Koepelgevangenis een zogeheten tech-campus te maken. Het zou dan een Europese hotspot worden, waar technici voor kortere of langere tijd kunnen werken aan ICT-gerelateerde ontwikkelingen. Volgens Bart van den Hoven, een van de initiatiefnemers, reageert de branche en het bedrijfsleven in de regio positief.

Van den Hoven legt uit dat je bij hackers in dit geval zeker niet moet denken aan schimmige Russen die overheidssites platleggen. “Het zijn mensen die wegen zoeken om bestaande technieken te gebruiken om die te verbeteren”, vertelt hij. “Die komen graag bij elkaar om van gedachten te wisselen. Met zo’n plek kun je dat faciliteren.”

Perfect

Al ver voordat de Koepelgevangenis leeg kwam te staan, vonden de initiatiefnemers volgens Van den Hoven het monumentale bouwwerk perfect voor dit doel. Het project krijgt de naam Beehive Techcampus 4.2 mee. “Nu moeten we het plan handen en voeten gaan geven. Daarbij moet je denken aan een plek voor bijvoorbeeld internet start-ups, robot-labs en een streng beveiligde data-opslag.” Veel meer details kan hij nog niet geven.

Zelf is Van den Hoven ‘niet zo’n hacker’. Hij is als architect bij het project betrokken. Het kost ongeveer een miljoen euro om de Koepel over te nemen. Het is de bedoeling het gebouw te verkopen via een zogeheten biedboek-procedure. Partijen kunnen dan een plan met een bod indienen.

Springen

De huidige eigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, selecteert dan de beste bieder. Van den Hoven: “Daar gaan we gewoon aan meedoen. Diverse marktpartijen staan te springen om samen met ons de Koepelcampus tot een succes te maken”

Niet alleen het bedrijfsleven heeft interesse getoond, weet Van den Hoven. “Bijvoorbeeld ook veiligheidsdiensten, zoals defensie, politie en de marechaussee willen graag meedoen met ons. Er is veel interesse om de ICT naar Arnhem te halen.”

Open source

De initiatiefnemers van Beehive Techcampus 4.2 zijn nu nog volop bezig. “We maken er een soort open source-project van”, zegt Van den Hoven enthousiast. “Iedereen die ideeën heeft is welkom, zodat we het plan samen nóg beter kunnen maken.”

De gemeente Arnhem staat voorzichtig positief tegenover de plannen. Een woorvoerster benadrukt dat er onder meer met de buurt overleg moet plaatsvinden. “Er moet nog veel water  door de Rijn stromen voor het over is.” Op woensdag 8 februari is er in de Koepel een informatiebijeenkomst over de toekomst van het monumentale gebouw.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair