Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemmers willen geen bios in Zuid

Pathé Arnhem

Arnhemmers zitten niet te wachten op een mega-bioscoop in Arnhem-Zuid. Bij een enquête over dit onderwerp reageerde ruim 70 procent van de respondenten negatief op de vraag ‘Moet er in Arnhem-Zuid een nieuwe bioscoop komen?‘. Van de 342 deelnemers aan deze enquête van Ik hou van Arnhem en Arnhem Direct komt 88 procent uit Arnhem.

De andere 12 procent komt uit omliggende gemeenten. De respondenten vinden het belangrijk te kunnen parkeren als ze een bioscoop bezoeken, zo blijkt. Verder valt op dat veel bioscoopbezoekers de kaartjes aan de dure kant vinden. Veel van hen zitten te wachten op bijzondere (kortings)acties.

Tientje entree

Toch blijkt een groot deel van de Arnhemmers een tientje een behoorlijke prijs te vinden om naar de bioscoop te gaan. Als er sprake is van een bijzondere voorstelling, zoals een 3D- of Imax-film, vinden de meeste van hen een nog hoger tarief niet onredelijk.

Snacks en drinken in bioscopen zijn te prijzig, zo is de ervaring van de deelnemers aan de enquête. Ook zijn ze kritisch over het aanbod: veel zoet, weinig hartig. Verder is het volgens meerdere respondenten jammer dat er geen gezonde keuze is. “Veel te veel kleurstoffen”, zegt iemand.”Hopeloos als je allergisch bent voor suikers en pinda’s”, vindt een ander.

Groter aanbod

Uit de enquête blijkt verder dat een kleine meerderheid van de gebruikers van Arnhemse bioscopen het afgelopen jaar vaker naar de film gaat. Een groter aanbod en een breder budget blijken daar de belangrijkste redenen voor te zijn. Iets minder dan de helft gaat juist minder. Zij noemen hogere prijzen en minder tijd als belangrijkste beweegredenen om de cinema vaker links te laten liggen.

Sommige bezoekers vinden dat de Arnhemse bioscopen te weinig rekening houden met ouderen of rolstoelgebruikers en andere mindervaliden. Uit de antwoorden blijkt verder dat Pathé de populairste bioscoop van Arnhem is. Met name de gastvrijheid wordt geroemd.

Pathé ruimschoots marktleider

Ruim 87 procent van de respondenten gaat wel eens naar Pathé. Op de tweede plaats komt Filmtheater Focus; daar gaat meer dan 28 procent wel eens heen, op de voet gevolgd door Vue (Blikken Bioscoop, 27 procent). In absolute aantallen komen er volgens Arnhem Direct echter nog maar amper mensen naar de Vue.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Datefor2

Reacties

Reacties

Blog

‘Nieuwe provinciehuis prachtige toevoeging aan de stad’

Gelders Huis

Het Gelders Huis, zoals het provinciehuis nu heet, heeft een stevige opknapbeurt ondergaan. Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Architectenorganisatie BNA heeft het bouwwerk uitgeroepen tot het beste gebouw van het jaar.

Iemand die het daar zeker wel mee eens is, is Bob Roelofs. Hij is ‘vaste bewoner’ van het monumentale pand aan de Arnhemse Markt. Hij roemt de combinatie van het monumentale deel uit de jaren 50 en de recente nieuwbouw. “Het is echt een verbinding tussen de Markt en de Rijn”, zegt de griffier van de Provinciale Staten. “Een prachtige toevoeging aan de stad.”

Bevoorrecht

Roelofs voelt zich bevoorrecht om in het pand te mogen werken. “Het was al een mooi gebouw. Maar wat er aan toegevoegd is, is helemaal ’21e-eeuws-proof’. Je kunt in open plekken flexibel werken, al is het soms passen en meten.”

Het Gelders Huis in Arnhem is vorige week uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018. Het door Team V Architectuur ontworpen provinciehuis van Gelderland ontving de prijs van de vakjury. In deze landelijke competitie was het niet het enige bouwwerk in Arnhem dat was genomineerd. Ook het vernieuwde Musis Sacrum was de jury opgevallen.

Oud en nieuw

Ook dat pand is een combinatie van nieuwbouw en een monumentaal bouwwerk. Dat is wel eerste geworden in de categorie Identiteit en Icoonwaarde. Daarnaast ontving de theaterzaal de Heuvelinkprijs, een lokale architectuurprijs.

Roelofs blijft evengoed lyrisch over het Gelders Huis. Wat hij het mooiste vindt aan het gebouw? “Het nieuwe dak. Dat maakt het pas echt af.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Opkomst benefiet voor omgekomen Inke tegenvaller voor organisatie

Franz Joostink benefiet Inke
Artiest Franz Joostink tijdens het concert. - Foto: Mike Leenders (RTV)

Een benefiet voor de in een brand omgekomen jongen Inke heeft gisteren 1.345 euro opgeleverd. Er kwamen 120 bezoekers af op het concert in Westervoort, waar diverse Nederlandse artiesten hebben opgetreden. Dat was een tegenvaller voor Bertha Verbeek. Zij had op 700 man gerekend.  

Ook had de zangeres op een hoger bedrag gehoopt. De vijfjarige Inke van der Vreede kwam in april dit jaar om bij een brand in een chalet op een woonwagenkamp in Malburgen. Naast hun kind verloren zijn ouders ook hun woning. De benefiet is bedoeld om voor een nieuwe inboedel zorgen. Eerder werd er via een internetactie ruim 22.000 euro opgehaald.

Domper

Verbeek heeft in het RTV Arnhem-programma Tot de klok van 12 haar teleurstelling geuit. “Het is een domper. Zonde”, zegt ze. “Dit had ik nooit verwacht. Ik had met deze mooie line-up op een volle bak gerekend. Ik vind het heel erg, want het is een vreselijk goed doel.”

Toch ziet de organisator van de benefietavond een goede kant aan deze ‘avond met ene lach een een traan’. “De familie voelde zich gesteund.” Ze  vertelt dat zich een beetje bezwaard voelde tegenover de artiesten, die ze een vollere bak had gegund. “Ze zeiden allemaal dat het niet uitmaakte en dat ze het deden voor de familie.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nieuwe coalitie bestaande uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

foto: IHVA

De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA hebben gisteravond de onderhandelingen succesvol afgerond. Na een intensieve periode van onderhandelen waarbij inwoners en stakeholders zijn betrokken en hun wensen en ideeën hebben geleverd, ligt er een coalitieakkoord. Het akkoord bevat de visie, uitdagingen en ambities van de vier partijen voor de komende 4 jaar.

Vrijdag 25 mei om 16.00 uur zal na een korte inleiding van formateur Tom van der Lee,  Cathelijne Bouwkamp het coalitieakkoord 2018-2022 toelichten  en het team van  kandidaat wethouders presenteren. Naar verwachting zullen de zes kandidaat-wethouders volgende week woensdag ter benoeming worden voorgedragen aan de raad.

Enkele partijen zullen het coalitieakkoord volgende week voorleggen aan hun leden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair