Connect with us
He Komaan

Nieuws

Arnhemmers willen geen bios in Zuid

Pathé Arnhem

Arnhemmers zitten niet te wachten op een mega-bioscoop in Arnhem-Zuid. Bij een enquête over dit onderwerp reageerde ruim 70 procent van de respondenten negatief op de vraag ‘Moet er in Arnhem-Zuid een nieuwe bioscoop komen?‘. Van de 342 deelnemers aan deze enquête van Ik hou van Arnhem en Arnhem Direct komt 88 procent uit Arnhem.

De andere 12 procent komt uit omliggende gemeenten. De respondenten vinden het belangrijk te kunnen parkeren als ze een bioscoop bezoeken, zo blijkt. Verder valt op dat veel bioscoopbezoekers de kaartjes aan de dure kant vinden. Veel van hen zitten te wachten op bijzondere (kortings)acties.

Tientje entree

Toch blijkt een groot deel van de Arnhemmers een tientje een behoorlijke prijs te vinden om naar de bioscoop te gaan. Als er sprake is van een bijzondere voorstelling, zoals een 3D- of Imax-film, vinden de meeste van hen een nog hoger tarief niet onredelijk.

Snacks en drinken in bioscopen zijn te prijzig, zo is de ervaring van de deelnemers aan de enquête. Ook zijn ze kritisch over het aanbod: veel zoet, weinig hartig. Verder is het volgens meerdere respondenten jammer dat er geen gezonde keuze is. “Veel te veel kleurstoffen”, zegt iemand.”Hopeloos als je allergisch bent voor suikers en pinda’s”, vindt een ander.

Groter aanbod

Uit de enquête blijkt verder dat een kleine meerderheid van de gebruikers van Arnhemse bioscopen het afgelopen jaar vaker naar de film gaat. Een groter aanbod en een breder budget blijken daar de belangrijkste redenen voor te zijn. Iets minder dan de helft gaat juist minder. Zij noemen hogere prijzen en minder tijd als belangrijkste beweegredenen om de cinema vaker links te laten liggen.

Sommige bezoekers vinden dat de Arnhemse bioscopen te weinig rekening houden met ouderen of rolstoelgebruikers en andere mindervaliden. Uit de antwoorden blijkt verder dat Pathé de populairste bioscoop van Arnhem is. Met name de gastvrijheid wordt geroemd.

Pathé ruimschoots marktleider

Ruim 87 procent van de respondenten gaat wel eens naar Pathé. Op de tweede plaats komt Filmtheater Focus; daar gaat meer dan 28 procent wel eens heen, op de voet gevolgd door Vue (Blikken Bioscoop, 27 procent). In absolute aantallen komen er volgens Arnhem Direct echter nog maar amper mensen naar de Vue.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Datefor2

Reacties

Reacties

Nieuws

Gijzelnemer Klarendal Frans S. in hoger beroep

foto: Omroep Gelderland

Gijzelnemer Frans S. gaat in hoger beroep tegen zijn straf van twee jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat meldt het gerechtshof Arnhem – Leeuwarden.

S. hield in mei 2017 vier medewerkers van de gemeente Arnhem gegijzeld in de wijk Klarendal. De 58-jarige S. kwam in legertenue in een wijkcentrum aan de Hommelseweg in de wijk Klarendal en nam vier handhavers van de gemeente in gijzeling. Ze liepen daar stage. Twee van hen liet hij al snel gaan.

De man had een dolkmes, een namaakpistool en een mes van 20 centimeter lang bij zich. Ook droeg hij een bomgordel, die later nep bleek te zijn. Het pistool hield hij tegen de buik van een van de medewerkers. De straat was afgesloten en het treinverkeer was stilgelegd. Na ongeveer drie uur gaf hij zich over.

Bron: Omroep Gelderland

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie Arnhem Zuid zoekt eigenaren gestolen spullen

Donderdag nacht omstreeks 03.57 uur zag een alerte melder een busje staan op de Zenegroen. De melder had gezien dat er een persoon met diverse gereedschapskisten heen en weer liep. Doordat de melder een goed signalement kon geven van de persoon kon de politie hierna op zoek gaan.

“Wij zijn hierop met meerdere collega’s ter plaatse gegaan op het Zenegroen en zagen al snel een persoon lopen welke de melder zojuist had omschreven.” aldus Politie Arnhem Zuid. De man had op dat moment goederen in zijn hand. In de nabije omgeving trof de politie diverse gereedschapskisten met gereedschap aan.

Hulp nodig

“Wij zijn dringend op zoek naar de eigenaar van de spullen. Wij hebben een foto bijgevoegd van de goederen die wij hebben aangetroffen. Herkend u uw gereedschap neemt u dan contact op via 0900-8844 of stuur de politie Arnhem Zuid een prive bericht via Facebook. Voeg wel je gegevens bij zodat de politie contact met je kan opnemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Zorgbelang Gelderland en Utrecht wint wedstrijd laaggeletterden

foto: Zorgbelang Gelderland en Utrecht

Zorgbelang Gelderland en Utrecht heeft succesvol meegedaan aan de wedstrijd ‘Vanzelfsprekend’ van Tel mee met Taal. Samen met twee groepen laaggeletterden van Stichting ABC hebben ze met Team ‘Actief in Arnhem’ en Team ‘Tel mee in Tiel’ oplossingen bedacht voor de problemen waar laaggeletterden in het dagelijks leven tegenaan lopen. Met Team ‘Actief in Arnhem’ zijn ze de gelukkige winnaar van de vakjuryprijs geworden. Tel mee met Taal stelt geld beschikbaar voor de uitvoering van het idee.

Winnaar vakjuryprijs

Het team ‘Actief in Arnhem’ krijgt de vakjuryprijs voor het idee ‘de hulpknop’. “In het gemeentehuis moet je vaak een keuze maken uit een digitaal menu. Voor mensen die laaggeletterd zijn, is dit lastig. De hulpknop geeft laaggeletterden bij binnenkomst in het gemeentehuis de mogelijkheid om persoonlijke hulp te krijgen.” aldus Zorgbelang Gelderland en Utrecht. De keuze voor de vakjuryprijs is gemaakt op basis van creativiteit, realiseerbaarheid en uitvoerbaarheid op meerdere locaties in Nederland. “We vinden dat jullie enorm goed na hebben gedacht over hoe de dienstverlening bij gemeentes beter kan”, aldus vakjury-lid Inge Vossenaar (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.  Het filmpje over ons idee in het gemeentehuis van Arnhem is online te bekijken.

Winnaar publieksprijs

Team Abracadabra krijgt de publieksprijs met het idee voor een testpanel waarmee brieven van gemeentelijke instanties getoetst worden op ingewikkelde taal. Zij hebben online de meeste stemmen gekregen. De pitch van dit team is online te bekijken.

Alle inzendingen

De vakjury: ‘We hebben enorm genoten van alle ideeën die in vaak originele filmpjes waren gepresenteerd. We gaan nu kijken hoe we de ideeën van de winnaars samen met de groepen die het idee hebben bedacht verder kunnen ontwikkelen”. Team Fryslân, Team Winschoten, T-team Achterhoek, Heel Brabant Leert, Breinstormers Brabant, Routehorloge Gelderland en Het Sprekende Medicijnetiket Rotterdam. Het project ‘Vanzelfsprekend’ is onderdeel van het landelijk actieprogramma ‘Tel mee met Taal’ en wordt uitgevoerd door landelijk kenniscentrum Movisie. Movisie werkt hiervoor samen met vier partnerorganisaties: Partoer, CMO Stamm, Spectrum en Zorgbelang die op lokaal en regionaal niveau de groepen hebben begeleid.

Landelijk actieprogramma

Tel mee met Taal richt zich op het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid en het bevorderen van lezen. In dit driejarige programma (2016-2018) werken de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen.
Het programma helpt gemeenten, werkgevers, bibliotheken, welzijnsorganisaties en andere partijen om de doelgroep te vinden, door te verwijzen, te motiveren en een passend cursusaanbod te doen. Samen zorgen ze ervoor dat méér laaggeletterden aan de slag gaan met taal, rekenen of computervaardigheden en dat kinderen in een taalrijke omgeving kunnen opgroeien. Want het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid gaan hand in hand.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair