Connect with us
he kom aan

Nieuws

Hoge waardering voor horeca in binnenstad

binnenstad arnhem - ik hou van arnhem

Bezoekers van de Arnhemse binnenstad hebben een hoge waardering voor de daar aanwezige horeca. Zij geven die gemiddeld een 7,8. Ook de veiligheid en de culturele voorzieningen van het stadscentrum vallen bij de meesten in de smaak. Die krijgen een 7,4.

Dat zijn twee conclusies uit de binnenstadsmonitor van de gemeente Arnhem. Over het algemeen krijgt de binnenstad een rapportcijfer van een 7,4. Opvallend is dat jongeren meer waardering hebben voor het centrum van de stad: zij geven het een 7,6. Deze leeftijdsgroep is iets beter te spreken over het winkelaanbod.

Magere voldoendes

Het schoon zijn van de binnenstad wordt het minder gewaardeerd. Dat krijgt een 6,9 in de binnenstadsmonitor. De bereikbaarheid per auto (6,2) en de parkeerplaatsen op straat (5,8) moeten het ook maar doen met magere voldoendes. Bereikbaarheid per fiets en openbaar vervoer gaat met een 8,3 en een 8,1 een stuk beter.

Verbeterpunten die veel bezoekers noemen zijn het feit dat de stad rommelig oogt,  er te veel grote winkelketens aanwezig zijn in de stad en er veel van hetzelfde qua aanbod is. Ze noemen vaak de Rijnkade als straat waar nog veel aan te verbeteren valt. Bezoekers ergeren zich verder aan de leegstand die ze zien.

Openingstijden

Bezoekers van 16 tot 35 jaar geven vaker de voorkeur aan late openingstijden van 11.00 tot 20.00 uur dan bezoekers van 36-55 jaar (27 procent) en 55-plussers (14 procent). Bezoekers van 36-55 jaar en 55+’ers geven de voorkeur aan 09.00-18.00 uur (respectievelijk 32 en 38 procent). Een kleine meerderheid wil de koopavond op donderdag houden.

Na een aantal jaren van bezoekersaantallen is de drukte in de Arnhemse binnenstad weer toegenomen. Er kwamen 323.000 bezoekers, ongeveer even veel als in 2011. 75 procent komt uit de regio. Bezoekers van buiten de stad hebben meer waardering voor de binnenstad dan Arnhemmers.

Onderzoek

De onderzoekers hebben ruim 1.300 bezoekers van het gebied formulieren laten invullen op verschillende winkeldagen op diverse plekken in het centrum. Ook hebben 4.000 Arnhemmers het Digipanel van de gemeente ingevuld.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Datefor2

Reacties

Reacties

Nieuws

Radiomarathon levert ruim 1.700 op voor Ome Joop’s Tour

vette ketting kersst

De radiomarathon Radio de Vette Ketting Kerstshow heeft €1.712,55 opgeleverd. Dat is ruim meer dan de verwachting, die volgens de organisatie ‘enkele honderden euro’s’ was. Ook is er speelgoed opgehaald. Dat was ‘een kwart bestelbus’ vol.

De opbrengst komt ten goede aan Ome Joop’s Tour, een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen uit arme gezinnen. Het opgehaalde speelgoed is bestemd voor Speelstoet, een organisatie die aan kinderen in armoede in Arnhem cadeaus geeft.

Dullert

Het bedrag werd in de vorm van een cheque symbolisch overhandigd aan wethouder Gerrie Elfrink (SP), die onder meer armoedezaken in zijn portefeuille heeft. In zijn toespraak verwees hij naar de negentiende-eeuwse Arnhemse filantroop W.H. Dullert, wiens geld nog tot op de dag van vandaag wordt ingezet voor de arme medeburger. “Arnhem heeft een lange traditie als het gaat om het opkomen voor de arme stadsgenoten.”

Het radioteam heeft 24 uur lang onafgebroken een programma verzorgd vanaf het Jansplein. Voorbijgangers en anderen konden het geld of het speelgoed doneren.

3.000 kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbrekers betrapt in Malburgen

politie uniform

De politie heeft in de Margrietstraat in Malburgen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Op Facebook meldt de politie-eenheid Arnhem-Zuid dat de verdachten zijn aangehouden na een achtervolging te voet. Een van de twee lag verscholen in de bosjes – vergeefs.

Getuige

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een getuige die hoorde dat er werd in gebroken in een woning aan de Maburgse straat. “Wij zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen, gingen de verdachten er te voet vandoor.”

Na een achtervolging te voet kon de eerste verdachte al snel worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden die verstopt in de bosjes lag. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

vette ketting kersst

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair