Beginpagina Nieuws Hoge waardering voor horeca in binnenstad

Hoge waardering voor horeca in binnenstad

5 min leestijd
0
binnenstad arnhem - ik hou van arnhem

Bezoekers van de Arnhemse binnenstad hebben een hoge waardering voor de daar aanwezige horeca. Zij geven die gemiddeld een 7,8. Ook de veiligheid en de culturele voorzieningen van het stadscentrum vallen bij de meesten in de smaak. Die krijgen een 7,4.

Dat zijn twee conclusies uit de binnenstadsmonitor van de gemeente Arnhem. Over het algemeen krijgt de binnenstad een rapportcijfer van een 7,4. Opvallend is dat jongeren meer waardering hebben voor het centrum van de stad: zij geven het een 7,6. Deze leeftijdsgroep is iets beter te spreken over het winkelaanbod.

Magere voldoendes

Het schoon zijn van de binnenstad wordt het minder gewaardeerd. Dat krijgt een 6,9 in de binnenstadsmonitor. De bereikbaarheid per auto (6,2) en de parkeerplaatsen op straat (5,8) moeten het ook maar doen met magere voldoendes. Bereikbaarheid per fiets en openbaar vervoer gaat met een 8,3 en een 8,1 een stuk beter.

Verbeterpunten die veel bezoekers noemen zijn het feit dat de stad rommelig oogt,  er te veel grote winkelketens aanwezig zijn in de stad en er veel van hetzelfde qua aanbod is. Ze noemen vaak de Rijnkade als straat waar nog veel aan te verbeteren valt. Bezoekers ergeren zich verder aan de leegstand die ze zien.

Openingstijden

Bezoekers van 16 tot 35 jaar geven vaker de voorkeur aan late openingstijden van 11.00 tot 20.00 uur dan bezoekers van 36-55 jaar (27 procent) en 55-plussers (14 procent). Bezoekers van 36-55 jaar en 55+’ers geven de voorkeur aan 09.00-18.00 uur (respectievelijk 32 en 38 procent). Een kleine meerderheid wil de koopavond op donderdag houden.

Na een aantal jaren van bezoekersaantallen is de drukte in de Arnhemse binnenstad weer toegenomen. Er kwamen 323.000 bezoekers, ongeveer even veel als in 2011. 75 procent komt uit de regio. Bezoekers van buiten de stad hebben meer waardering voor de binnenstad dan Arnhemmers.

Onderzoek

De onderzoekers hebben ruim 1.300 bezoekers van het gebied formulieren laten invullen op verschillende winkeldagen op diverse plekken in het centrum. Ook hebben 4.000 Arnhemmers het Digipanel van de gemeente ingevuld.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Datefor2

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Restaurant Osteria Vicini sluit deuren

Na anderhalf jaar heeft ondernemer Robert Wittenberg besloten zijn horecazaak Osteria Vici…