Beginpagina Nieuws Veelgeprezen Oscarwinnaars uit het verleden terug te zien in Pathé

Veelgeprezen Oscarwinnaars uit het verleden terug te zien in Pathé

4 min leestijd
0
Pathé Arnhem

De film La La Land heeft veertien Oscar-nominaties in de wacht gesleept. Dat is in de geschiedenis twee keer eerder gelukt: bij All About Eve in 1950 en Titanic in 1997. Deze laatste film is in deze Oscarmaand in Pathé Arnhem weer eens te bewonderen in 3D. Ook twee andere grote winnaars zijn te zien: Gravity (7 Oscars in 2014) en Forrest Gump (7 Oscars in 1994).

Titanic

Titanic sleepte uiteindelijk in 1997 14 Oscars binnen, waaronder die voor de Beste Film. De film gaat over een “onmogelijke liefde op een schip dat onmogelijk kon zinken”. Regisseur James Cameron sleepte de prijs voor de Beste Regie binnen. Titanic is te zien in 3D.

Forrest Gump

Forrest Gump is een bijzondere satire op de Verenigde Staten in de tweede helft van de twintigste eeuw. De vriendelijke maar onnozele Forrest Gump maakt onopzettelijk alle belangrijke gebeurtenissen uit de recente Amerikaanse geschiedenis mee. Het heeft uiteindelijk 6 Oscars binnengesleept, waaronder Beste Film, Beste Acteur (Tom Hanks) en Beste Regie (Robert Zemeckis).

Gravity

Een recentere film is Gravity uit 2013. Oscarwinnaars Sandra Bullock en George Clooney spelen de hoofdrollen in deze spannende thriller, die je meesleurt in het oneindige en meedogenloze van de ruimte. Winnaar van 7 Oscars, waaronder Beste Regie (Alfonso CuarĂłn) en Beste Cinematografie.

Meer informatie en tickets zijn te vinden op de site van Pathé.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…