Connect with us
he kom aan

Nieuws

Veelgeprezen Oscarwinnaars uit het verleden terug te zien in Pathé

Pathé Arnhem

De film La La Land heeft veertien Oscar-nominaties in de wacht gesleept. Dat is in de geschiedenis twee keer eerder gelukt: bij All About Eve in 1950 en Titanic in 1997. Deze laatste film is in deze Oscarmaand in Pathé Arnhem weer eens te bewonderen in 3D. Ook twee andere grote winnaars zijn te zien: Gravity (7 Oscars in 2014) en Forrest Gump (7 Oscars in 1994).

Titanic

Titanic sleepte uiteindelijk in 1997 14 Oscars binnen, waaronder die voor de Beste Film. De film gaat over een “onmogelijke liefde op een schip dat onmogelijk kon zinken”. Regisseur James Cameron sleepte de prijs voor de Beste Regie binnen. Titanic is te zien in 3D.

Forrest Gump

Forrest Gump is een bijzondere satire op de Verenigde Staten in de tweede helft van de twintigste eeuw. De vriendelijke maar onnozele Forrest Gump maakt onopzettelijk alle belangrijke gebeurtenissen uit de recente Amerikaanse geschiedenis mee. Het heeft uiteindelijk 6 Oscars binnengesleept, waaronder Beste Film, Beste Acteur (Tom Hanks) en Beste Regie (Robert Zemeckis).

Gravity

Een recentere film is Gravity uit 2013. Oscarwinnaars Sandra Bullock en George Clooney spelen de hoofdrollen in deze spannende thriller, die je meesleurt in het oneindige en meedogenloze van de ruimte. Winnaar van 7 Oscars, waaronder Beste Regie (Alfonso Cuarón) en Beste Cinematografie.

Meer informatie en tickets zijn te vinden op de site van Pathé.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

Reacties

Reacties

Nieuws

Radiomarathon levert ruim 1.700 op voor Ome Joop’s Tour

vette ketting kersst

De radiomarathon Radio de Vette Ketting Kerstshow heeft €1.712,55 opgeleverd. Dat is ruim meer dan de verwachting, die volgens de organisatie ‘enkele honderden euro’s’ was. Ook is er speelgoed opgehaald. Dat was ‘een kwart bestelbus’ vol.

De opbrengst komt ten goede aan Ome Joop’s Tour, een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen uit arme gezinnen. Het opgehaalde speelgoed is bestemd voor Speelstoet, een organisatie die aan kinderen in armoede in Arnhem cadeaus geeft.

Dullert

Het bedrag werd in de vorm van een cheque symbolisch overhandigd aan wethouder Gerrie Elfrink (SP), die onder meer armoedezaken in zijn portefeuille heeft. In zijn toespraak verwees hij naar de negentiende-eeuwse Arnhemse filantroop W.H. Dullert, wiens geld nog tot op de dag van vandaag wordt ingezet voor de arme medeburger. “Arnhem heeft een lange traditie als het gaat om het opkomen voor de arme stadsgenoten.”

Het radioteam heeft 24 uur lang onafgebroken een programma verzorgd vanaf het Jansplein. Voorbijgangers en anderen konden het geld of het speelgoed doneren.

3.000 kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbrekers betrapt in Malburgen

politie uniform

De politie heeft in de Margrietstraat in Malburgen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Op Facebook meldt de politie-eenheid Arnhem-Zuid dat de verdachten zijn aangehouden na een achtervolging te voet. Een van de twee lag verscholen in de bosjes – vergeefs.

Getuige

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een getuige die hoorde dat er werd in gebroken in een woning aan de Maburgse straat. “Wij zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen, gingen de verdachten er te voet vandoor.”

Na een achtervolging te voet kon de eerste verdachte al snel worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden die verstopt in de bosjes lag. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

vette ketting kersst

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair