Connect with us

Nieuws

Bakker Hilvers blaast 250 kaarsjes uit

Dit jaar viert Bakker Hilvers zijn 250-jarig bestaan.  Het in 1767 gestichte familiebedrijf is begonnen in de binnenstad en is ondertussen uitgegroeid tot een bakkerij met 13 winkels.

Bakker Gerrit Jan Stakebrand

In 1767 kocht bakker Gerrit Jan Stakebrand voor 45 gulden een pand aan het Eiland in de Arnhemse binnenstad. Hij werd lid van het bakkersgilde en begon zijn eigen bakkersbedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1950, nam Heije Hilvers de bakkerij over.

Dit was in een periode waarin de stad nog volop aan het opbouwen was na de Slag om Arnhem. Door de oorlogsschade moest ook de bakkerij aan het Eiland worden gesloopt. Bakker Heije Hilvers verhuisde de bakkerij naar de Geelgorslaan op Monnikenhuizen.

Familiebedrijf

Hilvers bouwde samen met zijn drie zonen Harm, Jan en Aike sr aan het bedrijf. Dit was zo succesvol dat binnen vijf jaar meer dan 40 medewerkers in dienst waren. Omdat Hilvers in het begin nog met bakfietsen rondging en broden bezorgde bij klanten, werd hij in de hele stad bekend. In de jaren 70 nam de bezorging aan huis af en opende Bakker Hilvers meer winkels in de stad. Tegenwoordig zijn in vrijwel elke wijk van de stad de groene gevels van Bakker Hilvers te vinden en staat de vierde generatie aan het roer.

Familie Hilvers

Nog lang niet klaar

Het nieuwste filiaal wordt dit voorjaar verwacht in het winkelcentrum van Schuytgraaf. 250 jaar Bakker Hilvers, en de toekomst ziet er mooi uit! De kleinkinderen van Heije, Aike jr., Wilma en André, geven samen leiding aan ruim 100 medewerkers en de volgende generatie staat zelfs al klaar om hun werk voort te zetten. Daarom viert de Bakkerij de komende maanden feest voor hun klanten en medewerkers! Met mooie winacties in het voorjaar, heerlijke jubileumproducten en een open dag in juni.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

SUEZ gaat geen afval ophalen tijdens feestdagen

De vuilnismannen van SUEZ hebben ook recht op vrije dagen. Daarom zullen op 24 t/m 26 december en 1 januari de vuilnismannen de afval niet ophalen. Zij komen op andere momenten.

In het centrum van Arnhem blijven inzameldagen voor papier, restafval, plastic en Groen afval ongewijzigd. SUEZ rijdt daar dus op dinsdag 25 en woensdag 26 december de reguliere inzamelroute. 

Gewijzigde papierinzameling

Op de volgende momenten worden afval opgehaald.

Elderveld:                               24 december wordt 17 december
Geitenkamp West:                25 december wordt 18 december
De Schuytgraaf:                     25 december wordt 20 december
Malburgen Oost/ Noord:     25 december wordt 18 december 
Rijkerswoerd:                        26 december wordt 19 december
Molenbeke/Velperweg:         1 januari wordt 8 januari

Gewijzigde inzameling rest- plastic- en groen afval

Valt de ophaaldag van rest-, plastic of groen afval in je wijk op 25 of 26 december of op 1 januari? Dan komt SUEZ eerder of juist later langs.

  • De ophaaldag op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) verschuift naar zaterdag 22 december.
  • De ophaaldag op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 29 december.
  • De ophaaldag op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 5  januari.

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden in week 1 en 2 van 2019 opgehaald, op dezelfde dagen dat de Groen-route wordt gereden.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Superman the classic komt weer terug in de bios

Foto: DC

Zaterdag 2 februari en maandag 4 februari zal de eerste Superman, the movie te zien zijn in de bioscoop. 40 jaar geleden kwam de film uit in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren draait Pathé de film opnieuw.

Het is 40 jaar geleden dat Superman van Richard Donner uitkwam. Om dit te vieren haalt Pathé hem 2 en 4 februari terug naar de bioscoop.

Omdat Jor-El de raad van Krypton niet kon overtuigen dat hun planeet zal verwoest worden, stuurt hij zijn zoon Kal-El naar de planeet aarde, zodat hij hun ras kan redden. Daar wordt Kal-El opgevoed door de familie Kent, ze noemen hem Clark Kent. Op aarde blijkt hij over superkrachten te beschikken. Als hij volwassen is gaat hij als reporter werken bij de Daily Planet. Wanneer het criminele meesterbrein Lex Luther de wereld wil overnemen, is de Superman de enige die hem nog kan stoppen.

Tickets kopen kan al online of aan de kassa.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

18de Nieuwjaarsduik Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Dinsdag 1 januari 2019 kunnen Arnhemmers om 12:00 het jaar goed beginnen door in het koude water van Rijkerswoerd te storten. 

“In Arnhem maken wij ons reeds klaar voor de 18 editie waarbij wij 400 duikers kunnen opvangen met een warme kop erwtensoep.” laat de organisatie weten. Deelnemers die deelnamen aan de Nieuwjaarsduik Arnhem krijgen naast soep ook de traditionele Unox muts en een herinneringsvaantje.

Aanmelden

De kosten om aan de Nieuwjaarsduik Arnhem deel te nemen bedragen €3,50 waarvan €0,50,- naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar Team Hollander die zich middels de Stichting Roparun inspant tegen kanker. Inschrijven kan via de site van Nieuwjaarsduik Arnhem. Inschrijven kan nog tot 30 december. Maar wees wel op tijd, want vol = vol.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair