Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Bakker Hilvers blaast 250 kaarsjes uit

Dit jaar viert Bakker Hilvers zijn 250-jarig bestaan.  Het in 1767 gestichte familiebedrijf is begonnen in de binnenstad en is ondertussen uitgegroeid tot een bakkerij met 13 winkels.

Bakker Gerrit Jan Stakebrand

In 1767 kocht bakker Gerrit Jan Stakebrand voor 45 gulden een pand aan het Eiland in de Arnhemse binnenstad. Hij werd lid van het bakkersgilde en begon zijn eigen bakkersbedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1950, nam Heije Hilvers de bakkerij over.

Dit was in een periode waarin de stad nog volop aan het opbouwen was na de Slag om Arnhem. Door de oorlogsschade moest ook de bakkerij aan het Eiland worden gesloopt. Bakker Heije Hilvers verhuisde de bakkerij naar de Geelgorslaan op Monnikenhuizen.

Familiebedrijf

Hilvers bouwde samen met zijn drie zonen Harm, Jan en Aike sr aan het bedrijf. Dit was zo succesvol dat binnen vijf jaar meer dan 40 medewerkers in dienst waren. Omdat Hilvers in het begin nog met bakfietsen rondging en broden bezorgde bij klanten, werd hij in de hele stad bekend. In de jaren 70 nam de bezorging aan huis af en opende Bakker Hilvers meer winkels in de stad. Tegenwoordig zijn in vrijwel elke wijk van de stad de groene gevels van Bakker Hilvers te vinden en staat de vierde generatie aan het roer.

Familie Hilvers

Nog lang niet klaar

Het nieuwste filiaal wordt dit voorjaar verwacht in het winkelcentrum van Schuytgraaf. 250 jaar Bakker Hilvers, en de toekomst ziet er mooi uit! De kleinkinderen van Heije, Aike jr., Wilma en André, geven samen leiding aan ruim 100 medewerkers en de volgende generatie staat zelfs al klaar om hun werk voort te zetten. Daarom viert de Bakkerij de komende maanden feest voor hun klanten en medewerkers! Met mooie winacties in het voorjaar, heerlijke jubileumproducten en een open dag in juni.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair