Beginpagina Nieuws Op zoek naar een gevel om te vergroenen

Op zoek naar een gevel om te vergroenen

3 min leestijd
0
Groene gevel

De gemeente Arnhem gaat op zoek naar een gevel in de stad die een zogeheten ‘Groene Oppepper’ kan gebruiken. Met 3.000 euro subsidie kan een als lelijk ervaren stuk muur worden beplant met bijvoorbeeld klimop. Burgers kunnen idee├źn insturen.

Het doel van deze prijsvraag is niet alleen om de stad een stukje mooier te maken, maar ook leefbaarder en klimaatbestendiger. Dat zegt netwerk Groen Arnhem, die dit idee heeft bedacht. “Groen vangt fijnstof af en zorgt voor verkoeling en opvang van water.”

Zelf vergroenen

Ook wil de gemeente met deze actie dat inwoners zelf aan de slag gaan met het vergroenen van gevels. De sluitingstermijn voor het inzenden van locaties is vrijdag 16 maart. De uitvoering van het plan moet komend voorjaar gebeuren.

Inzenders┬ákunnen de locatie aanmelden door een mail te sturen naar info@groenarnhem.nl. “Laat met behulp van afbeeldingen zien waarom deze plek een groene oppepper kan gebruiken, wat voor idee├źn je daarvoor hebt en of het gerealiseerd kan worden binnen het beschikbare budget.”

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

á

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Gemakkelijk met het OV naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Syntus Gelderland gaan een samenwerkingsverband aan d…