Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Krikke verruilt Arnhem voor Den Haag

Pauline Krikke

Pauline Krikke wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. De VVD’ster was van 2001 tot 2013 burgemeester van Arnhem. Momenteel zit ze in de Eerste Kamer.

De Haagse gemeenteraad heeft maandagavond besloten om haar bij de minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen als nieuwe burgemeester. Krikke woont nu nog in Arnhem.

Verhuizen

Haar Kamerlidmaatschap zal ze neer moeten leggen. Verder zal ze naar de Hofstad moeten verhuizen. Daar heeft ze al een kleine tweede woning vanwege haar werkzaamheden in Den Haag.

Krikke wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Den Haag. “Ik zie meer dan een half miljoen Hagenaars, van wie ik graag burgemeester wil zijn”, heeft ze tegen Omroep West gezegd.

Heldere opvattingen

Pauline Krikke

Krikke kreeg maandagavond felicitaties in Den Haag.

Een vertrouwenscommissie heeft haar voorgedragen voor de Haagse raad. “Krikke heeft heldere opvattingen over het handhaven van de openbare orde, is sterk oplossingsgericht en wil dingen voor elkaar krijgen”, zegt de voorzitter tegen de NOS.

Na het burgemeesterschap in Arnhem was Krikke ook nog ruim een jaar directeur van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar vertrok ze na een conflict met de raad van toezicht. Sinds november is ze voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden. Of ze dat opgeeft, is niet zeker.

Enthousiast

De gemeenteraad in Den Haag is in elk geval enthousiast over Arnhems voormalige burgemeester. “Geweldig dat we in onze mooie stad voor het eerst zo’n ervaren vrouw krijgen”, vindt raadslid Kim Waanders (D66).

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair