Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Krikke verruilt Arnhem voor Den Haag

Pauline Krikke

Pauline Krikke wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. De VVD’ster was van 2001 tot 2013 burgemeester van Arnhem. Momenteel zit ze in de Eerste Kamer.

De Haagse gemeenteraad heeft maandagavond besloten om haar bij de minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen als nieuwe burgemeester. Krikke woont nu nog in Arnhem.

Verhuizen

Haar Kamerlidmaatschap zal ze neer moeten leggen. Verder zal ze naar de Hofstad moeten verhuizen. Daar heeft ze al een kleine tweede woning vanwege haar werkzaamheden in Den Haag.

Krikke wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Den Haag. “Ik zie meer dan een half miljoen Hagenaars, van wie ik graag burgemeester wil zijn”, heeft ze tegen Omroep West gezegd.

Heldere opvattingen

Pauline Krikke

Krikke kreeg maandagavond felicitaties in Den Haag.

Een vertrouwenscommissie heeft haar voorgedragen voor de Haagse raad. “Krikke heeft heldere opvattingen over het handhaven van de openbare orde, is sterk oplossingsgericht en wil dingen voor elkaar krijgen”, zegt de voorzitter tegen de NOS.

Na het burgemeesterschap in Arnhem was Krikke ook nog ruim een jaar directeur van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar vertrok ze na een conflict met de raad van toezicht. Sinds november is ze voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden. Of ze dat opgeeft, is niet zeker.

Enthousiast

De gemeenteraad in Den Haag is in elk geval enthousiast over Arnhems voormalige burgemeester. “Geweldig dat we in onze mooie stad voor het eerst zo’n ervaren vrouw krijgen”, vindt raadslid Kim Waanders (D66).

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair