Beginpagina Nieuws Replica moet Hotel Dreyeroord vervangen

Replica moet Hotel Dreyeroord vervangen

4 min leestijd
0
Dreyeroord

Het historische hotel Dreyeroord in Oosterbeek gaat definitief tegen de vlakte. Na de sloop zal er op diezelfde plek een gloednieuwe replica van het hotel verschijnen. Donderdag heeft de Amsterdamse belegger Amvest de schetsen voor het hotel gepresenteerd.

Het hotel krijgt weer zijn oorspronkelijke uiterlijk terug, zonder de aanbouwen die er in latere jaren zijn bijgekomen. Amvest wijkt met deze plannen af van het eerdere plan om nieuwbouw neer te zetten op de plek van het voormalige hotel.

Protesten

De plannen voor de sloop hebben geleid tot vurige protesten van omwonenden, veteranen en zelfs tot bemoeienis van de Engelse ambassadeur. Een petitie tegen de afbraak bracht maar liefst 20.000 handtekeningen op.

Rondom Hotel Dreyeroord werd tijdens de Tweede Wereldoorlog een felle strijd gevoerd, waarbij veel geallieerden omkwamen. Sinds de bevrijding keren kameraden en nabestaanden van die gesneuvelde soldaten traditiegetrouw elke september terug naar de plek.

Enthousiast

Het bestuur van Stichting Behoud WOII Erfgoed is enthousiast over het nieuwe ontwerp van Amvest, vooral omdat ook de eerste steen uit 1847 in de gevel terugkomt. Naar verwachting zal ‘Dreyeroord 2.0’ in september van dit jaar de deuren voor de veteranen openen.

Volgens projectontwikkelaar Amvest zit behoud van het bestaande gebouw ‘er echt niet in’. Waarom precies, is niet geheel duidelijk.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…