Beginpagina Nieuws Voor 1 euro naar Museum Arnhem

Voor 1 euro naar Museum Arnhem

4 min leestijd
0
Stijlloos

Museum Arnhem laat iedereen één dag voor 1 euro binnen. Dat is op zaterdag 18 februari. Dan is de feestelijke publieksopening van de tentoonstelling Stijlloos. Het museum biedt die dag ook een uitgebreid programma voor jong en oud.

Er zijn die dag gratis leidingen door de conservator en is er een workshop voor kinderen (tussen 13.00 en 16.00 uur). Studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten verzorgen dansrondleidingen en muziekoptredens. Daarnaast gaan er twee zogeheten shortvideo’s in première.

Magisch

In Stijlloos is volgens het museum te zien hoe de Nederlandse beeldende kunst zich in de eerste decennia van de vorige eeuw ontwikkelde. Met name magisch-realisten als Jan Mankes, Charley Toorop en Carel Willink zijn te zien. De tentoonstelling bestaat vooral uit kunstwerken uit de collectie van Museum Arnhem, aangevuld met belangrijke bruiklenen van andere musea.

Stijlloos is onderdeel van het Mondriaan tot Dutch Design. In 2017 is het namelijk 100 jaar geleden dat de internationale kunstbeweging De Stijl is opgericht. Naast Stijlloos presenteert Museum Arnhem voor de De-Stijlliefhebber ook Peter Alma (t/m 19 maart).

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…