Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Thierry Baudet (FvD) gaat voor zetels in Arnhem

Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie in Dudok

Forum voor Democratie neemt in 2018 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. Dat heeft partijleider Thierry Baudet aangekondigd bij een partij-bijeenkomst in café Dudok. Daar sprak hij de zaal toe samen met de tweede man van zijn partij, Theo Hiddema.

Er werd duidelijk gemeld dat het verstandig is om jezelf aan te melden voor het flyerteam van de partij, om voorrang op de kieslijst te krijgen.  De avond was een onderdeel van een tour langs diverse steden om kiezers te overtuigen op de partij te stemmen.

Opkomst

De opkomst was groot; het personeel had niet verwacht dat er zoveel mensen op af zouden komen. Van de ongeveer 150 aanwezigen kwam zo’n 90 procent niet uit Arnhem.

Baudet is de lijsttrekker van Forum voor Democratie en strafrechtadvocaat Hiddema staat op de tweede plek op de kieslijst. Het Forum voor Democratie is in 2015 opgericht als denktank en kondigde in september 2016 aan dat het meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

Partijkartel

Ze zetten zich vooral af tegen het ‘partijkartel’ (ze zijn van mening dat de huidige politieke partijen een kartel vormen), de Europese Unie, de Euro en de open grenzen. De partij wil meer directe democratie met bindende referenda.

Nadat Baudet en Hiddema de zaal hadden toegesproken, kreeg het publiek de gelegenheid om vragen te stellen. De avond werd afgesloten met een borrel en signeersessie.

Thierry Baudet staat klaar om boeken te signeren.

Thierry Baudet staat klaar om boeken te signeren.

Theo Hiddema loopt rond met een microfoon, zodat de zaal vragen kan stellen.

Theo Hiddema loopt rond met een microfoon, zodat de zaal vragen kan stellen.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair