Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Thierry Baudet (FvD) gaat voor zetels in Arnhem

Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie in Dudok

Forum voor Democratie neemt in 2018 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. Dat heeft partijleider Thierry Baudet aangekondigd bij een partij-bijeenkomst in café Dudok. Daar sprak hij de zaal toe samen met de tweede man van zijn partij, Theo Hiddema.

Er werd duidelijk gemeld dat het verstandig is om jezelf aan te melden voor het flyerteam van de partij, om voorrang op de kieslijst te krijgen.  De avond was een onderdeel van een tour langs diverse steden om kiezers te overtuigen op de partij te stemmen.

Opkomst

De opkomst was groot; het personeel had niet verwacht dat er zoveel mensen op af zouden komen. Van de ongeveer 150 aanwezigen kwam zo’n 90 procent niet uit Arnhem.

Baudet is de lijsttrekker van Forum voor Democratie en strafrechtadvocaat Hiddema staat op de tweede plek op de kieslijst. Het Forum voor Democratie is in 2015 opgericht als denktank en kondigde in september 2016 aan dat het meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

Partijkartel

Ze zetten zich vooral af tegen het ‘partijkartel’ (ze zijn van mening dat de huidige politieke partijen een kartel vormen), de Europese Unie, de Euro en de open grenzen. De partij wil meer directe democratie met bindende referenda.

Nadat Baudet en Hiddema de zaal hadden toegesproken, kreeg het publiek de gelegenheid om vragen te stellen. De avond werd afgesloten met een borrel en signeersessie.

Thierry Baudet staat klaar om boeken te signeren.

Thierry Baudet staat klaar om boeken te signeren.

Theo Hiddema loopt rond met een microfoon, zodat de zaal vragen kan stellen.

Theo Hiddema loopt rond met een microfoon, zodat de zaal vragen kan stellen.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

D66: Arnhem moet statiegeld op blikjes en flesjes steunen

fles inleveren

Minder zwerfafval en meer hergebruik van afval. Met dat doel dient D66-raadslid Yvonne van Hamersveld op maandag 29 januari de motie ‘Statiegeldalliantie’ in.

“Statiegeld op blikjes en kleine flessen kan enorm helpen”, stelt Van Hamersveld. “Als ook Arnhem zich aansluit bij de Statiegeldalliantie vergroot de druk op Den Haag om dit landelijk te regelen.”

Minder dierenleed

Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen, verwacht Van Hamersveld. “Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

In Duitsland hebben ze goede ervaringen mat statiegeld op blikjes en kleine flessen. Om dit ook in Nederland en België voor elkaar te krijgen, slaan organisaties uit beide landen nu de handen ineen. Naast de Consumentenbond en de Plastic Soup Foundation zijn al vele gemeenten partner van deze statiegeldalliantie.

Raadsmeerderheid

D66 noemt Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Leiden, Haarlem, Enschede, Apeldoorn en Zwolle. “Wat D66 betreft hoort ook Arnhem thuis in dit rijtje”, constateert Van Hamersveld. “En het zou me verbazen als de Arnhemse raad het daar niet in grote meerderheid mee eens is.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair