Beginpagina Nieuws Eerste schop de grond in voor aanleg Sint Jansbeek

Eerste schop de grond in voor aanleg Sint Jansbeek

4 min leestijd
0
Aanleg Jansbeek

Cultuurwethouder Gerrie Elfrink heeft dinsdag de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van de Sint Jansbeek in de binnenstad. De SP’er deed dit op het Kerkplein. Dat is een van de plekken waar de beek weer gaat stromen.

Een langgekoesterde wens van velen gaat daarmee in vervulling, stelt Elfrink. “De historische beek, waaraan Arnhem in de middeleeuwen groot werd, onze navelstreng, komt weer door de straten van onze oude stad stromen. Een feestelijk moment waard!”

Waterval

Het grootste deel van de werkzaamheden is volgens planning in september van dit jaar klaar. Volgend jaar volgt nog het kroonstuk van de aanleg. Dan wordt tussen de Rijnkade en de Lage Kade een waterval aangelegd zodat de Jansbeek de Rijn in kan stromen.

In de binnenstad moet de beek over een lengte van zo’n 800 meter vanuit de Beekstraat via het Kerkplein en de Nieuwstraat de Rijn in stromen. Vroeger stroomde de Sint Jansbeek vanuit het noorden van Arnhem naar de binnenstad.

Ondergronds

Later verdween deze uit het straatbeeld en ging ondergronds om plaats te maken voor toenemend autoverkeer. Veel Arnhemmers hadden volgens de gemeente de wens om de historische beek weer zichtbaar te maken in de Arnhemse binnenstad. Dat gaat nu dus gebeuren.

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…