Beginpagina Nieuws Holland Classic en WK BMX samengesmolten tot één festival

Holland Classic en WK BMX samengesmolten tot één festival

3 min leestijd
0
BMX

Het wielerevenement Holland Classic wordt dit jaar gekoppeld aan het wereldkampioenschap BMX-rijden. Sportcentrum Papendal en wielerbond NTFU gaan hiertoe nauwer met elkaar samenwerken. Het resultaat moet dit jaar en volgend jaar een driedaags sportfestival op Papendal zijn.

Op dit festival is er naast sport ook muziek en eten te vinden. Deelnemers aan de Holland Classic hebben gratis toegang tot het festivalterrein en tot de BMX World Cup, aldus een woordvoerder van Papendal. Het evenement is van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei 2017.

Extra dimensie

Papendal-directeur Jochem Schellens verwacht dat hierdoor nu jaarlijks duizenden mountainbike- en wielerliefhebbers naar Papendal komen. “We bieden hen naast een prachtig Gelders parcours over de Veluwe en de Betuwe nu ook een extra dimensie aan dankzij het Festival.”

Erik Tolboom, manager marketing en communicatie van de NTFU, vertelt dat de bond na 2018 een optie heeft genomen voor nog twee jaar. “De BMX-wedstrijden en het Festival op Papendal vormen natuurlijk de slagroom op de taart. Dit voelt heel goed.”

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Gemakkelijk met het OV naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Syntus Gelderland gaan een samenwerkingsverband aan d…