Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemse restaurant Nişantaşı opent tweede vestiging

Het Arnhemse restaurant Nişantaşı heeft deze maand een tweede zaak geopend. Door het grote succes van het Arnhemse Nişantaşı heeft het team besloten om deze tweede vestiging te openen in Nijmegen.

Groeien

De Arnhemse restaurant Nişantaşı staat goed bekend in Arnhem, vooral vanwege de vernieuwende Turkse keuken. De keuken van Nişantaşı staat bekend om het gebruik van verse kruiden in de gerechten. Ze vernieuwen gerechten. Daarbij maken ze vel gebruik van vis en gegrild vlees.
Hun gasten zijn vaak positief verrast door de ambiance  in de moderne zaak. De moderne inrichting is geïnspireerd door Turkse filmhelden. Zij worden geëerd met grote schilderijen in de zaak. Ook op andere manieren worden ze geëerd want door de prettige samenwerking tussen Nişantaşı en Pathé Arnhem, is er een mogelijkheid om voor een mooi prijsje hier te eten en daarna naar de film te gaan. 
Niet alleen Arnhemmers komen naar Nişantaşı. Uit heel Nederland komen mensen naar het Gele Rijdersplein om de vernieuwende kookkunst te proeven. Door de enorme belangstelling heeft het team besloten Rijn en Waal over te steken.

Nijmegen

Nişantaşı opende deze maand haar deuren in Nijmegen. Daar opende ze Nişantaşı Marina aan de Waalkade. Met een geweldig uitzicht over de Waal kun je genieten van de moderne Turkse keuken. Naast het eten is er ook een mogelijkheid om als afzakker een Shisha te roken in de lounge op de tweede verdieping.

Meer nieuws uit Arnhem?


 

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair