Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemse restaurant Nişantaşı opent tweede vestiging

Het Arnhemse restaurant Nişantaşı heeft deze maand een tweede zaak geopend. Door het grote succes van het Arnhemse Nişantaşı heeft het team besloten om deze tweede vestiging te openen in Nijmegen.

Groeien

De Arnhemse restaurant Nişantaşı staat goed bekend in Arnhem, vooral vanwege de vernieuwende Turkse keuken. De keuken van Nişantaşı staat bekend om het gebruik van verse kruiden in de gerechten. Ze vernieuwen gerechten. Daarbij maken ze vel gebruik van vis en gegrild vlees.
Hun gasten zijn vaak positief verrast door de ambiance  in de moderne zaak. De moderne inrichting is geïnspireerd door Turkse filmhelden. Zij worden geëerd met grote schilderijen in de zaak. Ook op andere manieren worden ze geëerd want door de prettige samenwerking tussen Nişantaşı en Pathé Arnhem, is er een mogelijkheid om voor een mooi prijsje hier te eten en daarna naar de film te gaan. 
Niet alleen Arnhemmers komen naar Nişantaşı. Uit heel Nederland komen mensen naar het Gele Rijdersplein om de vernieuwende kookkunst te proeven. Door de enorme belangstelling heeft het team besloten Rijn en Waal over te steken.

Nijmegen

Nişantaşı opende deze maand haar deuren in Nijmegen. Daar opende ze Nişantaşı Marina aan de Waalkade. Met een geweldig uitzicht over de Waal kun je genieten van de moderne Turkse keuken. Naast het eten is er ook een mogelijkheid om als afzakker een Shisha te roken in de lounge op de tweede verdieping.

Meer nieuws uit Arnhem?


 

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair