Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gemeenteraad wijst ‘satire’ Elfrink af

Elfrink

Een meerderheid van de partijen in de Arnhemse gemeenteraad heeft maandagavond afstand genomen van de tweets en Facebook-berichten die SP-wethouder Gerrie Elfrink maandagochtend de wereld in stuurde. Alleen D66, SP en Partij voor de Dieren distantieerden zich niet van deze berichten op social media.

Opvallend is dat ook coalitiepartijen ChristenUnie en CDA de wethouder af zijn gevallen. CU-raadslid Addy Plieger las zelfs een verklaring voor. Zij noemde de uitlatingen van Elfrink ‘niet gepast voor een wethouder’ en zei dat de partijen ‘nadrukkelijk afstand nemen’ van zijn woorden.

Satirisch

Elfrink had maandagmorgen een screenshot uit de app Kamergotchi gedeeld. In dat smartphonespel moest hij een virtuele versie van SGP-leider Kees van der Staaij verzorgen. Dat was voor de SP’er een aanleiding om op volgens hem satirische wijze het beleid van de Staatkundig Gereformeerden aan de kaak te stellen.

Daarover ontstond ophef bij diverse media en de SGP. De wethouder heeft ook hier ironisch op gereageerd. “Honderden reacties van mensen die doen alsof ze opkomen voor mijn #kamergotchi Keesie, maar wie geeft hem liefde, eten en kennis?”, twittert hij.

Schepje bovenop

Ook zijn partij deed maandagavond in de Arnhemse gemeenteraad schamper over de kwestie. “We doen er nog een schepje bovenop. We verbieden Gerrie om digitale poppetjes te beledigen!”

Per twitter heeft Elfrink dinsdag toch een vorm van excuus aangeboden. “Vervelend dat door door mij bedoelde satire door velen als beledigend is opgevat. Ik vind dat niemand zich beledigd zou moeten voelen door een grap van mij over een virtueel lijsttrekkerspoppetje. Mijn excuses voor alle verwarring.”

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

D66: Arnhem moet statiegeld op blikjes en flesjes steunen

fles inleveren

Minder zwerfafval en meer hergebruik van afval. Met dat doel dient D66-raadslid Yvonne van Hamersveld op maandag 29 januari de motie ‘Statiegeldalliantie’ in.

“Statiegeld op blikjes en kleine flessen kan enorm helpen”, stelt Van Hamersveld. “Als ook Arnhem zich aansluit bij de Statiegeldalliantie vergroot de druk op Den Haag om dit landelijk te regelen.”

Minder dierenleed

Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen, verwacht Van Hamersveld. “Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

In Duitsland hebben ze goede ervaringen mat statiegeld op blikjes en kleine flessen. Om dit ook in Nederland en België voor elkaar te krijgen, slaan organisaties uit beide landen nu de handen ineen. Naast de Consumentenbond en de Plastic Soup Foundation zijn al vele gemeenten partner van deze statiegeldalliantie.

Raadsmeerderheid

D66 noemt Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Leiden, Haarlem, Enschede, Apeldoorn en Zwolle. “Wat D66 betreft hoort ook Arnhem thuis in dit rijtje”, constateert Van Hamersveld. “En het zou me verbazen als de Arnhemse raad het daar niet in grote meerderheid mee eens is.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair