Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gemeenteraad wijst ‘satire’ Elfrink af

Elfrink

Een meerderheid van de partijen in de Arnhemse gemeenteraad heeft maandagavond afstand genomen van de tweets en Facebook-berichten die SP-wethouder Gerrie Elfrink maandagochtend de wereld in stuurde. Alleen D66, SP en Partij voor de Dieren distantieerden zich niet van deze berichten op social media.

Opvallend is dat ook coalitiepartijen ChristenUnie en CDA de wethouder af zijn gevallen. CU-raadslid Addy Plieger las zelfs een verklaring voor. Zij noemde de uitlatingen van Elfrink ‘niet gepast voor een wethouder’ en zei dat de partijen ‘nadrukkelijk afstand nemen’ van zijn woorden.

Satirisch

Elfrink had maandagmorgen een screenshot uit de app Kamergotchi gedeeld. In dat smartphonespel moest hij een virtuele versie van SGP-leider Kees van der Staaij verzorgen. Dat was voor de SP’er een aanleiding om op volgens hem satirische wijze het beleid van de Staatkundig Gereformeerden aan de kaak te stellen.

Daarover ontstond ophef bij diverse media en de SGP. De wethouder heeft ook hier ironisch op gereageerd. “Honderden reacties van mensen die doen alsof ze opkomen voor mijn #kamergotchi Keesie, maar wie geeft hem liefde, eten en kennis?”, twittert hij.

Schepje bovenop

Ook zijn partij deed maandagavond in de Arnhemse gemeenteraad schamper over de kwestie. “We doen er nog een schepje bovenop. We verbieden Gerrie om digitale poppetjes te beledigen!”

Per twitter heeft Elfrink dinsdag toch een vorm van excuus aangeboden. “Vervelend dat door door mij bedoelde satire door velen als beledigend is opgevat. Ik vind dat niemand zich beledigd zou moeten voelen door een grap van mij over een virtueel lijsttrekkerspoppetje. Mijn excuses voor alle verwarring.”

Meer nieuws uit Arnhem?


chico's place

kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair