Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhem kleurt oranje én roze tijdens Koningsdag

Voor het eerst in de geschiedenis komt er een open gay-evenement in Arnhem tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Dit zou het enige LHBT-evenement tijdens Koningsdag in Nederland zijn. Zo komt volgens organisator Gay Arnhem een lang gekoesterde wens van veel roze Arnhemmers in vervulling.

Twee mooie dagen

Deze belangenorganisatie zegt er helemaal zin in te hebben. “Het gaat een mooie programmering worden. Wat er precies gebeurt, blijft nog even een verrassing. Maar het worden wel twee mooie dagen.”

Wel kunnen ze wat vertellen over het decor. Zo komt er een lichtvloer waar bezoekers op kunnen dansen. Podium en dansvloer worden overdekt om mogelijke regen tegen te houden. Het evenement vindt plaats aan achter de Koepelkerk op het Jansplein.

Voor heel Nederland

Veel roze Arnhemmers hebben behoefte aan een gay-minded feest in Arnhem, zegt Gay Arnhem. Door heel Nederland zijn er diverse roze evenementen in de zomerperiode. Zo kun je naar de canalpride gaan in Amsterdam, komt er een gaypride door de Utrechtse Grachten, is er een roze kermis in Tilburg en zijn er in heel Nederland roze zaterdagen.

Maar in het voorjaar is er nog geen roze evenement, aldus Gay Arnhem. Daar zag de organisatie een kans voor de stad. Hiermee willen ze niet alleen aantrekkelijk worden voor de roze Arnhemmer, maar ook voor LHBT’ers uit heel Nederland. “Nergens in Nederland is er een roze podium te vinden tijdens Koningsnacht- en Koningsdag.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair