Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

‘GelreDome niet naar Vitesse’

Gelredome - ik hou van arnhem

De huidige exploitanten van het GelreDome zien verkoop van het stadion aan Vitesse niet zitten. In een brief aan Provinciale Staten schrijven Gelredome NV en de Exploitatiemaatschappij Gelredome (BVEG) dat ze bang zijn dat de voetbalclub te veel nadruk op voetbalactiviteiten zou gaan leggen. Dat staat volgens hen een gezonde exploitatie van het complex in de weg.

Gelredome NV en BVEG huren het GelreDome nu van vastgoedbelegger Spes Bona. Zij verhuren het stadion op hun beurt weer aan Vitesse, maar ook aan andere partijen. De eigenaar wil het te koop zetten. De Arnhemse voetbalclub heeft wel interesse om het bouwwerk te kopen.

Boete

Dat kan echter niet zomaar. De provincie Gelderland heeft ooit bedongen dat de club in dat geval een boete van 11,3 miljoen euro moet betalen. Die boete is vastgelegd omdat GelreDome destijds met veel overheidssubsidie is gebouwd. Vitesse heeft de provincie deze maand gevraagd de boete in te trekken.

BVEG wijst er in de brief op dat het bedrijf nog een huurovereenkomst voor ‘de komende circa zestien jaar’. Koop breekt geen huur, zo staat in de brief. “De verkoop van het gebouw aan BV Vitesse zal geen enkele verandering aanbrengen in die afspraken.”

Vastgoedbelegger

Gelredome NV is overigens enig aandeelhouder van BVEG. Als Vitesse het stadion wil exploiteren, moet het die aandelen overnemen. Maar de exploitanten zien liever een vastgoedbelegger als nieuwe eigenaar, zo is te lezen in de brief.

De grootste aandeelhouder van Gelredome NV, het internationale entertainmentbedrijf Live Nation, is niet van plan de BVEG-aandelen te verkopen aan de BV Vitesse. Eerst stond het bedrijf daar welwillend tegenover, staat in de brief. De huidige plannen van Vitesse heeft de aandeelhouder van gedachten doen veranderen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair