Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

‘GelreDome niet naar Vitesse’

De huidige exploitanten van het GelreDome zien verkoop van het stadion aan Vitesse niet zitten. In een brief aan Provinciale Staten schrijven Gelredome NV en de Exploitatiemaatschappij Gelredome (BVEG) dat ze bang zijn dat de voetbalclub te veel nadruk op voetbalactiviteiten zou gaan leggen. Dat staat volgens hen een gezonde exploitatie van het complex in de weg.

Gelredome NV en BVEG huren het GelreDome nu van vastgoedbelegger Spes Bona. Zij verhuren het stadion op hun beurt weer aan Vitesse, maar ook aan andere partijen. De eigenaar wil het te koop zetten. De Arnhemse voetbalclub heeft wel interesse om het bouwwerk te kopen.

Boete

Dat kan echter niet zomaar. De provincie Gelderland heeft ooit bedongen dat de club in dat geval een boete van 11,3 miljoen euro moet betalen. Die boete is vastgelegd omdat GelreDome destijds met veel overheidssubsidie is gebouwd. Vitesse heeft de provincie deze maand gevraagd de boete in te trekken.

BVEG wijst er in de brief op dat het bedrijf nog een huurovereenkomst voor ‘de komende circa zestien jaar’. Koop breekt geen huur, zo staat in de brief. “De verkoop van het gebouw aan BV Vitesse zal geen enkele verandering aanbrengen in die afspraken.”

Vastgoedbelegger

Gelredome NV is overigens enig aandeelhouder van BVEG. Als Vitesse het stadion wil exploiteren, moet het die aandelen overnemen. Maar de exploitanten zien liever een vastgoedbelegger als nieuwe eigenaar, zo is te lezen in de brief.

De grootste aandeelhouder van Gelredome NV, het internationale entertainmentbedrijf Live Nation, is niet van plan de BVEG-aandelen te verkopen aan de BV Vitesse. Eerst stond het bedrijf daar welwillend tegenover, staat in de brief. De huidige plannen van Vitesse heeft de aandeelhouder van gedachten doen veranderen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair