Beginpagina Nieuws Overlastpleger komt 897 keer in aanraking met politie

Overlastpleger komt 897 keer in aanraking met politie

3 min leestijd
0
dossier draaideurcrimineel

De rechtbank in Arnhem heeft eenĀ overlastpleger naar een instelling voor stelselmatige daders (ISD) gestuurd. De Arnhemmer is volgens de Politie Arnhem-NoordĀ in enkeleĀ jaren tijd 897 keer met de politie in aanraking geweest. In een ISD kan JustitieĀ zogeheten draaideurcriminelen maximaal twee jaar vasthouden.

Omdat het veelal om overlast gerelateerde incidenten ging, was het voor de politieĀ een hele opgave om het Openbaar Ministerie zover te krijgen deze man in de ISDĀ te krijgen. “De ondernemers van de binnenstad klaagden dagelijks bij de wijkagent en het regende meldingen van inwoners en bezoekers van Arnhem”, zegt de politie. “Dat is nu voor de komende twee jaar voorbij.”

Computer loopt vast

Om de officier van justitie een handje te helpen, heeft de wijkagent veel uren gestoken in een zogenaamd sfeerverbaal. Dat is een soort samenvatting van de meest opmerkelijke en heftigste incidenten. “Dit verbaal is zo uitgebreid dat ons toch betrouwbare computersysteem bij het openen van dat verbaal vastloopt. Dat is een hele prestatie!”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…