Connect with us
He Komaan

Uit

David Bowie als Ziggy Stardust: kitsch, kleurrijk en over-the-top

Bowie

David Bowie komt bij Pathé Arnhem weer tot leven op het witte doek. Op dinsdag 7 maart keert de vorig jaar overleden muzieklegende eenmalig terug als Ziggie Stardust. De bioscoop aan de Oude Stationstraat laat het allerlaatste concert zien dat Bowie als zijn alter ego gaf.

Naast dit legendarische concert zie je een exclusieve, 30 minuten durende documentaire over Bowie. Daar is onder meer een bijzonder interview met drummer Woody Woodmansey en MOJO-redacteur Phil Alexander te zien. Deze documentaire is exclusief voor deze bioscoopvertoning opgenomen en zie je dus nergens anders.

Tijdgeest

Documentaire en concertfilm vangen op perfecte wijze de tijdsgeest van het glamrock-tijdperk: kitsch, kleurrijk en over-the-top. In deze voorstelling kan de kijker genieten van het live concert van David Bowie dat hij in 1973 gaf in het Hammersmith Odeon in Londen.

De Bowie-liefhebber ziet vanuit zijn bioscoopstoel en op groot scherm klassiekers als ‘Changes’, ‘Space Oddity’, ‘Time’ en ’Suffragette City’ voorbij komen.

Tickets

De voorstelling is eenmalig op dinsdag 7 maart om 20.30 uur. Tickets zijn te verkrijgen via de site van Pathé Arnhem.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Uit

Opera: Semiramide (Rossini) bij Pathé Arnhem!

Op zondag 18 maart om 11.00 uur is de opera Semiramide (Rossini) van The Metropolitan Opera uit New York te bewonderen in Pathé Arnhem! De hogepriester Oroe opent de Babylonische tempel van Baal terwijl Idreno, een Indiase koning, een eerbetoon brengt.

Offer

Assur, een prins die afstamt van Baal, brengt een offer, in de hoop dat de koningin hem zal kiezen om haar overleden echtgenoot op te volgen. Koningin Semiramide komt binnen, maar met een bliksemflits gaat de heilige vlam op het altaar uit. Oroe ziet dat als een slecht voorteken en waarschuwt dat de ceremonie geen doorgang mag vinden.

De live voorstelling van Semiramide wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid. Vanaf 10:30 uur staat er een kop koffie voor je klaar. Koop je tickets via de site van Pathé en geniet van deze Opera!

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Jamie Oliver-restaurant in Arnhem

Jamie Oliver heeft deze woensdag een pizzeria geopend in de binnenstad van Arnhem.

Volgens de wereldberoemde kok is Jamie’s Pizzeria ‘een ode aan de Italiaanse keuken met smaakvolle gerechten gemaakt van de beste ingrediënten’. Naast pizza’s staan er ook voorgerechten, ovengerechten en desserts op de kaart. De producten worden ingekocht bij voornamelijk lokale producenten.

De nieuwe pizzeria is gevestigd in de Koningstraat. Oliver was overigens niet zelf bij de opening.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Dinosaurus zoeken in Arnhem

foto: Flickr

De Freek Vonkjes (met liefde voor uitgestorven dino’s) van Arnhem kunnen hun hart ophalen met de bekendmaking van de filmaatschappij Universal Studios. Die lanceren namelijk deze lente een app, waarmee je in de echte wereld dinosaurus kunt onderzoeken. Deze lente komt de app “Jurassic World Alive“. Spelers kunnen dinosaurussen door middel van augmented reality in de echte wereld zien. De app zal zowel voor Apple als Android beschikbaar zijn.

Zoeken, maken en vechten met dino’s

Universal Studios (maker van de film Jurrasic Park en Jurrasic World) heeft de komst van de app via de lancering van een trailer bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat spelers zoveel mogelijk dino’s weten te verzamelen zodat ze niet uitsterven. Spelers kunnen doormiddel van een drone de dinosaurussen volgen en DNA-samples verzamelen. Daarmee is het mogelijk om een hoger level te bereiken en in een lab nieuwe dinosaurussen (hybrides) te maken. Met de verzamelde en gemaakte dinosaurussen kunnen vervolgens mensen in het echt via zo genoemde pvp-gevechten gevoerd worden. Het spel zal veel overeenkomsten hebben met het immens populaire Pokémon GO. Daarbij je in de echte wereld op zoek kan naar virtuele monsters. Via het spel kun je veel leren over de uitgestorven dierensoort.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair