Beginpagina Nieuws Masteropleiding Artez de beste van Nederland

Masteropleiding Artez de beste van Nederland

4 min leestijd
0
Artez Arnhem

De masteropleiding DAI Art Praxis (Dutch Art Institute) van Artez hogeschool voor de kunsten is beoordeeld als de allerbeste van alle HBO- en WO-masteropleidingen in Nederland. Samen met de master Werkplaats Typografie krijgt deze het predicaat ‘topopleiding’. Daarmee behoren zij volgens de Keuzegids Masters 2017 tot de top van het Nederlandse HBO- en WO- onderwijs.

Dat meldt de website van Artez. De Arnhemse onderwijsinstelling verklaart dit succes zelf uit het feit dat ze zich steeds meer inzet op onderzoek binnen de kunsten. Dit vertaalt zich volgens de hogeschool naar meer masteropleidingen met veel kwaliteit.

Praktijk

Vraagstukken vanuit de praktijk vormen de basis van dit onderzoek, stelt de Arnhemse academie. “Zo werkt Artez aan de kwaliteit van het onderwijs voor de studenten en voegt kunstonderwijs steeds meer waarde toe aan de samenleving.”

Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur, ziet de beoordeling als een erkenning voor de bachelor-opleidingen van Artez. “Het is mooi om te zien dat ook enkele van onze masteropleidingen tot de top van Nederland behoren. Opnieuw lijken alle inspanningen die het onderwijs verricht op het gebied van kwaliteit en onderwijsvernieuwing hun vruchten af te werpen.”

Tevreden studenten

De Keuzegids Masters komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expertoordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens Keuzegids positief binnen de eigen discipline. Daarom mogen ze een kwaliteitszegel dragen.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Gemakkelijk met het OV naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Syntus Gelderland gaan een samenwerkingsverband aan d…