Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Arnhemmers ervaren veel overlast en onveiligheid

afval

Arnhemmers voelen zich onveiliger en ervaren meer overlast dan andere bewoners van oostelijk Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 51 procent van de bewoners van Arnhem-Noord heeft afgelopen jaar wel eens te kampen gehad met overlast.

Dat is meer dan waar dan ook in politieregio Oost-Nederland (38 procent). Die beslaat het grootste gedeelte van Gelderland en Overijssel. In Arnhem-Zuid heeft afgelopen jaar bijna 46 procent met overlast te kampen gehad.

Hondenpoep

In heel Nederland is dat percentage 43 procent. Overlast, zoals het CBS het definieert, is een breed begrip. Dat kan variëren van ergernis aan zwerfvuil en hondenpoep tot last van hangjongeren en lawaai.

Zo’n 21 procent van de Arnhemmers voelde zich in zijn eigen buurt onveilig. Dat is ruim boven het landelijke gemiddelde van 16 procent. Ook 21 procent van de bewoners van Arnhem-Noord is in 2016 het slachtoffer geweest van een misdrijf. In Arnhem-Zuid was dat zo’n 16 procent. Dat is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde.

Positiever over leefbaarheid

De cijfers zijn gebaseerd op een jaarlijkse grootschalige enquête onder de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder. In 2016 hebben in heel Nederland meer dan 80.000 personen de uitgebreide vragenlijst ingevuld. In het afgelopen jaar hebben Nederlanders de leefbaarheid van hun buurt iets positiever beoordeeld dan in de jaren ervoor.

In meer verstedelijkte gebieden ervaren inwoners duidelijk meer buurtoverlast dan in
minder verstedelijkte gebieden, merkt het CBS op. In 2016 geeft in zeer sterk stedelijke gebieden meer dan de helft van de inwoners (51 procent) aan veel overlast te hebben, tegen een derde (33 procent) van de inwoners in niet-stedelijke gebieden.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair