Connect with us
he kom aan

Nieuws

Arnhemmers ervaren veel overlast en onveiligheid

afval

Arnhemmers voelen zich onveiliger en ervaren meer overlast dan andere bewoners van oostelijk Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 51 procent van de bewoners van Arnhem-Noord heeft afgelopen jaar wel eens te kampen gehad met overlast.

Dat is meer dan waar dan ook in politieregio Oost-Nederland (38 procent). Die beslaat het grootste gedeelte van Gelderland en Overijssel. In Arnhem-Zuid heeft afgelopen jaar bijna 46 procent met overlast te kampen gehad.

Hondenpoep

In heel Nederland is dat percentage 43 procent. Overlast, zoals het CBS het definieert, is een breed begrip. Dat kan variëren van ergernis aan zwerfvuil en hondenpoep tot last van hangjongeren en lawaai.

Zo’n 21 procent van de Arnhemmers voelde zich in zijn eigen buurt onveilig. Dat is ruim boven het landelijke gemiddelde van 16 procent. Ook 21 procent van de bewoners van Arnhem-Noord is in 2016 het slachtoffer geweest van een misdrijf. In Arnhem-Zuid was dat zo’n 16 procent. Dat is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde.

Positiever over leefbaarheid

De cijfers zijn gebaseerd op een jaarlijkse grootschalige enquête onder de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder. In 2016 hebben in heel Nederland meer dan 80.000 personen de uitgebreide vragenlijst ingevuld. In het afgelopen jaar hebben Nederlanders de leefbaarheid van hun buurt iets positiever beoordeeld dan in de jaren ervoor.

In meer verstedelijkte gebieden ervaren inwoners duidelijk meer buurtoverlast dan in
minder verstedelijkte gebieden, merkt het CBS op. In 2016 geeft in zeer sterk stedelijke gebieden meer dan de helft van de inwoners (51 procent) aan veel overlast te hebben, tegen een derde (33 procent) van de inwoners in niet-stedelijke gebieden.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Radiomarathon levert ruim 1.700 op voor Ome Joop’s Tour

vette ketting kersst

De radiomarathon Radio de Vette Ketting Kerstshow heeft €1.712,55 opgeleverd. Dat is ruim meer dan de verwachting, die volgens de organisatie ‘enkele honderden euro’s’ was. Ook is er speelgoed opgehaald. Dat was ‘een kwart bestelbus’ vol.

De opbrengst komt ten goede aan Ome Joop’s Tour, een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen uit arme gezinnen. Het opgehaalde speelgoed is bestemd voor Speelstoet, een organisatie die aan kinderen in armoede in Arnhem cadeaus geeft.

Dullert

Het bedrag werd in de vorm van een cheque symbolisch overhandigd aan wethouder Gerrie Elfrink (SP), die onder meer armoedezaken in zijn portefeuille heeft. In zijn toespraak verwees hij naar de negentiende-eeuwse Arnhemse filantroop W.H. Dullert, wiens geld nog tot op de dag van vandaag wordt ingezet voor de arme medeburger. “Arnhem heeft een lange traditie als het gaat om het opkomen voor de arme stadsgenoten.”

Het radioteam heeft 24 uur lang onafgebroken een programma verzorgd vanaf het Jansplein. Voorbijgangers en anderen konden het geld of het speelgoed doneren.

3.000 kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbrekers betrapt in Malburgen

politie uniform

De politie heeft in de Margrietstraat in Malburgen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Op Facebook meldt de politie-eenheid Arnhem-Zuid dat de verdachten zijn aangehouden na een achtervolging te voet. Een van de twee lag verscholen in de bosjes – vergeefs.

Getuige

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een getuige die hoorde dat er werd in gebroken in een woning aan de Maburgse straat. “Wij zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen, gingen de verdachten er te voet vandoor.”

Na een achtervolging te voet kon de eerste verdachte al snel worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden die verstopt in de bosjes lag. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

vette ketting kersst

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair