Connect with us
He Komaan

Nieuws

Provincie steekt 11 miljoen in Arnhem en Nijmegen

Provinciehuis Sabelspoort

Provinciale Staten hebben ruim 11 miljoen euro beschikbaar gesteld voor investeringen in de ontwikkeling van de regio Arnhem-Nijmegen. Daarvan is 6,5 miljoen direct beschikbaar en ruim 4,5 miljoen gereserveerd voor 2018.

Daarmee komt de totale bijdrage van de provincie sinds 2016 op 19 miljoen euro voor de versterking van de regio. “Samen met de gemeenten Arnhem en Nijmegen investeren we in 2016 en 2017 bijna 50 miljoen in dit gebied”, zegt de provincie in een persbericht.

Kleefse waard en HAN

De investeringen in de sectoren gezondheidstechnologie en energie richten zich vooral op de locaties waar dit type bedrijvigheid plaatsvindt. In Arnhem is dat Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in combinatie met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Ook investeert de provincie samen bijna 25 miljoen in beide binnensteden. Dat komt bovenop wat beide gemeenten al deden. Voor beide binnensteden gaat het om verbetering van de verbinding met het station en de verbinding met de groene omgeving. “In Arnhem investeren we onder meer in de ontwikkeling van het Bestuurskwartier en de Creatieve Corridor vanaf Museum Arnhem, langs Artez naar de Rozet.”

Andere partners

Provinciale Staten onderstrepen het belang om samen met andere partijen het stedelijk netwerk te versterken. Gedeputeerde Bea Schouten: “We gaan als Arnhem, Nijmegen en provincie een commitment voor 10 jaar aan en we hebben andere partners daar hard bij nodig. We nodigen hen dan ook uit om met ons de investeringsagenda de komende jaren nader in te vullen.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair