Connect with us
Sinterklaas

Nieuws

Provincie steekt 11 miljoen in Arnhem en Nijmegen

Provinciehuis Sabelspoort

Provinciale Staten hebben ruim 11 miljoen euro beschikbaar gesteld voor investeringen in de ontwikkeling van de regio Arnhem-Nijmegen. Daarvan is 6,5 miljoen direct beschikbaar en ruim 4,5 miljoen gereserveerd voor 2018.

Daarmee komt de totale bijdrage van de provincie sinds 2016 op 19 miljoen euro voor de versterking van de regio. “Samen met de gemeenten Arnhem en Nijmegen investeren we in 2016 en 2017 bijna 50 miljoen in dit gebied”, zegt de provincie in een persbericht.

Kleefse waard en HAN

De investeringen in de sectoren gezondheidstechnologie en energie richten zich vooral op de locaties waar dit type bedrijvigheid plaatsvindt. In Arnhem is dat Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in combinatie met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Ook investeert de provincie samen bijna 25 miljoen in beide binnensteden. Dat komt bovenop wat beide gemeenten al deden. Voor beide binnensteden gaat het om verbetering van de verbinding met het station en de verbinding met de groene omgeving. “In Arnhem investeren we onder meer in de ontwikkeling van het Bestuurskwartier en de Creatieve Corridor vanaf Museum Arnhem, langs Artez naar de Rozet.”

Andere partners

Provinciale Staten onderstrepen het belang om samen met andere partijen het stedelijk netwerk te versterken. Gedeputeerde Bea Schouten: “We gaan als Arnhem, Nijmegen en provincie een commitment voor 10 jaar aan en we hebben andere partners daar hard bij nodig. We nodigen hen dan ook uit om met ons de investeringsagenda de komende jaren nader in te vullen.”

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Politie houdt man aan in Blueband-bajes

Foto: Politie

Gisterenochtend hield de politie een man aan in de Blueband-bajes. Een bezoeker misdroeg zich tegen het personeel.

Maandagochtend is een man aan gehouden omdat hij onbeschoft reageerde op het personeel van de Blueband-bajes. Hierdoor was de desbetreffende personeel niet meer welkom. Nadat hij ook het personeel bedreigden en uitschold heeft die de politie gebeld.

De politie heeft de man aangehouden en van de gevangenis naar het cellencomplex aan de Beekstraat gebracht.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bekroonde ‘Driving Miss Daisy’ in Stadstheater

foto: Stadstheater

Woensdagavond zal Anne Wil Blankers schitteren in de bekroonde voorstelling Miss Daisy in het Stadstheater. De voorstelling vertelt het verhaal over de vooroordelen, racisme en het ouder worden.  

Op woensdag 14 november zal de voorstelling Driving Miss Daisy zichtbaar zijn in het Stadstheater. Wanneer de Joodse weduwe Daisy Werthan (gespeeld door de Grande Dame van het Nederlandse toneel, Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Het bekroonde Driving Miss Daisy van Alfred Uhry vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen ze een weg tussen vooroordelen, racisme en ouder worden te vinden.

Kaartjes zijn €24,50 online en aan de deur te koop.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Koken binnen je budget

Rozet organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus “Koken binnen je budget”. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. In Malburgen is begin november een groep begonnen, voor Koken Binnen Je Budget in buurthuis De Klup Presikhaaf vanaf 28 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koken binnen je budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Praktische informatie

  • De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij maken.
  • In buurthuis De Klup Presikhaaf begint de cursus op woensdag 28 november.
  • Deelname is gratis!

Aanmelden

Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Taalhuistelefoon 06-5180 6891 of stuur een e-mail naar maria.de.haan@rozet.nl.

Koken Binnen Je Budget is een initiatief van Rozet, Rijn IJssel en Vitanos.

Waar: Buurthuis De Klup Presikhaaf, Vrij Nederlandstraat 61, 6826 AW Arnhem

Wanneer: Vanaf woensdag 28 november, om 09.30 uur

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair