Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemcentrum.nl: alles wat iedereen over het centrum wil weten

ArnhemCentrum

Communicatiebureau Smartvertizing heeft een site gelanceerd om de Arnhemse binnenstad te promoten. De nieuwe website Arnhemcentrum.nl wil hiervoor zo veel mogelijk Arnhemse ondernemers aan zich binden. “Er staat alles op wat iedereen over het centrum van Arnhem wil weten”, zegt Raymond Driessen van Smartvertizing.

Informeren, amuseren en activeren. Dat is het doel van de site, vertelt Driessen. “Steeds meer ondernemers en andere partijen ondersteunen het initiatief.” Bij die partijen hoort overigens ook Ik hou van Arnhem. Driessen: “De website moet het digitale visitekaartje van de stad worden.”

Social media

Dat gaat niet alleen via de site zelf, maar ook via sociale media. Op deze manier moeten bezoekers van de stad alle info over het centrum kunnen vinden. “Of je nou wil weten waar je een avondje uit kunt of informatie waar je kunt parkeren, alles kun je vinden”, weet Driessen. “Zelfs over de geschiedenis van een gebied.”

Naast alle online communicatie is Driessen ook actief met promotieteams in Arnhem-centrum. Zij ontvangen bezoekers gastvrij in de stad en informeren over de mogelijkheden op de website. Naast het gehele centrum brengt de site ook ook de deelgebieden of straten in de stad apart onder de aandacht. “Die krijgen van ons een eigen ‘look and feel’ op de website en bedienen we met aparte social media-kanalen.”

Rad van fortuin

Ondernemers uit het Korenkwartier zijn al op de site te vinden. Maar het allereerste wat een bezoeker ziet, is een online game. Die bestaat uit een digitaal rad van fortuin, waaraan je kunt draaien. Daarop zijn prijzen te winnen, van een kopje koffie tot een gratis diner.

In 2015 liep in het Korenkwartier al een pilot-project. “Driekwart van de ondernemers heeft daaraan meegedaan”, vertelt Driessen. “Dat was een groot succes. Dat heeft tot een goede samenwerking tussen de ondernemers onderling gezorgd.”

Betrokken

Ook voor het Musiskwartier verzorgt het team van Driessen al alle communicatie en evenementen. “Daarnaast zij wij als binnenstadsondernemer zeer betrokken bij alle projecten die een positieve uitwerking hebben om onze mooie binnenstad.”

De nieuwe site moet ondernemers met elkaar verbinden. Maar ook moet het meer klanten en gasten naar de stad trekken. “Met deze website en andere communicatiemiddelen presenteren we de binnenstad op een aantrekkelijke manier aan de gebruikers. Het doel hiervan is tevreden bezoekers en meer klanten voor de Arnhemse ondernemers.” Verder is er op de site nieuws over Arnhem te lezen. Dat wordt geleverd door Ik hou van Arnhem.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhem Centraal regelt opgeknapte monument van Markante Klarendallers

De lokale politieke partij Arnhem Centraal heeft het monument ‘Markante Klarendallers’ laten opknappen door team Leefomgeving Klarendal. De fractie kreeg tijdens campagne te horen dat het monument verwaarloosd raakte en greep in. De gouden letters van het monument raakte namelijk versleten.

In Klarendal is een monument voor markante Klarendallers geplaatst. Deze stond eerst op de hoogte van Putplein en Elly Lamakerplantsoen. Na de bouw van het Multi Functioneel Centrum (MFC) is deze verplaatst naar de MFC. Het monument is in 2012 geplaatst ter herinnering aan de meest markante Klarendallers die zich in hebben gezet voor hun wijk. Op het monument staan vier namen, namelijk: Willy Busser-Bronkhorst, Willem-Gerrit Onstein sr, Gerrit Danen, Gerrit van Vlaanderen.

Geen verwaarloosde monumenten

De fractie van Arnhem Centraal staat bekend om hun strijd voor verwaarloosde monumenten. Al eerder streden ze voor de Blauwe Golven, AKU-fontein en nu het kleine monument voor de Klarendallers. “De fractie van Arnhem Centraal heeft op verzoek van een aantal Klarendallers contact gezocht met het Team Leefomgeving Klarendal en zij hebben direct actie ondernomen. Gevolg is dat de tekst en molen weer mooi is opgehaald en het belangrijke monument voor de wijk weer lang zichtbaar zal zijn.” aldus de fractie. “Arnhem Centraal vindt het van groot belang dat schijnbaar kleine maar voor bewoners ontzetten belangrijke plekken voor bewoners behouden en vooral onderhouden worden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Volgens weekend André Rieu te zien in Pathé Arnhem

foto\

André Rieu, bij miljoenen bekend als ‘De koning van de wals’, is een van de populairste muzikanten ter wereld. Zijn legendarische concert in Maastricht, dat jaarlijks plaatsvindt, is een van de jaarlijkse bioscoopevenementen waarnaar met ongekend enthousiasme wordt uitgekeken. Hij zal 28 en 29 juli te zien zijn in Pathé Arnhem.

‘Amore, My Tribute to Love’

‘Amore, My Tribute to Love’ is het eerbetoon van de beroemde violist aan zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor zijn beide ‘families’: zijn vrouw en kinderen en niet te vergeten zijn Johann Strauss Orkest, waarmee hij al meer dan 30 jaar optreedt. Het eerbetoon is een logisch vervolg op het album ‘Amore’ dat Rieu vorig jaar uitbracht en waarop zijn eigen versies van klassieke liefdesliedjes staan, afkomstig uit zowel de popmuziek als klassieke muziek. De onvergetelijke concerten die in Maastricht, de Nederlandse thuisbasis van André, plaatsvinden, mag je niet missen. Jaarlijks stromen fans uit alle hoeken van de wereld samen om te zien hoe André tegen het decor van het indrukwekkende middeleeuwse stadsplein optreedt met zijn 60-hoofdige Johann Strauss Orkest en sopranen, tenors en heel bijzondere gasten. De concerten zitten boordevol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden. 

Over de hele wereld

Deze ongeëvenaarde jaarlijkse viering van muziek wordt elk jaar vanuit het comfort van lokale bioscopen meebeleefd door honderdduizenden fans over de hele wereld, waarbij bovendien heel bijzondere kijkjes achter de schermen worden geboden.  Presentator Robert ten Brink verzorgt de presentatie, interviewt fans en geniet van de feestelijke sfeer die werkelijk van het bioscoopscherm spat. Bovendien biedt ze een exclusief gesprek met André op het moment dat hij van het podium stapt.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gestolen auto in brand gestoken bij Rijkerswoerdse Plassen

foto: Politie Arnhem - Zuid

Vrijdag op zaterdag nacht rond 3.00 uur stond er een auto in de brand bij de Rijkerwoerdse Plassen.  Zowel de auto als de bomen rondom zijn snel geblust.

Vrijdag nacht stond een auto bij de Rijkerswoerdse Plassen in de brand. “Wij en de collega’s van politie Elst zijn gestuurd naar de Rijkerswoerdse Plassen voor een autobrand. Ter plaatse zagen wij dat het voertuig en de bomen eromheen al volledig in brand stonden. Gelukkig was de brandweer er niet veel later en had het voertuig snel geblust.” aldus de politie

Brandstichting

Er is mogelijk spraken van brandstichting “De melder had een persoon bij het voertuig gezien. Deze persoon had gehurkt langs de waterkant gezeten. Het vermoeden bestond dat de persoon iets met deze voertuigbrand te maken had. Wij hebben hierop met meerdere collega’s de omgeving afgezocht.” Ook heeft de politie de politiehelikopter ingezet.  “De zulu (politiehelikopter) heeft vanuit de lucht geen bijzonderheden gezien. Ook een zoekslag met een politiehond op de grond leverde geen bijzonderheden op.”

Gestolen voertuig

De auto bleek gestolen te zijn. “Uit onderzoek is gebleken dat het voertuig gestolen is.” aldus de politie. Het voertuig is afgesleept voor verdere onderzoek.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair