Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemcentrum.nl: alles wat iedereen over het centrum wil weten

ArnhemCentrum

Communicatiebureau Smartvertizing heeft een site gelanceerd om de Arnhemse binnenstad te promoten. De nieuwe website Arnhemcentrum.nl wil hiervoor zo veel mogelijk Arnhemse ondernemers aan zich binden. “Er staat alles op wat iedereen over het centrum van Arnhem wil weten”, zegt Raymond Driessen van Smartvertizing.

Informeren, amuseren en activeren. Dat is het doel van de site, vertelt Driessen. “Steeds meer ondernemers en andere partijen ondersteunen het initiatief.” Bij die partijen hoort overigens ook Ik hou van Arnhem. Driessen: “De website moet het digitale visitekaartje van de stad worden.”

Social media

Dat gaat niet alleen via de site zelf, maar ook via sociale media. Op deze manier moeten bezoekers van de stad alle info over het centrum kunnen vinden. “Of je nou wil weten waar je een avondje uit kunt of informatie waar je kunt parkeren, alles kun je vinden”, weet Driessen. “Zelfs over de geschiedenis van een gebied.”

Naast alle online communicatie is Driessen ook actief met promotieteams in Arnhem-centrum. Zij ontvangen bezoekers gastvrij in de stad en informeren over de mogelijkheden op de website. Naast het gehele centrum brengt de site ook ook de deelgebieden of straten in de stad apart onder de aandacht. “Die krijgen van ons een eigen ‘look and feel’ op de website en bedienen we met aparte social media-kanalen.”

Rad van fortuin

Ondernemers uit het Korenkwartier zijn al op de site te vinden. Maar het allereerste wat een bezoeker ziet, is een online game. Die bestaat uit een digitaal rad van fortuin, waaraan je kunt draaien. Daarop zijn prijzen te winnen, van een kopje koffie tot een gratis diner.

In 2015 liep in het Korenkwartier al een pilot-project. “Driekwart van de ondernemers heeft daaraan meegedaan”, vertelt Driessen. “Dat was een groot succes. Dat heeft tot een goede samenwerking tussen de ondernemers onderling gezorgd.”

Betrokken

Ook voor het Musiskwartier verzorgt het team van Driessen al alle communicatie en evenementen. “Daarnaast zij wij als binnenstadsondernemer zeer betrokken bij alle projecten die een positieve uitwerking hebben om onze mooie binnenstad.”

De nieuwe site moet ondernemers met elkaar verbinden. Maar ook moet het meer klanten en gasten naar de stad trekken. “Met deze website en andere communicatiemiddelen presenteren we de binnenstad op een aantrekkelijke manier aan de gebruikers. Het doel hiervan is tevreden bezoekers en meer klanten voor de Arnhemse ondernemers.” Verder is er op de site nieuws over Arnhem te lezen. Dat wordt geleverd door Ik hou van Arnhem.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Nieuws

Meepraten over de begroting

Stadhuis Arnhem
Foto: Ton van der Wal (CC)

De Gemeenteraad wil de Arnhemmers uitnodigen om mee te praten over de toekomst van de stad.  Via ronde tafelgesprekken kunnen Arnhemmers meepraten over de onlangs gepresenteerde begroting.  De ronde tafelgesprekken vinden plaats op woensdag 3 oktober 2018 vanaf 18.45 uur in het stadhuis.

Ronde tafelgesprekken

Bewoners en organisatie zijn van harte uitgenodigd om mee te praten aan de ronde tafelgesprekken. Voorafgaand aan de ronde tafelgesprekken zal het college van burgemeester en wethouder zal de MeerJarenProgrammaBegroting (MJPB) presenteren. Allerlei onderwerpen die van invloed zijn op de stad en haar inwoners komen aan bod. Na de presentaties is er de mogelijkheid om samen met raadsleden en fractievolgers te praten, over de begroting.

Programma

Het programma voor woensdag 3 oktober ziet er als volgt uit:

18.45 uur: Inloop met koffie en thee

19.00 uur: Presentatie MeerJarenProgrammaBegroting 2019-2022

19.30 uur: Gespreksronde 1 met de volgende onderwerpen:

  1. Vitale economie Arnhem-Nijmegen, verkeer, cultuur en sport
  2. Doorbraak naar werk, onderwijs en participatie
  3. Inclusief Arnhem (samenleven in diversiteit)

20.45 uur: Pauze

21.00 uur: Gespreksronde 2 met de volgende onderwerpen:

  1. Klimaat en energie, milieu, wonen en ruimte
  2. Zorg dichtbij, gezondheid en maatschappelijke ondersteuning
  3. Wijken en Wijkprogramma’s

22.15 uur: Afsluiting met borrel

Aanmelden

Wilt je ook meepraten? meld je voor zondag 30 september aanmelden via: Griffie@arnhem.nl. Geef bij de aanmelding je naam en e-mailadres door en geef aan welk onderwerp in gespreksronde 1 en gespreksronde 2 je voorkeur hebben.

De MeerJarenProgrammaBegroting kun je vinden via deze link

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Overheid wil vanaf 1 juli 2019 app en bellen verbieden op fiets

foto: Pixabay

Mogelijk zal vanaf 1 juli 2019 verboden zijn om in Arnhem en in de rest van Nederland te appen tijdens het fietsen. Teminsten als het aan minister Van Nieuwenhuizen ligt.

Eerst moet het verbod nog richting diverse adviesinstanties en daarna naar de eerste en tweede kamer. Het verbod gaat niet alleen gelden voor fietsers maar ook voor trambestuurders en bestuurders van invalidenvoertuigen. Voor automobilisten is het al verboden om te appen of te bellen. De minister is van mening dat sociale media en omvang van smartphones en databundels het gedrag van bestuurders beïnvloed.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nieuwe Zondagen 7 oktober met strafrechter Yvo van Kuijck

Heb je nog wel vertrouwen in de rechtspraak, zeker na alle commotie rond de strafzaak tegen Michael P.? Vindt je dat de rechter met beide benen in de samenleving staat? Wat verwacht je eigenlijk van rechters? En zijn die verwachtingen reëel? Hoe kijkt een rechter zelf tegen zijn rechtsprekende taak aan? Mogen emoties in rechterlijke uitspraken een rol spelen? Onder andere over deze onderwerpen zal mr. Yvo van Kuijck vanuit zijn jarenlange ervaring als strafrechter spreken op 7 oktober 2018.

Gezellige middag

Nieuwe Zondagen staat voor een gezellige ontmoeting met een hapje en een drankje, in combinatie met een lezing of workshop voor senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem. Senioren uit deze gemeenten die graag in contact komen met anderen en het leuk vinden om een interactieve lezing te volgen zijn van harte welkom in villa Hartenstein. Voor mensen die enige schroom ervaren om te komen omdat zij niemand kennen: er zijn gastvrouwen en –heren aanwezig om iedereen persoonlijk welkom te heten en gedurende het programma te begeleiden.

Programma

14:00 – 14:30 uur ontvangst met koffie of thee met iets lekkers
14:30 – 15:15 uur lezing Yvo van Kuijck
15:15 – 16:30 uur napraten met hapje en drankje

Aanmelden en kosten

Geïnteresseerden online voor de lezingen een ticket kopen. Het ticketoverzicht vindt men op de website: www.airbornemuseum.nl/nieuwe-zondagen.
Mensen die niet in de gelegenheid zijn om een ticket online te kopen, kunnen zich aanmelden via aanmelding@airbornemuseum.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer/e-mailadres of telefonisch via (026) 333 77 10. De prijs bedraagt € 6,50 voor het hele middagprogramma (inclusief lezing, drankjes en hapjes).

Vervoer

Voor Nieuwe Zondagen kunnen senioren een beroep doen op ‘Hulpdienst Voor Elkaar’. Dit is een stichting, werkzaam in de gemeente Renkum, waarbij mensen onder andere vervoer naar een locatie kunnen aanvragen. Aanvragen moeten uiterlijk vier dagen voor de betreffende zondag bij hen binnen zijn. Informatie over deze service: www.hulpdienstvoorelkaar.nl

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair